En fornøyd angiver

0
Anton Gerashchenko utenfor den franske ambassaden i Kiev i 2016. Der står han med minnepinnen med navnene og informasjon om 7 291 russiske statsborgere.

Av Eva Thomassen.

Hvem er Anton Gerashchenko?

Anton Gerashchenko var en av iniativtakerne til nettstedet Myrotvorets i 2014. På det tidspunktet var han rådgiveren til innenriksminister Arsen Avakov.

Myrotvorets

omtaler seg selv som «senter for forskning og «tegn på forbrytelser» mot den nasjonale sikkerheten til Ukraina, fred, menneskelighet og internasjonal lov». Informasjonen de innhenter brukes til å varsle myndighetene og sikkerhetstjenesten om «pro-russiske terrorister», «separatister», «leiesoldater», «krigsforbrytere» og «mordere». De utsteder fatwaer over «informasjonsterrorister». Blant mange utlendinger står også nordmenn på denne drapslisten.

Drapslister

Stedet opererer med drapslister over folk som oppfattes som fiender av Ukraina. Som på en eller annen måte bør betraktes som forrædere. All data om personene ligger åpent og for dem som måtte ønske det er det bare å forsyne seg, oppsøke vedkommende, likvidere personen eller forfølge uskyldige eller komme med trusler. Den russiske journalisten Dugina sto på denne listen og som vi vet ble hun drept i et terrorangrep for kort siden i Moskva da en bombe var plassert i bilen hun kjørte. På hennes «side» er nå profilbildet hennes stemplet med rødt skrift: «Likvidert».

Sea Krim

I tillegg til drapslister opererer også nettstedet med egen etterretning når det gjelder skipsfart fra Krim. Russland er underlagt kraftige sanksjoner og i samarbeid med land som har innført sanksjonene mot Russland, registrerer Myrotvorets skipstrafikken. Både fra droner, kart, bilder, navigasjonsutstyr. Rapporter publiseres fortløpende og dette brukes av statlige myndighetene i Ukraina og i likesinnede land. De har produsert hundrevis av relevante rapporter. Et farlig verktøy for all russisk skipsfart. Særlig når det gjelder transport av korn, mat, gjødsel etc. Denne virksomheten får konsekvenser for befolkningen rundt i verden som er avhengig av handel med Russland. Ingen rederier, assuranseselskaper etc. tør å risikere å bli påført sanksjoner. Så når vesten snakker om at Russland bruker korn, olje, gass, mat etc. som våpen er det positivt feil. Dette nettstedet fungerer som et terrorvåpen.

Identigraf

Myrotvorets har i samarbeid med NATO fått utviklet et ansiktsgjenkjenningssystem. Hvem som har finansiert dette meget kostbare utstyret opplyses ikke. Systemet ble tatt i bruk i 2017. Det brukes til å identifisere «kriminelle» og «personer som antas å kunne komme til å begå forbrytelser mot Ukraina og deres innbyggere». 2 millioner (…)  bilder har de lastet ned som kan brukes som bevismateriale i rettssaker eller til hva som helst.

Angiveri 2016

Foreliggende sak handler om en bestilling fra fransk etterretning.

Saken omtales slik:

I går kveld sendte et medlem av Verkhovna Rada i Ukraina (parlamentet), Anton Herashchenko, oss et brev på e-post med en forespørsel om å gjøre et utvalg fra «Skjærsilden» av russiske leiesoldater og deres medskyldige, russiske krigsforbrytere og initiativtakere til krigen mot Ukraina med sikte på å overføre denne listen til spesialtjenestene til Frankrike og andre G7-land. Vi avslo selvfølgelig ikke og oppfylte forespørselen hans.

Om morgenen sendte vi en fil med et utvalg russere til Anton Yuryevich på en slik måte at den enkelt kunne settes inn i alle informasjonssystemer til rettshåndhevelsesbyråer og bankstrukturer. Minnepinnen inneholder installasjonsdata om 7 291 russiske borgere som deltok i krigen mot Ukraina på Donbass og Krim og diktatoren Putin.

Informasjonen ble utarbeidet takket være det møysommelige arbeidet til frivillige på nettstedet «Myrotvorets» basert på data samlet inn i sosiale nettverk og andre åpne informasjonskilder.

For å hjelpe vår vennlige stat overleverte jeg i dag til den franske ambassaden en minnepinne med data over 7 290 borgere av Russland + Putin som deltok i den væpnede aggresjonen mot Ukraina på ukrainsk, russisk og engelsk.

En link til navnene på disse 7290 russiske statsborgerne kan hentes ut av hvem som helst.

Jeg håper denne informasjonen vil hjelpe de franske spesialtjenestene til å forhindre militanter og terrorister i å komme inn i landet deres eller å arrestere dem og overlevere dem til etterforskningsorganene i Ukraina.

Slava Ukraina

https://myrotvorets.center/618027-spisok-rossijskix-nayomnikov-i-voennyx-prestupnikov-po-sostoyaniyu-na-16-06-2016/

Facebook

Vi finner også saken omtalt på Facebooksiden til Anton Gerashchenko.

Der legger han ut hele saken med link til navnene til de russiske borgerne, som er totalt uvitende om at de befinner seg på noen lister i det hele tatt, langt mindre i rullene til det franske sikkerhetspolitiet.

Saken har link til en rekke personer, blant annet til den gang innenriksminister -Arsen Avakov—- som var Anton Gerashchenkos sjef. Han er ingen ukjent person. Han var sjefen for Azov-bataljon og inkorporerte denne i 2014 som del av nasjonalgarden direkte underlagt seg.

Altså ikke som del av den regulære ukrainske hæren.

På hans facebookside ser vi en aktiv Avakov under Maidan-kuppet i 2014:

Maidanplassen 2014

Her står han på torget sammen med blant annet lederen av ultranasjonalistiske/ nazipartiet Svoboda, Oleh Tyahnybok.

Samt personene som Victoria Nuland og den amerikanske ambassadøren til Ukraina, Pyeatt, i en lekket telefonsamtale, drøftet skulle besette hvilke poster i den nye regjeringen. Nuland og Pyatt befant seg også på torget. Sammen  med blant annet nazister.

Les: Victoria Nuland: Fuck the EU!

I et fersk bilde poserer Avakov sammen med lederen av nazi-regimentet Azov.

«Våre demokratiske verdier»?

Er angiveri og nazisme en del av «våre demokratiske verdier»? Hvordan kan en rettstat som Norge støtte et korrupt regime hvor folk er totalt rettsløse? Som opererer som en mafiastat? Hvor man kan hente ut navn? Der det utstedes fatwaer? Har Norge benyttet seg av dette nettstedets tjenester?

Omgangskrets

Alle kjenner alle, men ikke alle er sammen hele tiden. Det kan forvirre. Vi ser ikke helheten.

Mange kjente fjes som har det til felles at de ikke har noe i mot å støtte nazismen i statsapparatet, i militæret eller bruker milliarder på dem. Det gjorde de før 24. februar 2022 og det gjør det etter 24 februar 2022. Dit har våre skattepenger gått og fortsetter å gå. 10 milliarder for 2022. Regjeringen opplyser at de har «donert» ca. 2 milliarder til Ukraina fra 2014 til 2022. Til hvem? Og, til hva? Ukraina er jo ikke et typisk U-hjelpsland?

Les: De ukrainske drapslistene beskyttes av NATO og CIA

13-åring på den ukrainske regjeringens drapsliste uttaler seg

Den ukrainske dødslista

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelOppheving av lovgrunnlaget for Irakkrigen etter 20 år?
Neste artikkelTrolig russerne som jammer Musks Starlink i Ukraina