Framveksten av den globale politistaten og globale borgerkrigen

0

Av William Robinson.

Professor William Robinson diskuterer den enestående systemkrisa til global kapitalismen som har ført til en global politistat og global borgerkrig. År med uro ligger foran oss som ei krise med kronisk stagnasjon (overakkumulering) og statlig legitimitet har ført til ekstrem undertrykkelse i møte med akutt ulikhet. Den globale økonomien og samfunnet har blitt militarisert.

Professor Robinson sier at de regjerende gruppene ikke er allmektige og reagerer på masseopprøret nedenfra. Pandemien tillot den transnasjonale klassen å konsolidere sitt grep om den globale økonomien og danne et Silicon Valley, Wall Street, Pentagon-senter. Pandemien fungerte som generalprøve på hvordan digitalisering kommer til å gi større kontroll over arbeiderklassen. Den transnasjonale eliten er forent, inkludert i Russland og Kina, i å maksimere profitt og holde et grep om opprør nedenfra.

Imidlertid er det globale opprøret uten sidestykke i historien, og det er grunn til å være håpefull, sier professor William Robinson.

Global Civil War: Capitalism Post-Pandemic
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.