Innavl: Svært nære bånd mellom Ytringsfrihetskommisjonen og mediene

0

Mandag presenterte Ytringsfrihetskommisjonens sin rapport. Det skjedde under Arendalsuka.

Rapporten er en utredning av status på ytringsfriheten i Norge. Den skisserer også tiltak for å styrke denne. Kommisjonsleder Kjersti Løken Stavrum overleverte rapporten til kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap).

Rapporten heter En åpen og opplyst offentlig samtale. Den har ingen dissenser, og er dermed enstemmig, opplyser Løken Stavrum.

Lederen for Ytringsfrihetskommisjonen, Kjersti Løken Stavrum, sitter sjøl i styret for Norges fremste sensurorgan, Faktisk.no.

Blant aksjonærene i Faktisk.no er Schibsted. Deres største eier er Blommenholm Industrier. Der er Løken Stavrum styrets leder. Schibsted er også største eier i Polaris Media, som også er en av hovedaksjonærene i Faktisk.no.

Blant aksjonærene i Faktisk.no er også A-media. A-media eier Nettavisen. Og der er Gunnar Stvarum sjefredaktør.

Og hvem er gift med Gunnar Stavrum?

Jo, Ytringsfrihetskommisjonens leder og styremedlem i Faktisk.no, Kjersti Løken Stavrum.

Det er godt at sensur og ytringsfrihet samles på så få hender. Det er betryggende på en måte. Ellers risikerer man som Gro Harlem Brundtland sa: – Vi er i ferd med å miste kontroll over hva folk blir fortalt

Gro Harlem Brundtland uttrykker elitens bekymringer i Dagsavisen. «Vi er i ferd med å miste kontrollen over hva folk blir fortalt»
Forrige artikkelEnergikrisa: Tyske myndigheter venter masseprotester og opprør
Neste artikkelMassiv utrygghet i britisk arbeidsliv