Europa begår selvmord ved sanksjoner

0
Shutterstock / nuvolanevicata

Av Ron Paul, 13. september, 2022

En sveitsisk reklame går på sosiale medier, den skildrer en ung kvinne med telefon. Bildeteksten lyder: «Varmer naboen leiligheten til over 19 grader (66F)? Vennligst informer oss.» Mens den sveitsiske regjeringen har avvist plakaten som en forfalskning, er straffene sveitsiske borgere står overfor for å våge å varme sine hjem, veldig ekte. Ifølge den sveitsiske avisen Blick kan de som bryter varmegrensen på 19 grader, ende med så mye som tre år i fengsel!

Fengsel for oppvarming av hjemmet ditt? I den «frie» verden? Hvordan er det mulig i 2022, når Sveits og resten av det politiske vesten har oppnådd den største økonomiske suksessen i historien, at det europeiske kontinentet står overfor en vinter som hentet ut av den mørke middelalderen?

Sanksjoner

Brukt i lang tid – ofte av de som er imot krig – som et mindre ødeleggende alternativ til krig, er i realiteten krigshandlinger. Og som vi vet, med intervensjoner og krig, er resultatet er ofte utilsiktede konsekvenser og til og med tilbakeslag.

Europeiske sanksjoner mot Russland på grunn av invasjonen av Ukraina tidligere i år, vil trolig gå inn i historien som et godt eksempel på hvordan sanksjoner kan føre til utilsiktede konsekvenser. Mens de forsøkte å straffe Russland ved å kutte gass- og oljeimporten, glemte EU-politikerne at Europa er helt avhengig av russiske energiforsyninger, og at de eneste som lider hvis importen stenges ned, er europeerne selv.

Russerne vendte seg ganske enkelt mot sør og øst og fant mange nye kjøpere i Kina, India og andre steder. Faktisk har Russlands statsdrevne energiselskap, Gazprom, rapportert at overskuddet har økt med 100 prosent i første halvår i år.

Russland blir rike mens europeerne står overfor en iskald vinter og økonomisk kollaps. Alt på grunn av den falske troen på at sanksjoner er en kostnadsfri måte å tvinge andre land til å gjøre det du vil at de skal gjøre.

Hva skjer når folket ser at en dum regjeringspolitikk får strømregningene til å skyte i været samtidig som økonomien stopper opp? De blir desperate og tar til gatene i protest.

Denne helgen tok tusenvis av østerrikere til gatene i et «Freedom Rally» for å kreve en slutt på sanksjoner og åpningen av Nord Stream II, gassrørledningen som nesten rakk å bli åpnet tidligere i år. I forrige uke tok anslagsvis 100.000 tsjekkere til gatene i Praha for å protestere mot NATO- og EU-politikken. I Frankrike er de «gule vestene» tilbake i gatene og protesterer mot at økonomien deres blir ødelagt i navnet til «beseire» Russland i Ukraina. I Tyskland, Serbia og andre steder sprer protestene seg.

Selv Washington Post ble tvunget til å innrømme at sanksjoner mot Russland ikke har den tiltenkte effekten. I en artikkel i går er avisen bekymret for at sanksjoner påfører «utilsiktete skader i Russland og utover dets grenser, og potensielt til og med skader selve landene som pålegger dem. Noen var til og med bekymret for at sanksjonene som hadde til hensikt å avskrekke og svekke Putin, kunne ende opp med å styrke ham.»

Alt dette er forutsigbart. Sanksjoner dreper. Noen ganger dreper de uskyldige i det landet de er ment å ødelegge, og noen ganger dreper de uskyldige i landet som pålegger dem. Løsningen, som alltid, er ikke-intervensjon. Ingen sanksjoner, ingen «fargerevolusjoner», ingen innblanding. Det er virkelig så enkelt.

Gjengitt fra http://ronpaulinstitute.org/

Ron Paul er en tidligere republikansk kongressmann fra Texas. Han var presidentkandidat for Det libertarianske partiet i 1988.

Ron Pauls tidligere artikler: https://original.antiwar.com/author/paul/

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell

Forrige artikkelDet blir en kald vinter i Sveits!
Neste artikkelModi: India ønsker et nært samarbeid med Russland
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.