Militær varsler utfordrer Pentagons rettsløse kjøp av internettdata

0
Aerial view of the Pentagon / Shutterstock

En militær varsler utfordrer Pentagons rettsløse kjøp av internettdata – USAs data viser seg igjen å være en ettertraktet vare for regjeringen.

Av Kevin Gosztola,  The Dissenter, 24. september 2022.

En varsler i USAs militære har levert en rekke klager som hevder at Naval Criminal Investigative Service (NCIS) er engasjert i kjøp og bruk av amerikanernes nettleserdata, uten rettskjennelse. NCIS fikk takk i informasjonen fra en megler.

«Ifølge varsleren kjøper NCIS tilgang til data, som inkluderer netflow-poster og noe kommunikasjonsinnhold fra Team Cymru,» delte senator Ron Wyden i et brev til kontorene til generalinspektøren for Pentagon, justisdepartementet og Homeland Security Department.

Kjøp av amerikanernes data uten rettskjennelse, er ikke begrenset til NCIS. Wydens kontor undersøkte offentlige kontrakt-registre og fant at Team Cymru ble tildelt datameglingskontrakter med US Cyber Command, US Army, Federal Bureau of Investigation (FBI) og US Secret Service.

Kontraktene vises ikke under Team Cymrus navn. I stedet er Argonne Ridge Group oppført som entreprenør. Wydens kontor la merke til at Argonne og Team Cymru har samme bedriftsadresse, og kontrakt-registre indikerer at Argonne er den «eneste kjente kilden» til internettdataene.

Amerikanske myndigheter med slike kontrakter, kjøper bulkdata for å omgå krav om rettskjennelse, samt tilsyn av føderale domstoler. 

NCIS ‘kontrakt inkluderer Team Cymrus verktøy kjent som Augury. Som beskrevet av Wyden, «Augury-verktøyet gir tilgang til» petabytes «av nettverksdata» fra over 550 innsamlingspunkter over hele verden «og» oppdateres med minst 100 milliarder nye poster hver dag. «

Augury gir også NCIS rettsløs tilgang til e-postdata og nettleseraktivitet, spesielt «bruk av informasjonskapsler.»

Etter all sannsynlighet har FBI, hæren, Secret Service og Cyber Command også kjøpt enorme mengder data om amerikanere for å omgå personvernkrav som er ment å opprettholde det fjerde grunnlovstillegget – og kanskje med dette eksakte «verktøyet».

Den 22. juni 2018, som påpekt av Electronic Privacy Information Center (EPIC), avgjorde USAs høyesterett at «beslagleggelse og ransaking av 127 dager av en persons posisjonsdata fra dennes mobiltelefon» definitivt er dekket av det fjerde endringstillegget.

Amerikanske militære og sikkerhetsbyråer er godt klar over den kontrollerende presedensen i domstolene og erkjenner at datameglere kan være en måte å fortsatt skaffe seg alle dataene de ønsker.

Team Cymru skryter av at de samler inn, behandler og samordner «global nettverkstrafikk og 50+ andre typer data for å gi våre kunder Pure Signal™.»

Pure Signal gjør det mulig for entreprenører å låse opp mer enn «tre måneder med global internett-telemetri, og avsløre uovertrufne nivåer av kritiske data om milliarder av tilkoblede noder, nettverk, servere og klienter,» enten de er ofre, mål eller trussel-aktører. «Dataene oppdateres nesten i sanntid.»

I hvert fall siden 2021 har Wydens kontor vært involvert i en felles innsats for å dele detaljer med innbyggerne om regjeringens kjøp av nettleser-historikk. Pentagon har kjempet for å hindre ham i å bringe åpenhet om sine kontrakter og avtaler med datameglere.

Det er allerede kjent gjennom offentlige kontrakts-registre at Defense Counterintelligence and Security Agency har brukt mer enn $ 2 millioner på internettdata. Defense Intelligence Agency har kjøpt «Domain Name System data», eller DNS-data, som inneholder informasjon som er nødvendig for at deres brukere skal få tilgang til nettsteder.

Denne varsleren har kanskje ikke innsett at de utfordret en praksis som i økende grad er avhengig av den nasjonale sikkerhetsstaten for å styrke en stadig mer finmasket overvåking. Men det er klart at det er god grunn til å tro at det vi har lært av varsleren og Wydens kontor, knapt skraper i overflaten når det gjelder hvilke amerikanske byråer som har kontrakter med datameglere og hva de gjør med disse dataene.


Kevin Gosztola

Medredaktør for Shadowproof, vert for «Dissenter Weekly«, medvert for podcasten «Uautorisert avsløring» og medlem av Society of Professional Journalists (SPJ)

Artikkelen er hentet fra: Military Whistleblower Challenges Pentagon’s Warrantless Purchase of Internet Data – scheerpost.com

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelJohn Pilgers advarsel om Ukraina i 2014
Neste artikkelKrig med Russland, Kina, Iran: Hva kan muligens gå galt?
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.