Knyttnevens lov

0
Illustrasjon: Bjørn Richter

Av George Chabert, Trondheim.

Mai 2022 skrev jeg en artikkel om USAs forslag på 1990-tallet om å omgjøre NATO til en global militær allianse. Avslutningsvis konkluderte jeg: «I tre hundre år har vesten plyndret og massakrert millioner av mennesker verden over. Et nytt kapittel av denne historien åpnes nå foran våre øyne.» Aftenposten, danske Politikken, og svenske Dagbladet var rask til å takke nei. Klassekampen glemte å svare.

Fredag 30. september fikk min analyse støtte fra uventet hold: «Vesten er klar til å krysse alle grenser for å bevare det nykoloniale systemet som lar den leve på bekostning av resten av verden, plyndre den takket være dollarens og teknologiens dominans. Bevaring av denne livrenten er deres viktigste motivasjon. Om nødvendig ødelegger de hele stater, og etterlater seg humanitære katastrofer, ødeleggelser, ruiner, millioner av ødelagte menneskeliv. De bryr seg ikke. Alt de bryr seg om er deres egen fordel. De ønsker ikke likeverdig samarbeid; de vil plyndre. De vil ikke se oss andre som et fritt samfunn, men som sjelløse slaver.

Vesten begynte sin kolonipolitikk tilbake i middelalderen, etterfulgt av verdensomspennende slavehandel, folkemordet på indianerstammer i Amerika, plyndring av India og Afrika, kriger mot Kina, som ble tvunget til å åpne havnene sine for opiumshandel. Det de gjorde var å få hele nasjoner hektet på narkotika, og målrettet utryddet de hele etniske grupper for å ta tak i land og ressurser.

Washington krever flere og flere sanksjoner mot Russland, og flertallet av europeiske politikere går lydig med på det. De forstår tydelig at ved å presse EU til å fullstendig gi opp russisk energi og andre ressurser, presser USA praktisk talt Europa mot avindustrialisering i et forsøk på å få tak i hele det europeiske markedet. Disse europeiske elitene forstår alt – de gjør det, men de foretrekker å tjene andres interesser. Dette er ikke lenger servilitet, men direkte svik mot sine egne folk.

USAs diktater er støttet opp av grov makt, etter knyttnevens lov. Noen ganger er det vakkert pakket inn, noen ganger er det ingen innpakning i det hele tatt, men kjernen er den samme – knyttnevens lov.

Men Vladimir Putin er fortsatt optimistisk: «Den nåværende neokoloniale modellen er til syvende og sist dødsdømt; så mye er åpenbart. De har rett og slett ingenting å tilby verden bortsett fra å opprettholde det samme systemet med plyndring. Den pågående kollapsen av vestlig hegemoni er irreversibel.»

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.