Misnøye i Tyskland: Minst 4000 på beina i Stralsund

0
Slike bilder er ikke hverdagskost. 4 000 deltakere i den lille tyske østersjøbyen Stralsund fyller torget i protest mot myndighetenes energipolitikk, med krav om slutt på sanksjonene mot Russland og åpning av gassrørledningen Nord Stream 2.

Av Jan Herdal.

Et forvarsel om høygaflenes vinter i Tyskland? Av alle steder – i den lille byen Stralsund ved Østersjøkysten (59.000 innbyggere) var det ventet 400 deltakere i en protest mot myndighetenes energipolitikk. Det kom minst 4.000, og de hadde ordføreren i ryggen.

Remix forteller at Hansa-byens gamle markedsplass var fullsatt under demonstrasjonen.

Deltakerne viste plakater mot økonomiminister Robert Habeck (de grønne), krevde regjeringens avgang, slutt på sanksjonene mot Russland, og åpning av gassrørledningen Nord Stream 2. Den står ferdig, og kan forsyne Tyskland med rimelig, stabil rørgass fra Russland.

Ordfører Alexander Badrow støttet demonstrasjonen på sin Facebook-side, og deltok sjøl på torget.

Innenriksministeriet i delstaten Mecklenburg-Vest-Pommeren skal nå undersøke om ordføreren har brutt sin nøytralitetsplikt med postingen på FB-siden. Et lokalt talerør for CDU tar Badrow i forsvar og sier at nettsiden hans er privat.

Noe svar er i skrivende stund ikke kommet fra innenriksministeriet.

Forrige artikkelKan vedfyring bli forbudt?
Neste artikkelStadig mer buss for tog