FN: Verdens matvaremangel går fra ille til verre

0
Faksimile fra Yahoo Finance

Antallet personer som er akutt sultne har akselerert dramatisk siden begynnelsen av COVID-19-«pandemien». Mens 135 millioner mennesker var utsatt for akutt matusikkerhet før «pandemien», har tallet mer enn doblet seg til 276 millioner i løpet av de siste to årene.

Noe liknende har ikke skjedd før.

«Det er historien som stadig går fra vondt til verre,» sa sjeføkonom Arif Husain, FNs Verdens matvareprogram (WFP), til Yahoo Finance Live. «Når Verdens matvareprogram setter rekorder, er det ikke bra for verden. Og det har vi gjort siden minst 2021.»

Ifølge WFP er 50 millioner mennesker i 45 land allerede på randen av hungersnød. Ytterligere 345 millioner mennesker nærmer seg sult i mer enn 80 land, sa Husain, en økning på 25 % fra begynnelsen av året.

Resultat av lockdownpolitikken

Dette er ikke klimaet, periodevis tørke, tilfeldig svikt i avlinger eller noe tilsvarende. Dette er et resultat av en brutal, villet og absolutt unødvendig stengning av samfunnet over hele verden.

Og så kommer sanksjonsofrene

Nå får disse hundretalls millionene av folk som mister livsgrunnlagn av spinnville energipriser, som heller ikke skyldes naturkatastrofer, men villet sansksjonspolitikk, som angivelig «skal straffe Putin», men som de facto driver horder av mennesker mot kanten av stupet – og over den.

Legg merke til den tilbakelente stilen

De store mediene har også rapportert om dette, men legg merke til hvor kjølig og tilbakelent det er. «Hundrevis av millioner står i fare for å dø. – Og så over til sporten.» Og politikeren innrømmer ikke sine feil, eller korrigerer kursen, men bare ber oss om å holde ut de harde tidene som kommer.

Dette skjer samtidig som politkerne, slik som i Nederland, aktivt går inn for å redusere matvareproduksjonen gjennom å legge ned noe av den mest produktive matproduksjonen i verden.

Er det dumhet, er det galskap, eller er det simpelthen dette de ønsker å oppnå?

Forrige artikkelRoboter manipulerer opinionen i konflikten mellom Russland og Ukraina
Neste artikkelUSA høyner: er vi virkelig på vei inn i den tredje verdenskrigen og hva kan redde oss?