Smitteflopp – FHI fjerner i stillhet sin smittestopp-app

0

Folkehelseinstituttet fjerner uten fanfarer, men nærmest anonymt i skjul, sin smittestopp-app

Av Terje Sørensen, pensjonert advokat.

I en nærmest fordekt meddelelse forteller Folkehelseinstituttet (FHI), 10.8.2022, at instituttet legger ned Smittestopp-appen. Underretningen forsøker å gi inntrykk at den var et vellykket tiltak under covid19-pandemihysteribløffen som heldigvis grunnstøtte skikkelig i våres.

FHI unnlater blant annet å nevne at Datatilsynet de facto forbød førsteutgavebruken på grunn av personvernregelkrenkelser. At regningen som vårt folks skattebetalere totalt har måttet betale for fiaskoen, har beløpt seg til mellom 50 og 70 millioner NOK, fortelles det heller intet om.

Og NEI, JEG ER IKKE ETTERPÅKLOK! En rekke ganger har jeg offentlig kritisert appen og FHIs håndtering av saken. Interesserte henvises til min scrapbook «Terje på facebook CORONA SPECIAL», blant annet følgende sider/datoer/overskrifter:

  • 21; 15.4.2020; «GJØR SOM DU VIL, MEN JEG LASTER IKKE NED ELLER TAR I BRUK DENNE APPEN!»
  • 50; 13.5.2020; «IKKE VISSTE HUN NOE DA, IKKE VET HUN NOE I DAG!»
  • 176; 6.5.2021; «GJØRE ET HOPP FRA FLOPP TIL FLOPP, TA EN STOPP ELLER GI DET OPP?»
  • 308; 20.1.2022; «SMITTESTOPP-APP OG MYNDIGHETSINKOMPETANSE»
  • 317; 29.1.2022; «VI MINNES FOLKEHELSEINSTITUTTETS SMITTESTOPP-FLOPP»
  • 333; 10.2.2022; «SISTE INKOMPETANSENYTT FRA «SMITTESTOPP»-FLOPPEN»

+++000+++

Etter min mening bør hele denne kostbare og inkompetent gjennomførte floppen føre til et straffe- og/eller erstatningsrettslig oppgjør overfor de skyldige/ansvarlige samt deres ulike medhjelpere. Personlig og til dels i samarbeid med ulike interessenter har jeg igangsatt de første tiltak for å rede grunnen for et slikt oppgjør.

Terje Sørensen

Pensjonert advokat

Les også på steigan.no:

– Så enkelt er det å forfalske SMS-er fra Smittestopp

– Norsk «Smittestopp» blant de mest inngripende i verden

Forrige artikkelIkke si noe negativt om vaksiner!
Neste artikkelNår det offentlige og forvaltningen blir “menings- og tankepoliti” – Del 2