Det blir en kald vinter i Sveits!

0
Shutterstock

Den som trodde våre rike skatteflyktninger kom til å havne et varmere sted tar fullstendig feil, blir det restriksjoner for tillatt innetemperatur og du bryter disse kan du havne i fengsel.

Av Romy Rohmann

Forbundsrådet ønsker å gjøre alt for å forhindre energimangel. Foreløpig satser man på frivillig innsats og setter i gang en energisparekampanje. Men hvis ikke det er nok, kan det bli iverksatt restriksjoner og forbud.

Finansminister Guy Parmelin understreket overfor media at forskriften vil bli tilpasset situasjonen. Det er mulig at det kan bli kun enkeltregioner som bli rammet av kravene dersom det kun er mangel på gass der, men ikke i andre deler av landet. 

Kantonene skal overvåke overholdelsen av restriksjonene og forbudene når de blir iverksatt. Det kan bli kontroller uttalte finansminister Guy Parmelin til media i slutten av august. Han har stor tillit til at befolkningen vil forholde seg til retningslinjene. Den som skrur opp varmen for høyt når det mangler energi må regne med straff.

Ved forsettlig handling er det rammen fengselsstraff på inntil tre år eller bot. Selv ved uaktsomme overtredelser av tiltakene kan det bli bøter på inntil 180 dagsatser. Dagsatsen for bøter er vanligvis minst 30 franc og maksimalt 3000 franc, Størrelsen på dagsprisen bestemmes utfra gjerningsmannens personlige og økonomiske forhold.

Bygninger som er oppvarmet med gass vil få en termostatgrense satt på 19 grader og varmtvann skal kun varmes opp til 60 grader. Badstuer og svømmebassenger må holdes kalde.

Det skal være mulig å ta stikkprøver og gjøre kontroller basert på tips, men politiet kan ikke gå innom alle. Brudd på statens forsyningslov er alltid forseelser og i noen tilfeller forbrytelser, og skal straffeforfølges av kantonene forklarer Markus Spörndli som er talsmann for finansministeren.

Kantonene har fått frist til 22. september til å sende inn sine tilbakemeldinger på denne forskriften. 

Les: Heiz-Sündern droht der Knast

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMonster!
Neste artikkelEuropa begår selvmord ved sanksjoner