Covid-svindelen som rystet verden

0

Bokanmeldelse av Joseph Mercola og Ronnie Cummins: Maskefall – Viruset som ryster verden

Av Trond Skaftnesmo.

Er du en av dem som lurer på hvordan en infeksjonssykdom med dødstall sammenlignbare med influensa kunne påføre verdensøkonomien en knekk, ryste etablerte demokratiske verdier og sette grunnleggende menneskerettslige prinsipper til side? I så fall har jeg et stalltips til deg: boken Maskefall, som nylig kom ut på Solaris forlag. Når du har lest den, kan du innse at pandemien ble iverksatt og utnyttet av de samme elitene som nå vil føre oss inn i The Great Reset. Når vi har kommet dit, vil vi (ifølge de samme elitene) own nothing and be happy, akkurat som i Aldous Huxleys dystopi Brave New World. Og som i George Orwells motstykke, 1984, vil eventuelle kritikere av systemet ikke ha det fullt så greit. Den franske presidenten (en av WEFs globale ledere) lovet som kjent å gjøre det så vanskelig som mulig å være en som forlanger at myndighetene respekterer Nürnbergkodeksens prinsipp om informert samtykke når det gjelder medisinske inngrep.

Boken er skrevet av to kjente amerikanske dissidenter, dr. Joseph Mercola, familielege, helseblogger og forfatter av flere bestselgere, og Ronnie Cummins, grunnlegger og leder av Organic Consumers Association. Den kom ut på engelsk i 2021, under tittelen The Truth about Covid 19. Exposing The Great Reset, Lockdowns, Vaccine Passports, and the New Normal.

Boken går grundig til verks og er nøye med å bruke solide kilder. Så mye er belagt med utsagn og opplysninger fra motparten at det slett ikke trengs noen «konspirasjonsteori» på toppen. Så dersom noen vil «tilbakevise» fremstillingen ved å bruke k-ordet, er de rette adressatene for den anklagen Klaus Schwab, Bill Gates og deres venner blant den politiske og finansielle eliten. Det er de som uttrykker de «konspiratoriske» visjonene boken eksponerer.

For folk som har arbeidet med denne tematikken siden 11. mars 2020, kan Maskefall innimellom virke unødvendig grundig. Men om en såpass utrolig historie skal utlegges, må en nødvendigvis gå opp veien fra A til Å. Og selv de mest erfarne koronakritikere trenger en grundig og kildebelagt dokumentasjon å gå til når hukommelsen svikter. Vel, her er en slik dokumentasjon.

Til slutt noen ord om oversettelsen. Generelt er den lettlest og presis. Men det henger igjen noen anglisismer, som «engineeringen» og «high-tech-verdenen». Det første kunne greit ha vært erstattet med modifiseringen eller manipuleringen. (Det som nå kalles genmodifisering het først genmanipulering!) Det andre uttrykket vil på norsk hete den høyteknologiske verden. Verre er nyordet «våpenisert» som oversettelse av «weaponized». Her finnes det jo et innarbeidet norsk ord, nemlig bevæpnet. Så hva er galt med det?

Men slikt språklig småplukk blir sant å si uvesentlig stilt overfor de store spørsmålene boken behandler. Det skal endelig presiseres at Maskefall ikke er noen dystopi. Den slutter med et viktig kapittel, som heter: Ta tilbake kontrollen! Her er masse stoff til ettertanke, både for den enkeltes liv og på samfunnsnivå.

Trond Skaftnesmo

Maskefall – Viruset som ryster verden (303 sider)

av Joseph Mercola og Ronnie Cummins

Solaris forlag 2022. Oversatt av Torodd Lien.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelHvorfor er det så mange nazister og fascister i Norge, mens de er ubetydelige i Ukraina?
Neste artikkelPolsk politiker: – Vesten har rett til å gi Ukraina atomstridshoder