Politiet klarer ikke å stanse rasende energiopprør i Bangladesh og Pakistan

0
Rasende folkemasser i Bangladesh

Energiprisene i Bangladesh har økt med 150% siden Russlands invasjon i Ukraina. Vestens sanksjoner mot russisk gass har drevet energiprisene til himmels, og rike land tømmer markedet og trenger fattige land til side, skriver den pakistanske avisa Deccan Herald.

Pakistans regjering utløser rullerende strømbrudd og øker strømregningen fordi den ikke lenger kan sikre nok drivstoff. Butikker i Bangladesh stenger klokken 20.00. som en del av energisparetiltak.

Dette har utløst voldsomme folkelige opprør som politiet er ute av stand til å stanse:

Også i Pakistan er det en kraftig protestbevegelse i gang. Folk brenner energiregningene sine i gata i protest:

Pakistan er det femte mest folkerike landet i verden med over 235 millioner innbyggere. Bangladesh er nummer åtte med sine 165 millioner.

Kommentar:

Folk i Bangladesh går altså til opprør for en energiprisøkning på 150%. Da skulle de ha sett regningene i Sør-Norge. Onsdag 24. august nådde snittprisen på strøm i Sørvest-Norge nå 5,5 kroner kilowattimen. Samme dag i fjor var prisen 24 øre. Hva snakker vi om da? 2292%. Folk i Pakistan brenner energiregningene sine. Hva gjør vi i Norge?

Men om det er ganske stille i Norge og Europa nå, så kommer energiopprøret hit også. Det kan bli en tøff vinter. Det «grønne skiftet» og sanksjonene mot Russland har brakt oss energipriser det er umulig å leve med.

Forrige artikkelGoldman Sachs og BRICS
Neste artikkelOrbán: Krigen i Ukraina vil bety slutten på Vestens hegemoni