Møter i NATO og G7 peker i retning en global konflikt med Russland og Kina

0

Toppmøtene i NATO og G7 slår hull i de offisielle eventyrfortellingen at NATO hjelper det uskyldig Ukraina mot en uprovosert invasjon fra Russland, skriver World Socialist Web Site. Uttalelsene fra NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg viser at alliansen har deltatt i denne krigen lenge før den russiske invasjonen i februar 2022. Vi gjengir et utdrag av artikkelen.

NATO og G7 truer med militær eskalering mot Russland, og videre utover

NATO-alliansen forbereder en enorm eskalering av sin stedfortrederkrig mot Russland i Ukraina, og for imperialistkriger og intriger over hele kloden. Dette kom fram fra to toppmøter holdt denne helgen i Tyskland, som samlet NATO-landenes utenriksministre og G7-gruppa av verdens rikeste land: USA, Tyskland, Storbritannia, Japan, Frankrike, Italia og Canada.

Finland og Sverige bekreftet søndag at de vil tilslutte seg NATO mot Russland. Sveriges regjerende sosialdemokrater sa de vil søke om å bli medlem av NATO, etter at Finland erklærte at landet gjør det denne uka. «Det svenske sosialdemokratiske partiet tok i dag den historisk beslutningen å si ja til å søke om medlemskap i NATO,» tvitret Sveriges utenriksminister Ann Linde, samtidig som statsminister Magdalena Andersson lovet å «forsikre at det er bred parlamentarisk støtte i Riksdagen for en svensk medlemssøknad».

Samtidig utfoldet det seg NATO-militærøvelser langs hele Russlands vestlige grense. «Defender Europe»-øvelser involverer 18 000 NATO-tropper i Polen og andre østeuropeiske land; «Hedgehog»-øvelser, 15 000 NATO-tropper i Estland; «Wettiner Heide»-øvelser, 7 500 i Tyskland; og «Iron Wolf»-øvelser, 3 000 i Litauen. I Finland involverer Arrow 22-øvelsen Finlands panserbrigade, og stridsvogner fra USA, Storbritannia, Latvia og Estland.

Den offisielle eventyrfortellingen at NATO hjelper det uskyldig Ukraina mot en uprovosert invasjon fra Russland, går i oppløsning, ettersom NATO anvender Ukraina for å berettige en drastisk omforming av global geopolitikk. Uttalelsene fra NATO-generalsekretær Jens Stoltenberg, som avsluttet NATO-toppmøtet, gjorde det klart at lenge før Russlands president Vladimir Putin i februar beordret en invasjon av Ukraina, bevæpnet NATO aktivt Ukraina som en stedfortreder mot Russland.

«NATO er sterkere enn noen gang. Europa og Nord-Amerika er solid forente. Ukraina kan vinne denne krigen,» hevdet Stoltenberg. Han la til at NATOs «Allierte har forpliktet seg og levert sikkerhetsassistanse til Ukraina verdt milliarder av dollar, og over årene har NATO og Allierte trent titusenvis av ukrainske styrker. Alt dette utgjør en reell forskjell på slagmarka, hver dag.»

Stoltenberg var ekko av Ben Hodges, tidligere øverstkommanderende for US Army i Europa, som uttalte at Washington måtte erklære at i Ukraina, «der er vi ute etter å vinne». Hodges oppfordret også om «knekke ryggen på Russland».

Stoltenberg sa dette var del av en global utvidelse av NATOs operasjoner: «Ministrene diskuterte også vårt kommende Madrid-toppmøte. Vi skal treffe viktige beslutninger for å forsterke NATOs avskrekking og forsvar, for å reflektere den nye sikkerhetsrealiteten i Europa; for ytterligere å støtte og engasjere seg med likesinnede partnere, nært og fjernt; og ta i bruk vårt neste Strategiske konsept, NATOs plan for en tidsepoke av strategisk konkurranse.»

Utover de nåværende NATO-medlemslandene forventes også Japan, Sør-Korea, Finland, Sverige, Ukraina og Georgia å delta på NATO-toppmøtet fra 28. til 30. juni i Madrid. Spanias koalisjonsregjering av Sosialistpartiet (PSOE) og Podemos skal svare på forventede masseprotester ved å sette inn 25.000 opprørspoliti for å stenge ned Spanias hovedstad.

En forhåndspresentasjon av NATOs nye strategiske konsept kom i G7-utenriksministrenes kommuniké på lørdag. Dette gigantiske 30-siders dokumentet er faktisk ikke en oppsummering av toppmøtediskusjoner, men ei vidtrekkende liste med forlangender fra de mektigste imperialistlandene til praktisk talt hele kloden. Lista med forlangender tar for seg Russland, eks-Jugoslavia, regionen Det indiske hav-Stillehavet, Kina og Øst- og Sør-Kinahavet, Myanmar, Afghanistan, Libya, Syria, Irak, Palestina, Jemen, Afrikas Horn, Somalia, Sudan, Etiopia, Sahel-regionen, landene ved Guineabukta, Venezuela, Haiti, Iran og Nord-Korea.

Når det gjelder Ukraina-krigen er G7-kommunikéet spesielt rettet mot Kina og Hviterussland, bortsett selvfølgelig fra Russland selv. Det fordømmer Hviterussland som «medskyldig» i krigen ved å «tilrettelegge for Russlands aggresjon», og advarer for at Hviterussland ikke har «overholdt landets internasjonale forpliktelser».

G7 forlanger at Kina avskjærer handelen med Russland, som står overfor omfattende amerikanske finanssanksjoner, og frasier seg sine krav i Sør-Kinahavet. G7-gruppa beordrer Kina til «ikke å undergrave sanksjoner pålagt Russland» og å «avstå fra å delta i informasjonsmanipulasjon, desinformasjon og andre midler for å legitimere Russlands angrepskrig mot Ukraina». Gruppa ber også Kina om å besørge FN-representanter og andre observatører «umiddelbar, meningsfull og uhemmet tilgang til Xinjiang og Tibet», to strategiske regioner i det vestlige Kina.

Om Russland erklærer G7: «Russland har brutt FN-pakten … og vil måtte møte konsekvenser for sine handlinger. Vi avviser enhver forestilling om innflytelsessfærer, og enhver maktanvendelse som ikke er i samsvar med folkeretten. Vi vil aldri anerkjenne grenser Russland har forsøkt å endre ved militær aggresjon, og vil opprettholde vårt engasjement for å støtte Ukrainas suverenitet og territoriale integritet, inkludert Krim, og det samme for alle stater.»

Kommentar: Det er på tide å våkne

Russlands invasjon i Ukraina var i strid med folkeretten, og USA/NATO har klart å spinne dette som en krig mellom det uskyldige Ukraina og det aggressive Russland. Dermed har de lykkes med å gjøre tidligere antiimperialister og fredstilhengere til flaggviftende krigsentusiaster. Det er på tide at de våkner opp.

Det de er med på å støtte er USAs og NATOs globale krig mot Russland med Ukraina som slagmark og kanonføde. Denne krigen har pågått i åtte år allerede, og som Stoltenberg sier har NATO brukt tida godt ved gjennom årene har å trene «titusenvis av ukrainske styrker». NATO har faktisk trent opp den ukrainske hæren til NATO-standard til det nivået at den i dag er en NATO-hær.

G7-kommuniméet viser at denne krigen bare er første ledd i Vestens globale konflikt med Russland og Kina. Dette er ikke russisk propaganda. G7 sier det sjøl.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkel– Målet er å kneble kritiske stemmer
Neste artikkelCovid-oppdatering: Hva er sannheten?