Global NATO

0

Av George Chabert, Trondheim.

Roland Dumas, tidligere fransk utenriksminister beretter: «Plutselig sa Bush far, Jeg vil gjerne si noe om NATOs fremtid.» George H. W. Bush mente at det var på tide å omgjøre NATO til en global militær allianse. Mitterrand bemerket at NATO hadde en begrenset geografisk kompetanse, og at dette ikke uten videre kunne endres. I så fall, måtte det gjøres i en ny, stor konferanse. Den kom aldri, men veien videre var ikke desto tegnet: «Vi var i en konferanse om nedrustning, og den skulle nå omgjøres til en konferanse om over-opprustning.»

Dette var tidlig på 1990-tallet. USA fortsatte med sine planer, og til tross for Frankrikes og Tysklands innvendinger, bestemte USA i 2008 å innlemme Georgia og Ukraina i sin nye kalde krigen mot Russland.

Med krigen i Ukraina kom USAs største gjennombrudd hittil på veien til verdens ubestridelige militær dominans. Som søvngjengere blir de fleste europeiske stater delaktige i krigen i form av stadig mer omfattende våpenleveranser til Ukraina. Sverige og Finland er i ferd med å forlate den modererende rolle Skandinavia spiller i verdenspolitikken. Polen er så ivrig etter å hevne seg på Russland at om de hadde blitt hørt hadde den tredje verdenskrig allerede startet.

Storbritannia, nå frigjort fra det bakstreverske EU, planlegger en ny kolonialgullalder der de to anglosaksiske stater dominerer verden i det Storbritannias utenriksminister Liz Truss kaller «the Network of Liberty».

Det som nå trengs, i tråd med George H. W. Bush ønske etter oppløsningen av  Warszawapakten, er en «global NATO», sier Liz Truss. Da kan de økonomiske og sikkerhetsmessige strukturene utviklet etter 1945 nedlegges – og først og fremst FNs sikkerhetsråd – som «har blitt bøyd ut av form så langt, at de har muliggjort snarere enn begrenset aggresjon».

Først, må Russland temmes. Ukraina må forsynes med «tunge våpen, stridsvogner, fly», og for dette må de vestlige land «grave dypt inn i varelageret, øke produksjonen» av våpen, for Russland har blitt den nye krigsfronten, mener Liz Truss. Kina, takket være landets betente forhold med Taiwan, blir neste krigsfront. Om Kina ikke «spiller etter reglene» som bestemmes av selvutnevnte «frihetens nettverk» skal landet behandles som Russland.

I tre hundre år har vesten plyndret og massakrert millioner av mennesker verden over. Et nytt kapittel av denne historien åpnes nå foran våre øyne.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.