No Tech For Apartheid

0

Aksjonsdagen 8. september mot «Project Nimbus» ble markert flere steder i USA.

Av Romy Rohmann

(Bilde fra No Tech For Apartheids side)

I over et år har Amazon- og Google-ansatte og over 40 grasrotorganisasjoner organisert seg for å få selskapene til å avslutte kontrakten med det Israelske militæret og apartheidregjeringen. Budskapet er klart: Teknologiansatte ønsker ikke å bygge teknologi som skal brukes til å overvåke, undertrykke eller begå andre former for vold mot palestinere.

På aksjonsdagen ledet Amazon og Googles teknologiarbeidere direkte aksjoner foran selskapenes kontorer i Seattle, San Francisco og New York City for å øke presset og kreve #NoTechForApartheid!

(Bilde fra No Tech For Apartheids side)

https://www.notechforapartheid.com/#dayofaction

The Intercept skrev om innholdet i «Project Nimbus» da det israelske finansdepartementet kunngjorde kontrakten i april 2021. De hevdet da at Google tilbyr avansert kunstig intelligens og maskinlæringsevner til den israelske regjeringen gjennom sin kontroversielle «Project Nimbus»-kontrakt. Denne kontrakten for et nettsky-datasystem på 1,2 milliarder dollar var bygget i fellesskap av Google og Amazon. «Prosjektet er ment å gi regjeringen, forsvaret og andre en altomfattende skyløsning,» uttalte departementet den gang i sin kunngjøring.

Googles ingeniører har seinere brukt tiden på å bekymre seg for om innsatsen deres utilsiktet ville styrke den pågående israelske militære okkupasjonen av Palestina.

https://theintercept.com/2022/07/24/google-israel-artificial-intelligence-project-nimbus/

«Vi er stolte over at Google Cloud har blitt valgt ut av den israelske regjeringen til å tilby offentlige skytjenester for å hjelpe digitalt transformere landet,» sa Googles talsperson Shannon Newberry til TechCrunch. «Prosjektet inkluderer å gjøre Google Cloud Platform tilgjengelig for offentlige etater for daglige arbeidsbelastninger som finans, helsetjenester, transport og utdanning»»

Google workers protest $1.2B Project Nimbus contract with Israeli military

Men ifølge en rapport fra The Intercept tilbyr Google avansert kunstig intelligens og maskinlæring til det Israelske militæret og regjeringen, og at denne kan øke landets bruk av digital overvåking i okkuperte palestinske områder.

Innholdet i Project Nimbus har vært holdt svært hemmelig, men det viser seg at det blant annet inneholder kunstig intelligens og sky-teknologi som vil kunne gi Israel adgang til å utføre blant annet avansert ansikts-, humør- og følelsesgjenkendelse.

Den 8. september var det markeringer utenfor mange av Googles avdelinger, organisert av både tidligere og nåværende ansatte for å stoppe denne kontrakten.

Fra Facebook 1

Fra Facebook 2

Fra Facebook 3

En av de ansatte Gabriel Schubiner uttalte ifølge Bloomberg;

“Google hevder, at sky-teknologi er nøytral, men teknologi kan gi makt, og ved å gi en slik makt til en hær, som dreper uten at det får konsekvenser, er ikke en nøytral handling»

«Når vi veit hva Israel utøver av apartheid og vold, er jeg forferdet over hva mitt arbeid som AI-forsker (Forsker i kunstig intelligens red.) kan muliggjøre.» fortsatte Gabriel Schubiner.

De ansatte i Google er i opprør over denne kontrakten med Israels militære og regjering. Denne teknologien vil gi det Israelske militæret adgang til avansert ansiktsgjenkjenningsteknologi og videoanalyse, som sjølsagt vil bli brukt til overvåkning av palestinerne.

Google-ansatte i opprør over milliardkontrakt med Israels militær

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.