To byer – to verdener

0

Stoltenberg i Brussel – Putin i Teheran

Av Eva Thomassen.

Stoltenberg befinner seg blant sine egne.

Han opptrer i The Group of the European People’s Party (EPP Group)

Deres ambisjon er å skape et sterkere Europa. De skriver om seg selv:

Group of the European People’s Party (EPP Group) er den største og eldste gruppen i Europaparlamentet. Våre røtter strekker seg tilbake til Europas grunnleggere – Robert Schuman, Alcide De Gasperi og Konrad Adenauer – og våre medlemmer kommer fra alle Europas medlemsland.

En sentrum-høyre gruppe, vi er forpliktet til å skape et sterkere Europa, bygget på dets folk. Tross alt er folket vårt vår økonomi og folket i Europa er den største økonomien i verden.

Målet vårt er å skape et mer konkurransedyktig og demokratisk Europa, hvor folk kan bygge det livet de ønsker. Vi ønsker å gi alle en like stor sjanse til å lykkes, inkludert familiebedrifter, småbedrifter, innovatører, oppfinnere, forskere, forskere og selvstendig næringsdrivende, blant andre. På samme måte ønsker vi å gi et sikkerhetsnett for alle som sliter. Vi ser på det europeiske kontinentet som et sted hvor folk reiser, gjør forretninger, investerer, lærer av hverandre, kjøper, selger, samarbeider og slår seg sammen. Gjør du?

Stoltenberg holdt en meget følelsesladet tale. Han var på gråten.

«Det er ekstremt viktig at vi som politikere sørger for at landene våre gir støtte til #Ukraina – og ikke bare gir støtte til Ukraina, men gir betydelig støtte til Ukraina i lang tid,» sa NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg ved Europaparlamentets utenriksminister. Saks- og sikkerhets- og forsvarskomiteer. Han understreket også at «prisen vi betaler som EU, som NATO, er prisen vi kan måle i valuta, i penger. Prisen de betaler er målt i tapte liv hver dag. Så vi bør slutte å klage og trappe opp og gi støtte. Punktum.»

Kommentar

Det som er hoved essensen i denne talen er at han ber oss betale prisen for krigen NATO fører i Ukraina. Vi må ikke klage over at krigen går utover oss. Det er prisen vi må betale. Med våre penger. Ukrainere betaler med livene sine.

 Vi skal ikke bry oss om at sanksjonene vil ramme oss. Ramme oss hardt. For hvis vi ikke «holder pusten nå» vil krigen innhente oss. Altså mer våpen, mer penger og flere sanksjoner. Mye av alt over lang tid.

Spørsmålet er hvorfor gråter han? Er det fordi dette går ikke som forventet? Sanksjonene rammer hele verden og særlig Europa. Men, ikke Russland.

For vi må ikke glemme at det er NATOs krig den som føres i Ukraina. Stoltenberg har jo selv sagt det så sent som under NATO-møtet i Madrid tidligere i juli i år. En annen interessant ting å notere er at Stoltenberg omtaler seg selv som «politiker». Rollen som generalsekretær er vel ikke regne som en politikerjobb? Jobben er vel mer å betrakte som den sivile infrastrukturer NATO er avhengig av for å legitimere kriger. Drive propaganda for  våpenindustrien og Det hvite Hus. Drive med  hjernevasking. Den krigen vant Kiev eller CIA om du vil. Når Stoltenberg snakker om at krigen vil være langvarig så er det den amerikanske modellen for krigføring. Irak, Afghanistan, Syria. USA er ikke interessert i å vinne kriger, men å lage kaos. Ødelegge land og folk.

YouTube player

Noen har snakket sammen

I Brussel sitter EUs «utenriksminister» Borrell og forteller oss at vi må være tålmodige. Sanksjonene vil svi, men snart vil de ramme Russland og da er sanksjonene over? Nei. De skal brukes helt til Russland er ødelagt. De skal brukes i  regimeskiftekrigen.

Norges statsminister Støre lurer oss med å si at vi må tåle sannheten. Det vil bli en tøff vinter. Hvorfor sier han det egentlig? Ikke på grunn av strømmen, men på grunn av strømmen av penger og våpen til Ukraina. Samt at sanksjonene vil ramme oss mer og mer. Han tør ikke å si det. Folk finner seg ikke i at penger og våpen fortsetter i strie strømmer til en krig USA har tapt. Som viser hvor hjelpeløse Vesten er. Sanksjonene virker ikke.

Diktatoren

Vesten har ingen ledere. Derfor kan Zelensky overlevere bestillinger prime time på TV, i FN, i Parlamenter, på NATO-møter, i EU, under Cannes festivalen; alle steder med storskjerm. Han får lederne i vesten til å opptre som barn. De klapper.  Zelensky krever at verden skal gå under bare vi straffer Putin.

Har vesten ledere? Er Boris Johnson en leder? Han fikk stoppet fredsforhandlinger og ba Zelensky krige til siste ukrainer om det så var nødvendig. The war will take the time it´s takes. Nå har Johnson fått sparken.

Macron er han er leder? Nei. Han var med på å undertegne Minskavtalene og brøt dem. Frankrike må også betale prisen for å boikotte russisk gass. Gatebelysning vil lide…

Er Scholtz en leder? Nei. Han må gå. Han har smake på sanksjonene fra Russland. Det blir ingen gass å få. Hele den tyske industrien vil knele. Folk vil fryse. Bøndene kan ikke levere melk. De er avhengig av strøm.

Italias statsminister Mario Draghi har leverte sin avskjedssøknad.

Biden er vel heller ikke en lederskikkelse man ville ha kjøpt bruktbil av. Hvor lenge holder han. Han har egeninteresser i Ukraina. Blant annet for å dekke over skandalene rundt sønnen Hunter Biden og hans lyssky virksomhet i Ukraina. Biden har til og med truet Zelensky på livet om ikke Zelensky lystrer.

Stoltenberg gråt ikke over Libya. Gråt ikke over de 588 bombene han slapp. Over krigen i Syria.

President Putin i Iran

Samtidig befinner Putin seg i Iran. Der er også Erdogan (…).

Økonomisk og handelssamarbeid landene i mellom var målet for møtene mellom Erdogan, Teheran og Moskva. Disse landene er del av fredsforhandlingen om Syria. Astona- forhandlingene.

Iran har nå besluttet at de vil handle i rubler. Altså vekk fra dollar.

Erdogan ber om støtte fra Syria og Iran om å bekjempe terror i Syria. Da skal man forskreve seg. Erdogan anser kurderne i YPG som terrorister, men de terroristene han støtter i Idlib er ikke terrorister…

Stopp plyndring av oljen I Syria

Sanksjonene mot Syria må opphøre og USA bør forlate landet.

Putin slår tilbake mot USA. Han ber USA oppheve sanksjonene mot Syria. At USA straffer alle som vil gjenoppbygge Syria.

Ber USA forlate landet. Ber USA stoppe med å plyndre olje og korn. Ber den kurdiske militsen SDF samarbeide med Damaskus. Kort sagt. Så absurd som det kan høres ut så støtter Erdogan i Putins krav til USA.

USA må slutte å «stjele» oljen fra det syriske folket og staten, sa Russlands president Vladimir Putin tirsdag, etter å ha møtt sine iranske og tyrkiske kolleger i Teheran. De tre garantistene for «Astana-prosessen» ble også enige om at USA skulle forlate trans-Eufrat, og slutte å gjøre den humanitære krisen i Syria verre med sine ensidige sanksjoner.

Amerikanske tropper må forlate territoriet øst for elven Eufrat og «slutte å rane den syriske staten, det syriske folket, eksportere olje ulovlig», sa Putin til journalister tirsdag kveld. Han sa at dette var en «felles holdning» for Russland, Iran og Tyrkia.

Flere hundre amerikanske soldater er ulovlig tilstede i Syria, og kontrollerer hovedsakelig oljebrønnene og hvetefeltene i landets nordøstlige del, kontrollert av militsen Syrian Democratic Forces (SDF) siden nederlaget til terrorister fra Den islamske staten (IS, tidligere ISIS). Den USA-støttede SDF har nektet å reintegrere seg med regjeringen i Damaskus, som Washington ønsker å se styrtet.

Siden 2019 har USA forsøkt å straffe alle som prøver å hjelpe gjenoppbyggingen av det krigsherjede Syria via «Caesar Syria Civilian Protection Act», og anklaget regjeringen til president Bashar Assad for krigsforbrytelser og blokkerer all bistand til Damaskus.

Putin sa tirsdag at slike sanksjoner har hatt «katastrofe resultater» og at humanitær hjelp til Syria «ikke bør politiseres».

Vi har skrevet om sanksjonene mot Syria en rekke ganger gjennom mange år.

USAs oljeembargo mot Syria en krigsforbrytelse

Huitfeldt

Verdt å merke seg at den samme Stoltenberg gråter ikke over sanksjonene vesten påfører Syria. Ikke utenriksminister Huitfeldt heller. Norge støtter alle sanksjonene mot Syria. Hun deltok nylig på en «giverlandkonferanse» i Brussel om Syrias fremtid. Der var ikke Syria invitert. De bevilget milliarder av euro til gjenoppbygging av Syria. Men før Syria nyter godt av disse uttaler Borrell at pengene ikke vil bli brukt før det er et nytt regime i Damaskus.

Biden

Zelenzky har mange som er ute etter han. Biden er en av dem. Sønnen Hunter Biden har ikke rent mel i posen. Lekket info fra Bidens laptop styrker ikke akkurat farens omdømme. Biden nærmest truer Zelensky på livet i 2020. Zelensky kom raskt i lomma på USA. Først truslene fra Trump- så Biden. Da Biden var visepresident viste han også han hadde et spesielt forhold til Ukraina.

Det går feil veg for Vesten. Skjønner de det selv? Eller har de kastet håndkledet over til Stoltenberg? Så han kan bli lederen av Europa?

Forrige artikkelWHOs pandemitraktat – et angrep på menneskeheten
Neste artikkelHvor mye blod har Erna Solberg på hendene?