Polsk politiker: – Vesten har rett til å gi Ukraina atomstridshoder

0
Innfelt Radoslaw Sikorski. Foto: Martin Lahousse. CC BY-SA 3.0

Den polske politikeren og parlamentsmedlemmet Radoslaw Sikorski sier med den ukrainske kanalen espreso-tv at han mener at Vesten har rett til og bør gi Ukraina atomvåpen til å forsvare seg mot Russland.

Sikorski hevder at Russland har brutt Budapest-memorandumet og at Vesten dermed har rett til å utstyre Ukraina med kjernefysiske våpen.

Sikorski er ikke hvem som helst i Polen. Han har sittet i flere polske regjeringer – som viseutenriksminister, forsvarsminister og utenriksminister. Han har vært speaker i det polske parlamentet Sejm og sitter i Europaparlamentet. Han er medlem av styringskomiteen i Bilderberg-gruppa, han har vært stipendiat ved den konservative tenketanken American Enterprise Institute og han er Senior Network Member ved European Leadership Network (ELN).

Sikorski har vært overøst med internasjonale ordener, æresmedaljer og ærestitler og innehar blant annet den franske æreslegionens orden, malteserordenen, det belgiske storkorset og Tysklands æresorden. Magasinet Foreign Policy ham til en av Top 100 Global Thinkers 2012 .

Det er derfor rimelig å anta at det Sikorski sier om å utstyre Ukraina med atomvåpen ikke er noe han har funnet på privat, men at det er en tanke som står sterkt i det mektige miljøet han tilhører.

Hva kan gå galt?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.