Kong Charles III og hans «Global Reset»-imperium

0
Fra presentasjonen til Charles, prinsen av Wales på World Economic Forum

Når Charles III tar over som kongelig overhode i Storbritannia etter at hans mor Elisabeth II døde 8. september 2022 er han vel mest kjent for de fleste for sitt mislykte ekteskap med Lady Diana Spencer. Noen ser ham som som en fomlende, men vennlig skikkelse, som snakker med plantene sine, elsker tradisjonell arkitektur, beskytter naturen og prøver å hjelpe unge mennesker til å komme overens i livet. I virkeligheten er han galionsfiguren for et enormt imperium av ondsinnede økonomiske interesser som gjemmer seg hyklersk bak en fasade av veldedig filantropi.

Den britiske organisasjonen Winteroak publiserte våren 2022 en interessant artikkel om Charles og hans globale Great Reset-imperium. Winteroak sier om seg sjøl at den er «en fullstendig uavhengig ideell organisasjon med en alvorlig aversjon mot den globale mafiaens «utviklingsagenda» og en forpliktelse til sannhet, frihet og sosial rettferdighet.»

CHARLES’ EMPIRE: THE ROYAL RESET RIDDLE

Vi har oversatt et utdrag av artikkelen, og lesere av steigan.no vil se dette er temaer vi har vært inne på før:

 1. Charles the Great Resetter
 2. Global goals
 3. Impact imperialism
 4. Powerful players
 5. Banksters, cheats and spooks
 6. The bringer of light?
 7. Neo-colonial land-grabbing
 8. Shaping history

Charles og hans «Global Reset»-imperium

1. Charles den store resetteren

Da The Great Reset offisielt ble lansert i 2O2O, ble det ikke gjort av Klaus Schwab eller Bill Gates, men av Charles, Prince of Wales, arving til den britiske tronen.

Charles ble født i Buckingham Place i 1948, og er mest kjent over hele verden for sitt mislykkede ekteskap med Lady Diana Spencer, som døde i en trafikkulykke i Paris i 1997, et år etter skilsmissen.

Hans offisielle nettsted kunngjorde 3. juni 2020: «I dag, gjennom HRHs Sustainable Markets Initiative og World Economic Forum, lanserte Prince of Wales et nytt globalt initiativ, The Great Reset».

En kongelig tweet erklærte : «#TheGreatReset-initiativet er utformet for å sikre at virksomheter og lokalsamfunn ‘bygger seg bedre opp igjen’ ved å sette bærekraftig forretningspraksis i hjertet av deres virksomhet når de begynner å komme seg etter koronaviruspandemien.» (Legg merke til formelen «Build Back Better» som hele den globale overklassen og deres marionetter har gjentatt så mange ganger etterpå. o.a.)

Dette kan komme som en overraskelse for de som ser på Charles som en fomlende, men vennlig skikkelse, som snakker med plantene sine, elsker tradisjonell arkitektur, beskytter naturen og prøver å hjelpe unge mennesker til å komme videre i livet.

Men realiteten, som vi vil vise her, er at han er overhodet (eller den meget villige galionsfiguren ) for et enormt imperium av ondsinnede økonomiske interesser som gjemmer seg hyklersk bak en fasade av veldedig filantropi.

2. Globale mål

Charles har vært veldig opptatt i løpet av de siste 50 årene eller så med å etablere en allianse av organisasjoner kalt The Prince’s Charities, som beskriver seg selv som «den største veldedige bedriften med flere formål i Storbritannia».

Disse har også spredt seg til utlandet for å skape et forvirrende globalt nett av truster, stiftelser og fond.

For å gjøre ting enklere, vil vi fokusere her på bare noen få av de bedre kjente organisasjonene, og starter i Storbritannia med Business in the Community .

Dette organet beskriver seg selv som «den største og lengst etablerte forretningsledede medlemsorganisasjonen dedikert til ansvarlig virksomhet», etter å ha blitt etablert i 1982 som The Prince’s Responsible Business Network.

Dens agenda er veldig i tråd med alle nøkkelelementene i Great Reset.

Den erklærer for eksempel: «Business in the Community (BITC) jobber med næringslivet for å akselerere tempoet og omfanget av handlingen for å levere mot FNs globale mål, også kjent som Sustainable Development Goals (SDGs)».

Den gode nyheten for Charles sitt pengeglade følge er at «å drive virksomheten deres på en ansvarlig måte» i tråd med UNSDGs «åpner også forretningsmarkedsmuligheter».

Business in the Community har sin egen WEF-stil » Future Leaders Board » og insisterte allerede i 2017 , som Klaus Schwab , at «virksomheten må sikre en inkluderende digital revolusjon».

Rapporten kalt » A Brave New World? ” inneholder alle de kjente Great Reset-“prioriteringene”, som inkludering (“Bygg digital tilgang, kapasitet og selvtillit slik at alle kan dra nytte av den digitale økonomien”) og livslang læring (“Forbered ansatte. Gi digitale ferdigheter og livslang læring for å skape en tilpasningsdyktig arbeidsstyrke»).

Den ser framover til en fjerde industriell revolusjon («Forutse automatisering. Skap nye roller, der teknologi utfyller mennesker, og støtter lokalsamfunn for å håndtere overgangen») med større fortjenestemarginer som naturlig er målet («Overgang til nye forretningsmodeller som reduserer avfall og øke aktivaproduktiviteten»).

Det er en tidlig omtale av “track and trace”-frasen som ble så kjent under nedstengningene (“Track, trace and resolve”) med en plugg for Blockverify , «en London-basert oppstart som bruker teknologi til å spore, registrere , og verifisere produkter på en måte som er permanent logget inn i blokkjeden… Blockverify har testet løsninger med farmasøytiske og skjønnhetsselskaper».

Rapporten fremmer smart landbruk i form av Unilevers Marcatus Mobile Education Platform, «et samarbeid mellom Unilever, Oxfam og Ford Foundation for å trene småbønder i landlige områder» som har som mål å «ytterligere gårdsinntekter på £1,5 billioner innen 2030».

Den avsluttes med å gi «takk til våre bedriftspartnere, Barclays og Fujitsu , for å støtte vårt arbeidsprogram for å skape en inkluderende digital revolusjon».

The Prince’s Trust Group utvider den samme agendaen over Commonwealth, den enorme innflytelsessfæren tidligere kjent som det britiske imperiet.

Den beskriver seg sjøl som «et globalt nettverk av veldedige organisasjoner» som leverer «utdanning, sysselsetting, foretak og miljøprosjekter som gjør det mulig for unge mennesker og lokalsamfunn å trives».

Det handler om å «forvandle liv og bygge bærekraftige samfunn», ser det ut til.

En av rapportene forteller oss: «I løpet av 2020/21 støttet vi sammen med våre partnere 60 146 unge mennesker i 16 land over hele Commonwealth og utover: Australia, Barbados, Canada, Ghana, Hellas, India, Jamaica, Jordan, Kenya, Malaysia , Malta, New Zealand, Pakistan, Rwanda, Trinidad og Tobago og Storbritannia. Vi begynte også vårt arbeid i St Lucia og USA”.

Prince’s Trust får selskap i denne oppgaven av en annen viktig node i Charles’ nettverk, 
British Asian Trust , som vi snart skal se.

3. Imperialisme

Effektindustrien er en skummel enhet som vi i løpet av de siste årene med forskning har funnet lurer under hver tvilsomme stein vi har snudd.

For mer informasjon, sjekk ut artiklene våre om Extinction RebellionRonald Cohenintersectionality, the WEF Global ShapersGuerrilla FoundationEdge Fund også vår generelle oversikt.

Impact profiteering er veldig knyttet til Great Reset og dens fjerde industrielle revolusjon, som tar sikte på å sette opp infrastrukturen som kan påtvinge oss denne nye formen for digitalt livegenskap.

Uunngåelig er derfor innvirkningsagendaen veldig tilstede i hele Charles’ imperium, selv om det er noe skjult fra tilfeldige blikk.

Noen ganger er det bare ordet i seg selv som røper spillet.

Business in the Community, for eksempel, sier på sin side at de jobber med medlemmene «for å kontinuerlig forbedre deres ansvarlige forretningspraksis, og utnytte den kollektive påvirkningen til fordel for lokalsamfunn».

«Impact», påvirkning, dukker opp tre ganger på introduksjonssiden.

Det vises igjen på siden som er viet til BITCs fullstendig forutsigbare forpliktelse til FNs bærekraftsmål , disse hjørnesteinene i effektkapitalismen. Begrepet «positiv innvirkning» er her knyttet til et annet relatert moteord, «purpose» – «formål».

Påvirkningstemaet er også svært omfavnet av The Prince’s Trust, som er veldig opptatt av «digitale og blandede programmer» og «online business simulation games».

I tråd med The Great Reset som ble promotert av grunnleggeren, brukte den Covid til å fremme en hyperindustriell agenda, og beskrev i ett innlegg hvordan den hadde målt sin «digitale påvirkning».

Den hevdet at 61 % av respondentene sa at «nettbasert læring hadde støttet dem til å gjøre endringer i livet, med et flertall som utviklet nye ferdigheter og lagt planer for fremtiden».

Et av verktøyene som Trusten bruker for det den bekymringsverdig nok kaller » digital programmering » er noe som kalles Vibe Check .

Dette skreddersydde programmet, rettet mot unge mennesker, er et «gratis ( fancy that! ) interaktivt personlig utviklingsverktøy levert via WhatsApp , som skaper et trygt og støttende nettrom for dem til å utvikle viktige livsferdigheter i».

«Programmet har blitt testet i Barbados og Ghana i løpet av 2020 og tidlig i 2021, ved å bruke innovativ automatiseringsteknologi for å skreddersy hver ung persons erfaring med tjenesten.

«Designet for behovene til unge mennesker i hvert land den ruller ut i, fokuserer Vibe Check på selvtillit, kommunikasjon og håndtering av følelser i Barbados, og selvstendig næringsvirksomhet og entreprenørskap i Ghana.»

Denne besettelsen av å utvikle «nye digitale prosesser for å samle data», skjult bak en do-good-fasade, er klassisk effekttenkning.

Faktisk kan Prince’s Trust International skryte av sin egen Head of Impact, Diletta Morinello , en profesjonell «effektmåler».

I januar 2020, rett før Covid-øyeblikket, rekrutterte Morinello en dataanalytiker «da vi starter vår spennende nye 5-årige strategi» og «betraktelig oppskalere driften vår».

Rollen var «å sikre at dataene våre er robuste og støtter vår evne til nøyaktig og effektivt å overvåke vår innvirkning på unges [sic] erfaringer med utdanning og sysselsetting, så vel som våre økonomiske resultater og pengeinnsamling.

«Effekten må måles på tvers av en rekke programmer eller intervensjoner, med en rekke interessenter over hele verden.»

Påvirkning, data, interessenter … tre termer fra samme kjente barneseng.

Det er imidlertid med sin British Asian Trust at Charles avslører mest fullstendig sitt engasjement i den lumske verden av effektimperialisme.

Han grunnla denne organisasjonen i 2007 sammen med en gruppe britisk asiatiske forretningsfolk med sterke forbindelser.

Selv om British Asian Trust foretrekker begrepet «sosial finans», gjør det lite annet for å skjule sin påvirkningsagenda.

Nettstedet viser til og med stolt en anbefaling fra «faren» til effektinvesteringer Ronald Cohen, som erklærer: «Det British Asian Trust gjør innen sosial finans er virkelig banebrytende: det er i stand til å levere viktig sosial forbedring i stor skala».

Faktisk, som vi tidligere har rapportert , gir Cohen en godkjennende omtale til Charles og British Asian Trust i sin bok fra 2020 Impact: Reshaping Capitalism to Drive Real Change .

Trusten hevder selvfølgelig å «forbedre» livene til barn og unge i Asia «i tråd med FNs bærekraftsmål 4 om kvalitetsutdanning».

Den sier: «The Quality Education India Development Impact Bond (QEI DIB) er en innovativ resultatbasert finansieringsmekanisme som tar sikte på å forbedre læringsutbytte for mer enn 200 000 barneskolebarn».

Og så legger den til: «Etter hvert som QEI DIB skrider frem, tar vi sikte på å lage et kurskort for utdanning, som angir kostnadene ved å levere spesifikke resultater i stor skala. Et slikt kort kan brukes av myndigheter og finansiører til å ta informerte politikk- og utgiftsbeslutninger og forbedre utdanning over hele landet.

Det er dette innvirkning handler om. «Kostnaden» for å møte UNSDGs beregnes og «interessenter» tar på seg denne kostnaden fra offentlige pengemidler. Hvis «resultatene» krysser av i alle de riktige boksene, vil de bli refundert, pluss litt ekstra for å gjøre «investeringen» verdt.

I mellomtiden blir livene til disse barna, samlet «i stor skala», omgjort til finansielle varer – som buntene av sub-prime pantegjeld som førte til krakket i 2008 – som kan spores, finnes og handles i sanntid via 5G/6G og det «inkluderende» globale digitale panoptikonet.

Spekulanter kan satse på «suksessen» i disse barnas liv eller mot det – liten sak, så lenge de er tilgjengelige som produkter for dette enorme nye lønnsomme markedet.

Som vi tidligere har advart om, reduserer «sosial finans» eller effektinvesteringer mennesker til status som potensielle investeringer, kilder til profitt for velstående regjerende vampyrer.

Det er en digital slavehandel.


Les resten av artikkelen her:

 1. Powerful players
 2. Banksters, cheats and spooks
 3. The bringer of light?
 4. Neo-colonial land-grabbing
 5. Shaping history
KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelLa oss slutte å late som Amerika er et fungerende demokrati
Neste artikkelThe Kissinger Continuum: Den uautoriserte historien til World Economic Forums Young Global Leaders Program