Modi: India ønsker et nært samarbeid med Russland

0
Vladimir Putin og Narendra Modi på konferansen i Vladivostok

I en tale på plenumssesjonen til Eastern Economic Forum 2022 i Vladivostok tok Indias
statsminister, Shri Narendra Modi til orde for et sterkt økonomisk og industrielt samarbeid mellom India og Russland for å utvikle det russiske fjerne østen.

Oversatt fra den engelske versjonen av Terje Valen.

Deres eksellense, president Putin, æresgjester, Namaskar!

Jeg er glad for at jeg fikk muligheten til å få kontakt med dere virtuelt på det syvende Østlige Økonomiske Forum som holdes i Vladivostok. Denne måneden markerer 30-årsjubileet for etableringen av Indias konsulat i Vladivostok. India var det første landet som åpnet et konsulat i denne byen. Og siden da har byen vært vitne til mange milepæler i forholdet vårt.

Forumet som ble etablert i 2015, har i dag blitt et stort globalt forum for internasjonalt samarbeid om utviklingen av det russiske fjerne øst. For dette setter jeg pris på president Putins visjon, og gratulerer ham også. I 2019 fikk jeg muligheten til å delta i dette forumet. På den tiden kunngjorde vi Indias «Act Far-East»-politikk. Og som et resultat har Indias samarbeid med det russiske fjerne øst økt på ulike felt. I dag har denne politikken blitt en nøkkelpilar i Indias og Russlands «Spesielle og privilegerte strategiske partnerskap».

Enten vi snakker om den internasjonale nord-sør-korridoren, Chennai- Vladivostok Maritime Corridor eller Northern Sea Route, vil tilkobling spille en viktig rolle i utviklingen av våre relasjoner i fremtiden. India er opptatt av å styrke samarbeidet med Russland om arktiske spørsmål. Det er også et enormt potensial for samarbeid innen energi. Sammen med energi har India også gjort betydelige investeringer i det russiske fjerne øst innen pharma og diamanter. Russland kan bli en viktig partner for den indiske stålindustrien gjennom tilførsel av mineralkull (som kan omdannes til koks. TVs merknad). Vi kan også ha et godt samarbeid i mobilitet av talenter. Indiske talenter har bidratt til utviklingen av mange utviklede regioner i verden. Jeg tror at indiernes talent og profesjonalitet kan føre til rask utvikling i det russiske fjerne-østen.

Indias gamle doktrine «Vasudhaiva Kutumbakam» har lært oss å se verden som en familie. I dagens globaliserte verden skaper hendelser i en del av verden en innvirkning på hele verden. Ukraina-konflikten og Covid-pandemien har hatt stor innvirkning på globale leverandørkjeder. Mangel på matkorn, gjødsel og drivstoff er en stor bekymring for utviklingsland. Siden begynnelsen av Ukraina-konflikten har vi understreket behovet for å ta veien med diplomati og dialog. Vi støtter alle fredelige anstrengelser for å få slutt på denne konflikten. I denne forbindelse ønsker vi også den nylige avtalen om sikker eksport av korn og gjødsel velkommen. Jeg takker igjen president Putin for at jeg fikk muligheten til å ta opp dette forumet. Og gi mine varmeste hilsener til alle deltakerne som er til stede i dette forumet.

Tusen takk.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelEuropa begår selvmord ved sanksjoner
Neste artikkelUkraina: CIAs 75 år gamle proxy