Minst 23 mennesker drept av mistenkte jihadister i det nordøstlige Nigeria

0

Avisa AfricaNews skriver:

Minst 23 menn fra et skrapmetallmiljø er blitt drept av mistenkte jihadister i det nordøstlige Nigeria 7. juni 2022, sier lokale kilder.

Mistenkte terrorister fra Islamsk stat i Vest-Afrika (Iswap) bortførte ofrene fra en gruppe på rundt 50 skrapmetallarbeidere som hadde dratt til landsbyen Magdala i Dikwa-distriktet i den østlige delstaten Borno, omtrent 20 kilometer fra Tsjad-grensa.

– Til nå er 23 kropper funnet, alle massakrert av terroristene, sa Babakura Kolo, lederen av en lokal sjølforsvarsmilits, til AFP. Kontakten var vanskellig på grunn av at jihadistene hadde ødelagt telefonreléer.

«Tre personer har klart å returnere til Dikwa, men skjebnen til de andre rundt 20 skrapmetallarbeiderne er ukjent,» la han til. Søket fortsetter, sa en annen militsmann, som bekrefter dødstallet på 23.

På den annen side har Associated Press rapportert et dødstall på 32 i samme område.

Disse skrapmetallarbeiderne, som beveger seg rundt på leting etter bergede metaller, blir ofte anklaget av jihadistene for å informere myndighetene om bevegelsene til terroristene i regionen, arnestedet til den islamistiske gruppa Boko Haram, som Iswap løsrev seg fra i 2016.

I slutten av april ble rundt 30 skrapmetallarbeidere drept i landsbyen Mudu i samme distrikt av mistenkte Iswap-militanter.

Burkina Faso: Minst 50 drept i jihadistangrep på landsby øst i landet

AfricaNews skriver også:

Dødelige angrep som tilskrives væpnede jihadister mot sivile og militæret har mangedoblet seg de siste ukene i Burkina Faso, hvorav det siste førte til at rundt 50 sivile døde i øst i landet.

Dette angrepet, som ble utført 25. mai mot kommunen Madjoari, som har mellom 15.000 og 20.000 innbyggere, er det blodigste siden det som ble utført for nesten ett år siden i Solhan i nordøst, og som tok livet av 132 mennesker.

«Beboere i Madjoari ble angrepet» nær ei bru «av uidentifiserte væpnede individer», sa oberst Hubert Yameogo, guvernør i den østlige regionen, i en uttalelse sendt til AFP.

«Det foreløpige dødstallet er «rundt 50 mennesker drept», sa han.

I likhet med andre byer nord og øst i Burkina Faso, som Djibo og Titao, har byen Madjoari blitt satt under blokade av jihadistene som angriper i disse regionene. Hæren klarer noen ganger å få forsyningskonvoier dit.

Men når dette ikke er tilfelle, prøver nødlidende og desperate innbyggere å flykte, og ifølge innbyggere kontaktet av AFP fra Ouagadougou er det dette som har skjedd i Madjoari.

Dette er «personer som ble fanget opp og henrettet av terroristene», sa en av dem, og la til at «alle ofrene er menn».

Les også: Jihadister drepte minst 38 i det nordlige Nigeria

Islamistisk terror i Nigeria og Tsjad

Forrige artikkelUSA: Utbredt strømmangel til sommeren, men Biden bryr seg ikke om det
Neste artikkelDet var ingen massegrav i Mariupol slik vestlige medier påsto