Problemet med «vestlige verdier» er at Vesten ikke verdsetter dem

0
Foto: assangecourt.report

Av  Caitlin Johnstone.

Har du noen gang lagt merke til hvordan de som skriker høyest om tyranni i fremmede land alltid er de samme menneskene som krever sensur og plattformnekt mot alle som kritiserer det vestlige imperiet?

Det er et allestedsnærværende hjernevirus i hele det vestlige samfunnet. Enhver – og jeg mener alle – som aggressivt og konsekvent kritiserer utenrikspolitikken til USA og dets allierte foran et betydelig publikum, blir stemplet som en russisk agent av imperiets apologeter, og denne konsensus er ledsaget av den stadig økende oppfatningen om at Russlands operatører og nyttige idioter bør utestenges fra vestlige plattformer.

Forsvarere av det vestlige imperiet vil ikke innrømme at de vil bringe alle imperiets kritikere til taushet, men det er det du får når du kombinerer (A) det faktum at de ser på alle som kritiserer imperiet med tilstrekkelig aggresjon som en russisk agent med (B) deres mening at de som er påvirket av russisk innflytelse burde sensureres. Hver gang jeg kritiserer utenrikspolitikken til det vestlige imperiet, får jeg dets apologeter til å fortelle meg at jeg aldri ville fått lov til å kritisere mine herskere på den måten hvis jeg levde i en nasjon som Russland eller Kina, når de vet godt at hvis det var opp til dem ville jeg ikke fått lov til å kritisere det vestlige imperiet her heller. De er er akkurat lik de tyrannene de hevder å forakte.

Problemet med «vestlige verdier» er at Vesten ikke verdsetter dem. De tror de setter pris på dem, men all den ærbødigheten for ytringsfrihet og å stille makta til regnskap med sannhetens lys går rett ut av vinduet i det sekundet de ser noen si noe som skiller seg sterkt fra hva deres herskere og deres propagandister har bedt dem om å tenke . Deretter vil de at personen skal bli bli brakt til taushet og stengt.

I sannhet legemliggjør de mest kraftfulle kritikerne av det vestlige imperiet faktisk disse vestlige verdiene uendelig mye mer enn imperiets apologeter gjør. Det er imperiets kritikere som verdsetter ytringsfrihet og å stille de mektige til ansvar. Det er de hjernevaskede støvleslikkerne i det USA-sentraliserte imperiet som krever sensur og buer ned alle som gjør hard opposisjonell gransking mot de mektigste menneskene i verden.

Folk sier til meg «Flytt til Russland!» eller «Flytt til Kina!» avhengig av hvilket aspekt av imperiets globale maktagendaer jeg tilfeldigvis kritiserer for øyeblikket, og jeg vil alltid si til dem, nei, du flytter til Russland. Du flytter til Kina. Det er du som prøver å undertrykke dissens og kritikk av de mektige. Jeg er den som lever etter vestlige verdier slik de ble solgt til meg og krever normal gransking av det mektigste imperiet som noen gang har eksistert. Du hører ikke hjemme her.

På skolen lærer vi at samfunnet vårt verdsetter sannhet, ytringsfrihet, likhet, ansvarlighet for de mektige og en uavhengig, kritisk journalistikk, så vokser vi opp og vi ser alle rive seg i klærne fordi institusjoner som CBS News eller Amnesty International slipper en liten rapport som ikke samsvarer fullt ut med den offisielle linja til våre herskere. Vi ser russiske medier bli forbudt og sensurprotokoller utvidet til den entusiastiske heiagjengen til mainstream-liberale. Vi ser astroturf-trollingoperasjoner (astroturfing er å kamuflere opphavet til et budskap for å få det til å framstå som et genuint uttrykk for grasrotmeninger, o.a.) brukes til å masserapportere og bue ned de som gransker linja til establishment om Ukraina på sosiale medier. Vi ser Julian Assange vansmekte i Belmarsh fengsel for forbrytelsen uautorisert journalistikk .

Det er åpenbart bare man kaster et blikk omkring seg at de «vestlige verdiene» vi alle blir fortalt om ikke er så veldig vanlige i vesten. Se på vestens store medieplattformer, og de plattformer praktisk talt aldri noen som er meningsfullt kritiske til de virkelige maktsentrene i den vestlige sivilisasjonen. Se på vestlige regjeringer og de danser kontinuerlig til rytmen fra oligarkiet og imperiet uavhengig av hvordan folk stemmer i deres angivelig frie demokratiske valg. Se på internett og det er faktisk veldig vanskelig å finne autentisk kritikk av imperiets makt med mindre du allerede vet hvor du skal lete.

Noen av oss kjøpte de vestlige verdiene vi ble lært om på skolen, men det er ikke de menneskene du har blitt opplært til å stole på. Det er vi marginaliserte utenforstående som er iherdig motstander av sensur, propaganda og imperiets krig mot pressen, mens vi kontinuerlig jobber for å rette et sannhetens søkelys på maktmekanismene fra et perspektiv utenfra, mens vi blir kjeftet på og anklaget for forræderi av mainstream-angivere som har langt mer til felles med autokratene de hevder å motsette seg enn med de vestlige verdiene de utgir seg for å forsvare.


Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Caitlin Johnstone: The Trouble With ‘Western Values’ Is That Westerners Don’t Value Them

PS:

En gang ble Mahatma Ghandi spurt om hva han mente om vestlig sivilisasjon. Han svarte: Det hadde vært en veldig god idé.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelStudie i Italia: 94% av vaksinerte pasienter hadde unormalt blod
Neste artikkelZelensky selger bokstavelig talt Ukraina til amerikanske selskaper på Wall Street
Caitlin Johnstone er en australsk journalist og blogger. Hun skriver på sine nettsider at artikelene hun signerer stort sett er blitt til i dialog og samarbeid med ektemannen Tom Foley. "Det virker ganske åpenbart for meg at arten vår er på vei mot katastrofe hvis vår oppførsel i stor skala forblir diktert av systemer der mennesker og nasjoner konkurrerer med hverandre om makt og profitt i stedet for å samarbeide med hverandre til beste for alle. Jakten på profitt for sin egen skyld dreper biosfæren vår og agendaen for unipolar dominans driver oss stadig nærmere atomkrig, så jeg finner det ingen overdrivelse å si at selve vår overlevelse avhenger av å forlate kapitalismen og imperialismen til fordel for samarbeidsbaserte samfunnsmodeller."