Energikrisa: Tyske myndigheter venter masseprotester og opprør

0
Shutterstock

Thüringens president for beskyttelse av grunnloven, Stephan Kramer, antar at det kan bli masseprotester og opptøyer i høst og til vinteren. Energikrisa kan føre til en «svært emosjonell og eksistensiell krisesituasjon» som vil påvirke store deler av befolkninga, sa Kramer til ZDF.

«Ekstremister kan undergrave protester»

Man må anta at «legitime protester» fra befolkninga kan bli undergravd av ekstremister. Derfor kan det også tenkes konkrete voldshandlinger mot ting og mennesker – samt klassisk terrorisme med sikte på å styrte den.

– Etter min mening vil befolkningas tillit til de statlige institusjonene og myndighetene være avgjørende for å opprettholde sosial fred og for å overvinne denne krisa sammen, sa Kramer.

Kramer snakker om at det vil en «eksplosiv stemning».

Misnøyens vinter

Brandenburgs leder for Kontoret for beskyttelse av grunnloven, Jörg Müller, kom med en lignende uttalelse. Han advarte om at ekstremister kunne utnytte energikrisen og høy inflasjon til sine egne formål: «Ekstremister drømmer om en tysk raserivinter».

Den føderale innenriksministeren Nancy Faeser (SPD) uttrykte også sin bekymring i juli. «Selvfølgelig er det en risiko for at de som brølte ut sin forakt for demokratiet i Corona-perioden, ofte side om side med høyreekstreme, vil prøve å misbruke de sterkt stigende prisene som et nytt mobiliseringstema,» sa hun.

Deutsche Bank: Folk vil fyre med ved

Google viser at søkeord som har med «ved» som brensel har en veldig vekst i Tyskland, og Deutsche Bank varsler at de som kan vil fyre med ved til vinteren.

Samtidig varsler tyske myndigheter om at landets gasslagre vil vare mindre enn tre måneder.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.