Høyesterett i Balearene i Spania forlanger kortene på bordet om vaksinekontrakter og vaksineskader

0
Tribunal Superior De Justicia De Las Islas Baleares i Palma de Mallorca

Høyesterett på den spanske øygruppa Balearene (som omfatter blant annet Mallorca) har felt en oppsiktsvekkende dom. Retten har pålagt myndighetene å legge kortene på bordet når det gjelder alt som har med vaksinene å gjøre.

Det var Asociación Liberum som brakte saka for retten, og de jubler naturligvis over en fellende dom i øygruppas høyeste rettsinstans. Pressemeldinga deres ligger her: NOTA DE PRENSA DE LA ASOCIACIÓN LIBERUM

Høyesterett på Balearene har gitt den spanske regjeringa ti dager på seg til å avsløre alle kontraktene med fire farmasøytiske selskaper (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson og AstraZeneca) i forhold til covid-19-vaksinen.

Rettskjennelsen fra 28. juli nevner at de skal fremlegge kopi av de originale kontraktene, hvor pris på dosene, leveranser, eventuell erstatning for legemiddelsvikt, samt alle klausuler og bestemmelser om samme, er oppgitt.

Rettskjennelsen sier også at det totale antallet uønskede bivirkninger og dødsfall på Balearene på grunn av covid-19-vaksinen skal sertifiseres.

Rettskjennelsen i Tribunal Superior De Justicia De Las Islas Baleares kom til på grunn av arbeidet til organisasjonen Liberum og 549 borgere som startet prosessen for å få frigitt dokumentene av den spanske regjeringa.

Balearene (spansk: Islas Baleares; katalansk: Illes Balears) er en autonom provins med Palma som administrasjonssenter. De fire største øyene er MallorcaMenorca, og Pityusene Ibiza og Formentera.

Det betyr at Høyesterett i Balearene er den høyeste rettsinstansen i denne regionen. En dom der har lovgivende kraft for regionen.

Forrige artikkelLav tillit til norske sikkerhetsmyndigheter
Neste artikkelStor nedgang i kjøpekraft i Norge