Eksperter i Japan vil nedgradere Covid til samme nivå som sesonginfluensa

0
Tokyo, Japan - 06.2022: Crowd of tourist and shopper at Omotesando in Harajuku wearing mask to prevent COVID-19 infection. Photo: KenSoftTH

Regjeringa stritter imot.

Av Terje, Foreningen Lov og Helse.

Det har kommet en interessant melding fra Japan angående håndteringen av Covid-19, omtalt i The Japan Times hvor det blant annet sies:

Shigeru Omi, som leder regjeringens koronaviruspanel, og 17 andre medisinske og økonomiske eksperter oppfordret tirsdag regjeringa til å nedgradere klassifiseringen av koronaviruset til noe som ligner på sesonginfluensa, for å lette byrden på sykehus og folkehelse sentre.

Tiltakene og systemene for å håndtere Covid-19 har vært en absolutt katastrofe for samfunn, økonomi og folkehelse m.m., men har likevel pussig nok blitt innført over nesten hele verden på omtrent samme måte. For å ikke snakke om at nesten alle tiltakene ikke har en faglig basis. Lederen for japanske myndigheters korona-panel m. fl. har innsett dette og at systemet til og med fører til kollaps i helsevesenet. De foreslår å degradere Covid-19 til en klassifisering for vanlig influensa, og de foreslår til og med å innføre “common sense” igjen (som ble forlatt i nesten hele verden mars 2020):

Etter forslaget vil grunnbehandlingen for covid-19-pasienter etter loven ikke lenger innebære sykehusinnleggelse, selv om det er ledige senger, selv om unntak for lett syke pasienter har vært gitt en stund. De som er smittet vil ikke bli bedt om å bli hjemme, men vil gjøre det frivillig i tråd med sunn fornuft.

Men i Japan som i det fleste andre land (som Norge) er det toppolitikerne som sterkest er tilhengere av det skadelige systemet:

Søndag sa statsminister Fumio Kishida at selv om han ikke tenker på å nedgradere klassifiseringen mens viruset sprer seg, vil han vurdere det på et senere tidspunkt etter å ha rådført seg med eksperter.

Hvorfor systemet for Covid-håndteringen i Japan ikke er levedyktig indikeres ytterligere i siste avsnitt i artikkelen:

Mandag registrerte Japan 139 668 daglige nye tilfeller av koronaviruset, hvorav 464 var alvorlige pasienter, ifølge helsedepartementet. Sykehusbelegget for COVID-19-pasienter var 54,2 % i Tokyo på mandag og 60 % i Osaka prefekturet.

Det var altså Ca 140 000 daglige “smittede” (positiv-testede med PCR) sist mandag, hvor 464 var alvorlig syke. Likevel opptar Covid-pasientene 54 % av sykehusplassene i Tokyo, og 60 % i Osaka.


Denne artikkelen ble først publisert av Foreningen Lov og Helse

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.