Har du lyst på å bli angiver?

0

Ny app fra WHO gjør det lett for dem som vil tyste på naboene sine

WHO har utviklet appen HealthBuddy som du kan laste ned til mobilen slik at du alltid har det WHO kaller «sannhet» bare et tastetrykk unna. Og enda mer: Hvis du hører eller ser at folk nær deg, som på jobben i familien eller i nabolaget, kan du veldig enkelt bli tyster og angi dem til WHO. Vi må anta at WHO sprer slike informasjoner videre til institusjoner som PST og Facebook.

I informasjonsskrivet til HealthBuddy omtales det slik:

HealthBuddy+ er en flerspråklig interaktiv løsning utviklet av UNICEFs regionale kontor for Europa og Sentral-Asia og WHOs regionale kontor for Europa for å gi tilgang til oppdatert og evidensbasert informasjon om koronavirussykdom (COVID-19). Den er tilgjengelig som nett- og mobilbasert applikasjon.
Applikasjonen bruker kunstig intelligens og maskinlæring for å svare på spørsmål og bekymringer om COVID-19 fra brukere i alle aldersgrupper. Den består av tre funksjoner:
1) en chatbot, som kan brukes til å stille spørsmål og få tilgang informasjon om COVID-19;

2) et rykterapporteringsverktøy som brukere kan rapportere villedende til informasjon som vil bli faktasjekket mot nøyaktig informasjon og rapportert til et sentralt system, og for å hjelpe brukere
ta del i å dempe effektene av infodemien ved å rapportere ofte sirkulerer rykter i deres område/språk; og

3) et avstemningssystem der brukere kan dele sine meninger og erfaringer knyttet til pandemien, noe som hjelper prosjektet team for å identifisere og løse nye problemer i tide måte.

Informantsystem av typen Stasi

Ministerium für Staatssicherheit (Stasi) hadde et omfattende nett av angivere, skriver Wikipedia.

Informantene var delt i flere grupper. De fleste var såkalte IMInoffizielle Mitarbeiter (uoffisielle medarbeidere). Disse fungerte kun som angivere, og ble i liten grad informert om hva hensikten med deres virksomhet var, eller hva opplysningene de ga, ble brukt til. Etter MfS’ egne tall utgjorde disse i desember 1988 til sammen 174.000 personer. I løpet av DDRs eksistens regnes det med at MfS hadde til sammen minst 600.000 uoffisielle medarbeidere

Nå har alle nordmenn med legning for angiveri muligheten til å bli WHO-informanter. Dt ar bare å laste ned angiverappen og sette i gang.

At naboen så en kveld får PST på døra er en av gledene angiverne kan nyte hvis de er aktive «HealthBuddies».

Forrige artikkelNorge vet ikke hva norske våpen i Ukraina brukes til
Neste artikkelFrihet