Hvorfor er det å være vaxxer en kampsak for Rødt?

0

Av Tollef Hovig.

Debatten om steigan.no og Rødt går høyt for tiden. Rødt har i kampens hete gjort seg selv til Forkjempere for vaksinering.

Selv har jeg både tre vaksiner og hatt korona, og har begrenset interesse for temaet korona. Det som undrer meg, er kampen for vaksiner som viser seg å virke dårlig. Først fikk vi høre at vaksinen ga rundt 90-96% beskyttelse, så ble det nødvendig med en dose til, og så ble det nødvendig med en tredje dose. Når folk da har fått sin tredje vaksinedose rundt juletider kan vi se på faktisk.no (21.04.22) at dødsfall på grunn av korona virkelig tar av.

https://www.faktisk.no/artikler/z416o/hvorfor-har-rekordmange-dodd-av-korona-i-2022

Hvis vi leser VG, har de en løpende oppdatering av de siste 14 dager både når det gjelder antall vaksinerte og antall koronatilfeller. Hvis vi sammenstiller disse to kartene vist under ser vi at alle land med høy smitte også har høy vaksineringsgrad. Land med ekstremt lav vaksineringsgrad som Mali, Kamerun og Kongo hører til landene med færrest koronatilfeller. Det er vanskelig å tenke seg et større statistisk materiale enn det disse kartene gir. Det er vanskelig å trekke en annen konklusjon enn at vaksinene ikke virker særlig godt. Så spørsmålet til Rødt blir da hvorfor det å være vaxxer, har blitt en kampsak for partiet. At det er en kampsak, har framkommet både i NRK’s politisk kvarter og i diverse leserinnlegg.

https://www.vg.no/spesial/corona/vaksinering/verden/

https://www.vg.no/spesial/corona/verden/

Forrige artikkelBiden-administrasjonen innrømmer at den ikke en gang vurderte å imøtekomme Russlands sikkerhetsbehov
Neste artikkelKansellert i Kongsberg/det farlige trangsynet