USA tvinger Europa til å stanse energiimport fra Russland, men økte sjøl importen av russisk olje med 43%

0

USA økte råoljeforsyningen fra Russland med 43 prosent, eller 100.000 fat per dag, i løpet av den siste uka, rapporterte det russiske sikkerhetsrådets visesekretær Mikhail Popov søndag. Dette skriver telesur.net

«USA tvang europeerne til å innføre sanksjoner mot Russland, mens de selv ikke bare fortsetter å importere olje fra Russland, men også økte volumet av forsyninger av det svarte gullet med 43 prosent den siste uka, til 100.000 fat per dag!» sa Popov i et intervju med den russiske dagsavisa Komsomolskaya Pravda.

Ifølge visesekretæren i det russiske sikkerhetsrådet bør Europa forvente lignende «overraskelser» fra USA.

Han understreket også at «Washington ikke tillater europeere å ta liknende tiltak foreløpig.»

«I tillegg tillot Washington sine selskaper å eksportere mineralgjødsel fra Russland, og anerkjente dem som essensielle varer,» la Popov til.

USAs import av olje fra Russland økte kraftig i 2021 da det også var sanksjoner mot Russland. Dette går fram av tall fra American Fuel and Petrochemical Manufacturers (AFPM). Riktognok utgjør importen fra Russland bare 3% av USAs totale oljeimport, men det er olje som raffineriene, særlig på østkysten trenger, skriver AFPM. Etter at USA stanset importen fra Venezuela, er den tunge oljen fra Russland en viktig komponent i produksjonen til en del av raffineriene.

8. mars 2022 sendte Det hvite hus ut ei pressemelding der de annonserte full stans i oljeimporten fra Russland. I vedtaket heter det at dette skjer etter «konsultasjoner med våre allierte». Europa har klagd, altså. Det heter også at det nå er 30 land som boikotter Russland, noe som jo betyr at flertallet av verdens land ikke gjør det. Det hvite hus skryter av at sanksjonene mot Russland har senket verdien av rubelen til sitt laveste historiske nivå mot dollar. Det som ikke nevnes er at rubelen er tilbake igjen omtrent på det nivået den hadde før invasjonen.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.