Ursula von der Leyen med dårlig skjult trussel før valget i Italia

0
Skjermdump fra video

Den ikke-valgte presidenten for EU-kommisjonen, Ursula von der Leyen, kom med en dårlig skult trussel mot italienske velgere før valget 25. september. I en utspørring på Princeton universitetet ble hun spurt om hun har noen bekymringer foran dette valget.

von der Leyen svarte at «hvis valget går i en vanskelig retning, så har vi redskaper, slik vi har vist med Ungarn og Polen».

Her er video fra seansen:

Den italienske avisa Corriere della sera omtaler denne uttalelsen slik:

«Vi vil se resultatet av avstemningen i Italia, det var også valg i Sverige. Hvis ting går i en vanskelig retning, har vi verktøy, som i tilfellet med Polen og Ungarn». Meldinga kommer fra presidenten for EU-kommisjonen Ursula von der Leyen. Spørsmålet, som stilt av journalister i Princeton, i USA, understreket at blant kandidatene til søndagens valg i Italia var det «figurer nær Putin». Von der Leyens referanse er til avgjørelsen som ble tatt for ei uke siden av Europaparlamentet, som godkjente en rapport som fordømmer «de bevisste og systematiske forsøkene fra den ungarske regjeringen på å undergrave europeiske verdier» og oppfordrer EU-institusjonene til å iverksette tiltak mot Ungarn. Teksten sier at «verdier som demokrati og grunnleggende rettigheter er i stor fare».

La oss stoppe opp litt her. En byråkrat som ikke er valgt av noen, og som ikke har noen velgere å stå til ansvar for sier at hun vil forsvare «verdier som demokrati» mot folkevalgte regjeringer og velgere som utøver sin borgerplikt. Det er opplagt mange flere enn oss som hører hvordan det singler av glass i glasshuset når kommisjonspresidenten praktiserer innendørs sleggekast.

Avisa La Repubblica skriver:

Storm mot ordene til von der Leyen. Salvini: «Dette er institusjonell mobbing? Letta:» Uttalelsen skaper kaos.»

Matteo Salvini er leder for partiet Lega og har vært visestatsminister i Italia. Enrico Letta har vært statsminister i Italia for det sosialdemokratiske PD. Han er medlem av Trilateralkommisjonen og andre globalistiske fora, men sjøl for ham ble dette et stivt stykke.

von der Leyen får trøste seg med at det i alle fall er én som er glad i henne:

Om noe så har dette antakelig bidratt til å øke oppslutning om partiet Fratelli d’Italia, partiet med røtter i den fascistiske bevegelsen i landet. Før alle meningsmålinger etter loven måtte stanse hadde partiet en oppslutning på 25,3% og høyrekoalisjonen deres over 47%. «Sentrumvenstre» lå an til å få 28%. Fire av ti velgere sa at de ikke ville stemme, noe som er rekordhøyt i Italia.

Forrige artikkelHvordan energikrisa utsletter tyskernes velstand
Neste artikkelNyheter fra Haiti, Iran, Russland og Ukraina