Federal Reserve sin hemmelige plan for å tyne arbeidere

0

Federal Reserve er ute etter å ta oss, og jeg kan bevise det.

Av Lee Camp.

Vi er fortsatt på vei ut av en pandemi. Helsekostnader er totalt ute av kontroll. Alle har gjeld og hater jobben sin. Insektene forsvinner, hvilket føles som et dårlig tegn. Jeg må se et Jeff Bezos-intervju bare for å se insektøyne nå for tiden.

På toppen av alt dette har bankfolkene i Federal Reserve bestemt seg for at de skal gjøre ting mye verre.

Som rapportert i Common Dreams: «Federal Reserve-leder Jerome Powell sa… at den amerikanske sentralbanken er klar til å påføre husholdninger ‘smerte’ mens den fortsetter å bekjempe inflasjon, et utsagn som forårsaket bred motreaksjon fra eksperter som advarte at Fed ser ut til å kunne utløse en ødeleggende lavkonjunktur og masseoppsigelser».

Federal Reserve – den privateide sentralbanken i USA – ønsker å tyne oss alle mer. Fed hevder at den øker renten for å bekjempe inflasjonen, men det er ikke derfor de gjør det. Sannheten er at den ikke bryr seg så mye om inflasjon som er forårsaket av bedrifters grådighet. Det den egentlig ønsker å kjempe mot er arbeidermakt.

Akkurat nå har gjennomsnittlige amerikanske arbeidere mer makt enn vanlig og fagforeninger øker sin oppslutning over hele landet. Bedrifter har måttet friste med alle slags fordeler for å få folk til å søke jobber hos dem, som høyere lønn, god helseavtale og avtaler om å jobbe hjemmefra. Chik-fil-A kastet til og med kyllingsmørbrød etter folk for å få dem bak disken.

Poenget er at arbeiderne har makten akkurat nå, og det har ikke bedrifts-Amerika. Og nå har vi bevis på at bedrifts-Amerika – som eier vår regjering – ønsker å snu dette umiddelbart.

Et lekket notat fra Bank of America i juni, rapportert av The Intercept, tok en leder i å si: «Innen slutten av neste år håper vi at forholdet mellom ledige stillinger og arbeidsledige er nede på de mer normale nivåene fra siste konjunktursyklus». Med andre ord vil de at amerikanske arbeidere skal «miste innflytelse på arbeidsmarkedet», som er kode for å øke arbeidsledigheten over hele landet slik at arbeiderne blir desperate igjen.

På denne måten kan bedrifts-Amerika gå tilbake til å tyne arbeidere uten å møte motstand. Du skjønner, hvis lavkonjunkturen blir ille nok, ville den samme arbeideren som prøvde å fagorganisere arbeidsplassen sin for noen måneder siden si: «Så du sier at hvis jeg fjerner vaskebjørn-ekskrementene fra bakgaten bak kafeen hver dag, vil du gi meg coleslawen du kaster fordi den har gått ut på dato? Legg til en gaffelskje og du har en avtale!»

Så bare for å være tydelig her så skaper Fed – den største banken i verden, drevet av de mektigste bankfolkene i verden – med vilje en resesjon for å skade den gjennomsnittlige amerikaneren.

Det er ikke bare store banker som er begeistret over utsiktene til å knuse gjennomsnittlige husholdninger. Som The Intercept rapporterte i august: «Administrerende direktør og president i Douglas Emmett Inc., et eiendomsselskap verdt over 3 milliarder dollar… sa på et firmamøte 2. august at en resesjon kan være «bra» for næringseiendomsvirksomheten «hvis det kommer med et arbeidsledighetsnivå som setter arbeidsgiverne tilbake i førersetet».

Så en fullstendig ikke-valgt, uansvarlig gruppe bankfolk – som er synonym for sosiopater – kan ha større innvirkning på de fleste amerikanere enn deres såkalte folkevalgte.


Lee Camp

Lee Camp er en amerikansk standup-komiker, forfatter, skuespiller og aktivist. Camp er vert for Behind The Headlines sin nye serie: The Most Censored News With Lee Camp. Han er en tidligere komedieskribent for Onion og Huffington Post og har vært en turnerende standup-komiker i 20 år.


Denne teksten er oversatt til norsk for steigan.no av Runar B.

Originalen finnes på MintPress: The Fed’s Secret Plan to Suck Workers Dry

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDet meste av Asia er på Kinas side i den voksende konflikten – ikke USAs
Neste artikkelNo Tech For Apartheid
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.