Maskeballet tilbake i Tyskland fra 1. oktober

0

Det handler ikke om helse, men diktatur og kontroll.

Fra 1. oktober trer nye endringer i den tyske smittevernloven i kraft

Disse gir delstatene mulighet for å kunne påby maskeplikt i offentlige rom, på kultur- og idrettarrangementer osv som skal kun gjelde de «uvaksinerte»: 

Masker er obligatoriske i offentlig tilgjengelige innendørsområder. Det skal gis et obligatorisk unntak for fritids-, kultur- eller idrettsarrangementer, i fritids- og kulturtilbud samt i gastronomiske fasiliteter og ved idrettsutøvelse for personer som har bevis på prøve eller har blitt friske (bevis på restitusjon; tidligere 90-dagperioden gjelder) eller som er fullvaksinert og hvis siste vaksinasjon ikke var mer enn tre måneder siden.

Dette er påbud som er fremmet av helseminister Karl Lauterbach (SPD) og justisminister Marko Buschmann (FDP).

Som man ser er dette et kontroll- og straffetiltak rettet mot uvaksinerte – men også mot vaksinerte som ikke har fulgte ordrene om å booste seg. Det er en velkjent sak at vaksinerte smitter minst like mye som uvaksinerte, og tyske myndigheter har ikke vist til noe vitenskapelig, helsemessig grunnlag for maskeplikten, eller tatt hensyn til at det faktisk er helseskadelig å bruke masker på denne måten.

Reitschuster skriver: Kennzeichnung für „Nicht-frisch-Geimpfte“ und Ungetestete

«Denne nye forskriften er de facto ikke annet enn et krav om merking av alle som er vaksinert mindre enn fire ganger eller som ikke er testet. Dette må du forestille deg: selv de som er vaksinert tre ganger må snart bruke munn- og nesedeksel på restauranter og mange andre steder uten test – og disse blir derfor kjent som ‘vaksinasjons eller testmuffer’ hvis forbundsstatene tar denne loven i bruk.»

Bisart: FDP, av alle, som en gang hadde programfestet frihet, støtter noe sånt som dette. Mange stemte på dem i september 2021 i håp om at de ville motvirke koronapolitikkens utskeielser med en liberal modell.

Det som er spesielt absurd med den nye forskriften: Selv statsråden har nå måttet innrømme at vaksinasjoner ikke beskytter mot smitte med koronaviruset. Dermed gjør han det selv åpenbart at hans egne planer strider mot all sunn fornuft. Med mindre det ikke handler om å beskytte mot smitte, men om å mobbe alle som ikke vil ha en fjerde vaksinasjon. Da gir planen mening. I en fungerende rettsstat ville rettsvesenet stoppe ham umiddelbart. I Tyskland 2022 er det å frykte at slike åpenbart ulovlige reguleringer også blir godkjent.

Kort tid etter at jeg publiserte denne artikkelen, mottok jeg følgende melding fra en legevenn som er praktiserende på den medisinske fronten:

«Boris, beklager å plage deg, jeg hørte nettopp Lauterbach om smittevernloven hans som skal gjelde fra oktober. Dette er uutholdelig og utrolig. Hvem skal stoppe dette fullstendig… (min sletting, BR)? Jeg er skikkelig rystet. Hvorfor stopper ingen ham? Beklager, du trenger ikke svare på noe. Men jeg er veldig emosjonell, også fordi jeg merker hver dag at ingenting fungerer på sykehuset lenger.»

Sjefredaktøren i Bild tar skarpt avstand fra disse nye reglene i ein melding på Twitter:

Forrige artikkelAmnesty: Ukrainsk kamptaktikk setter sivile i fare
Neste artikkelØstfronten i Ukraina kollapser – videre krig vil bare forsterke katastrofen