Falske twitterkontoer skaper hodebry for Musk

0

Av Martin Langvad, journalist i steigan.no.

Martin Langvad.

For en uke siden sa Elon Musk på Twitter at «Twitter-avtalen er midlertidig på vent i påvente av detaljer som støtter opp under estimatet om at under 5% av brukerne er spam/falske kontoer.»

Musk selv tror selv at det er minst 20% av kontoene som er spam eller falske kontoer.

Les: Musk har kjøpt Twitter

Newsweek skrev nylig at omtrent halvparten av Joe Bidens 22 millioner følgere er falske kontoer. Den samme undersøkelsen hevder at 70% av Musks 93 millioner følgere er falske kontoer. SparkToro, firmaet som har undersøkt hvor mange ekte følgere de har, definerer en spam/falsk konto som: «kontoer som er umulig å kommunisere med, og som ikke ser tweets fra kontoene de følger (enten fordi de er spam, bot, propaganda eller ikke lengre aktiv på Twitter.»

Falske kontoer og spam er et problem som Twitter har hatt lenge. En av grunnene til at det er viktig å kartlegge dette for Musk er for å regne ut den reelle rekkevidden til annonsene på plattformen.

Les: Musks forsøk på å kjøpe Twitter møter motstand

En annen utfordring er hvordan dette skal gjøres. Musk har sagt at han ønsker å verifisere alle som bruker plattformen, men han har ikke med hva slags metode. Hvis det innebærer identifisering gjennom bankkort eller pass så vil det fjerne anonymiteten til brukerne, noe som kan bli upopulært.

Et ekstra skår i gleden for Musk er at aksjene nå selges til en verdi på rundt 36 dollar, mens Musks kjøpsavtale har lovet aksjonærer 54.20 dollar per aksje.

Musk har også understreket sin intensjon om å gjenopprette kontoen til Trump, og gjøre Twitters algoritmer til åpen kildekode. Trump har foreløpig takket nei.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.