Domstol i Uruguay opphever vaksinasjon av barn under 13 år

0

Dommer Alejandro Recarey fastslo ved en domstol i Montevideo, Uruguay 7. juli 2022 «umiddelbar» suspensjon av anticovid-vaksinasjonen av barn «under 13 år» og advarer om at å ikke følge dommen er å betrakte som «forakt for loven».

Recarey besluttet at «alle kontraktene for kjøp av disse vaksinene skal bli publisert i sin helhet (…)»; «sammensetningen av stoffene som skal inokuleres» må bekjentgjøres og «det utarbeides en tekst – som skal leveres til de mindreårige – som fullt ut og tydelig informerer» flere punkter.

Dette skriver den spanske avisa El Païs.

Denne teksten bør inkludere «sammensetningen av de injiserbare stoffene (alle elementene de inneholder, uansett art de måtte være); «fordelene som vaksinen innebærer», «risikoen den har, inkludert detaljer om dets natur, sannsynlighet, omfang og, hvis mulig, tidspunkt for forekomsten», samt «klargjøre at stoffet kun har nødgodkjenning og ikke endelig, og forklarer på en enkel måte hvilken forskjell disse to typene autorisasjoner utgjør», at «de uønskede virkningene som allerede er oppdaget blir gjort kjent, i sin helhet og at det gjøres periodisk oppdatering av denne informasjonen», og at dett er «kontroller som staten er forpliktet til etter art. 2 inkl. 5 i lov 9.202».

Dommen finnes her:

Sentencia juez Recarey amparo contra vacunación anticovid en niños

Regjeringas svar på domstolens spørsmål finnes her:

Respuestas del MSP a preguntas del juez Alejandro Recarey sobre vacunación en niños

Vi har omtalt denne saka her:

Uruguay: Domstol krever at Pfizer beviser effektiviteten og sikkerheten til vaksinasjonen innen i dag

Og her:

Dommer i Uruguay gir minister ett døgns frist for å svare på spørsmål om vaksinene

Forrige artikkelDen lite omtalte nitrogen- og fosforkrisa
Neste artikkelHva skjer med landbruket i Europa?