Svensk studie sier at 5G forårsaker mikrobølgesyndrom

0
Illustrasjon: Shutterstock

Av Politikeren.

Den første studien noensinne av helseeffektene av 5G-stråling på mennesker viser at 5G forårsaker typiske symptomer på mikrobølgesyndrom og en massiv økning i mikrobølgestråling. Kasusstudien bekrefter også at stråling godt under nivåene tillatt av myndighetene gir dårlig helse.

Den svenske strålskyddsstiftelsens studie ble publisert i Medicinsk Access nr. 1/2022. Den er utført av onkologen og forskeren Lennart Hardell fra Forskningsstiftelsen for miljø & kreft og Mona Nilsson fra Strålevernstiftelsen.

Studien gjelder helsekonsekvensene for en mann og en kvinne som mottok en 5G-basestasjon rett over leiligheten, kun 5 meter over soverommet.

Mikrobølgesyndrom ligner på “Havanna-syndromet”.

Målinger før og etter montering av 5G på taket viste at 5G ga en massiv økning i strålingen i leiligheten. Før 5G var det allerede basestasjoner for 3G eller 4G på samme sted rett over leiligheten, men overgang til 5G-teknologi førte til en økning i strålingen fra 9.000 mikroW/m2 til maksimalt 1.690.000 mikroW/m2.

Symptomene som oppsto hos mannen og kvinnen etter starten av 5G er typiske for mikrobølgesyndromet: tretthetsvansker med å sove. Følelsesmessig påvirkning, neseblod, økende tinnitus og hudproblemer hos mannen.

Kvinnen hadde flere symptomer enn mannen med alvorlige søvnforstyrrelser og svimmelhet, etterfulgt av hudproblemer (brennende følelse, prikking i huden på hender og armer), konsentrasjonsproblemer, irritabilitet, tinnitus, balanseproblemer, nedsatt korttidshukommelse, forvirring, tretthet, tendens til depresjon, hjerte- og lungesymptomer (hjertebank, tyngde over brystet) og varmefølelse i kroppen.

Alle symptomer avtok eller forsvant etter 24 timer etter flytting til et annet hjem med betydelig lavere stråling.

MIKROBØLGESYNDROM

Det som vises i denne første studien noensinne om helseeffektene av mikrobølgestråling fra 5G er i samsvar med symptomene som har blitt beskrevet for over 50 år siden som en effekt av eksponering av hele kroppen for mikrobølgestråling og ble kalt mikrobølgesyndrom.

Mikrobølgesyndrom er også et anerkjent begrep internasjonalt i dag, sammen med navnet “elektromagnetisk overfølsomhet” (EHS), i Sverige, også kalt “elektrisk overfølsomhet” om de som reagerer allerede på svært lave nivåer og har utviklet eksepsjonelt høy sensitivitet.

Det har gjentatte ganger blitt beskrevet at de typiske symptomene på mikrobølgesyndrom avtok når eksponeringen opphørte eller avtok kraftig, som i denne nye studien.

Forskere utførte vitenskapelige studier av yrkeseksponering for mikrobølger beskrevet symptomer som tretthet, svimmelhet, hodepine, søvnvansker, konsentrasjonsproblemer og hukommelsesproblemer.

Disse symptomene var assosiert med eksponering for radiobølger eller mikrobølger. Det ble funnet at symptomene generelt avtok når eksponeringen opphørte. ”

Følsomheten for mikrobølgestråling er individuell. Selv svært lave strålingsnivåer kan gi medisinske symptomer hos følsomme personer (overfølsomhet for elektrisitet / EHS).

5G ØKER STRÅLINGEN ENORMT

I tillegg til å vise at 5G forårsaker mikrobølgesyndrom rimelig umiddelbart, viser casestudien også at 5G fører til en massiv økning i stråling i miljøet vårt.

Tidligere var det en basestasjon for 3G eller 4G på samme sted over parets soverom. Likevel førte utskifting av utstyret og igangsetting av 5G til en eksplosiv økning i den målte strålingen.

De målte svært høye verdiene i boligen, maksimalt 1.690.000 mikroW/m2, er fortsatt betydelig lavere enn gjeldende referanseverdier anbefalt av det svenske strålesikkerhetstilsynet, SSM: 10.000.000 mikroW/m2 som gjennomsnittsverdi over 6 minutter , som betyr at maksimumsverdien kan tillates å være betydelig høyere enn 10.000.000 mikroW/m2.

SSMs referanseverdi beskytter ikke mot symptomer på mikrobølgesyndrom, kreft og andre kroniske sykdommer. Dette er grunnen til at dårlig helse kan oppstå selv om strålingen er langt under referanseverdien:

SSMs referanseverdier beskytter ikke mot skadelige effekter, som mikrobølgesyndrom eller kreft, ved langvarig eksponering fra basestasjoner, slik tilfellet er ved eksponering i hjem, kontorer eller skoler.

Dette gjelder kun beskyttelse mot umiddelbare effekter som følge av så intens stråling at vev varmes opp innen 30 minutter. Dette betyr at allmennheten er fullstendig ubeskyttet mot andre effekter enn akutt termisk, selv om disse i stor grad er påvist, som skadelige effekter på nervesystemet, oksidativt stress og DNA-skader.

Allerede i 2018 uttalte Strålevernfondet at 5G ville føre til en massiv økning i mikrobølgestråling. Denne nye studien og målinger de siste årene bekrefter dette.

INGEN FORSKNING VISER AT 5G ER TRYGG

Lennart Hardell og Mona Nilsson skriver i denne første casestudien om effektene av 5G at det er bemerkelsesverdig at det ikke finnes «ingen vitenskapelige studier som viser at det ikke er risiko for helseskadelige effekter ved kronisk eksponering for stråling fra basestasjoner på nivåer tilsvarende SSMs referanseverdi, eller på nivåene målt i denne casestudien.

Dette gjelder 5G og 4G, 3G og GSM. Det er fortsatt ingen studier av risiko ved stråling fra både 4G og/eller 5G i løpet av døgnets 24 timer.

Denne casestudien er den første i sitt slag laget av effektene av menneskelig eksponering for 5G. Å hevde at stråleeksponering ikke medfører risiko fordi eksponeringen er lavere enn SSMs referanseverdi har dermed ikke vitenskapelig grunnlag. ”

I en tidligere artikkel i 2021 uttalte Mona Nilsson:

Ingen forskning viser at det ikke er en helsefare å være kronisk eksponert for hele kroppen for nivåer av mikrobølgestråling som har blitt vanlig fra basestasjoner for 3G, 4G eller 5G.

Det er den sjokkerende sannheten som er skjult for offentligheten… Ingen forskning viser at det å utsette mennesker for hele kroppen for 2G, 3G, 4G, 5G over lang tid, ikke engang bare ett år, ikke medfører helsefare, men det har en helseskadelig effekt. Verken på referanseverdinivåene eller selv på nivåer som er 1000 ganger lavere. “

ANTALL OFRE UKJENT

Antall personer i Sverige som har blitt rammet av mikrobølgesyndrom / EHS / overfølsomhet for elektrisitet er foreløpig ukjent. Det er ikke undersøkt.

Det kan imidlertid forventes at antallet ofre vil øke med den kroniske og økende eksponeringen for mikrobølger på grunn av utvidelsen av 4G, 5G, og økt bruk av trådløs teknologi som sender ut mikrobølger for kommunikasjon.

Dette gjelder spesielt for modulerte og pulserende mikrobølger som er spesielt skadelige.

I 2016 anbefalte en gruppe forskere og leger at maksimal eksponering på dagtid var 100, om natten 10, og maksimalt 1 mikroW/m 2 for mottakelige personer.

Men verken den anbefalingen, IARCs kreftklassifisering av stråling i 2011 eller det faktum at helserisiko gjentatte ganger har blitt observert ved eksponeringer som er vesentlig lavere enn gjeldende referanseverdier anbefalt av den svenske strålesikkerhetsmyndigheten har hatt noen innvirkning på myndighetene. og myndighetenes slappe regelverk.

Til tross for omfattende bevis på helserisiko, øker mikrobølgestråling i miljøet kraftig. Den åpenbart ukorrekte referanseverdien brukes fortsatt selv om den beviselig mangler beskyttelse mot mikrobølgesyndrom og mange andre helserisikoer.

LEGEPROFESJONEN MÅ VÆRE UTutdannet

Lennart Hardell og Mona Nilsson konkluderer med at helsevesenet må ta mikrobølgesyndrom og EHS på alvor.

Dette er ikke en psykisk sykdom. Flere somatiske symptomer er inkludert i mikrobølgesyndromet, og kroniske sykdommer, inkludert kreft, er en risiko for kronisk eksponering.

Symptomene må undersøkes for å utelukke andre årsaker; mikrobølgestrålingen kan være en. Nøye historie må tas for å undersøke ulike kilder til mikrobølgestråling.

I tillegg bør undersøkelsen suppleres med måling av strålingen både i hjemmet og på arbeidsplassen, hvor det bør tas hensyn til at det er betydelig sensitivitetsforskjell mellom ulike individer.

Pasienter skal behandles med respekt og utredes, gis en medisinsk diagnose og behandling, med eliminering eller reduksjon av den sykdomsfremkallende faktoren, dvs. eksponering, som er viktigst. Dette bør gjøres tidlig i sykdommen for å redusere risikoen for irreversible skader og kronisk sykdom.

Ettersom det er stor uvitenhet om mikrobølgesyndromet, både i helsevesenet og i allmennheten, og dermed et antagelig stort antall blackouts, må legestanden utdannes og syndromet gis en enhetlig ICD-kode for å kunne følge med. fremtidige utviklinger.

Måleverdiene i leiligheten etter montering av 5G på taket gjør boligen medisinsk sett med hensyn til kjente helseeffekter ubeboelig, selv om strålingen er betydelig under dagens referanseverdier.

Last ned studien her.

Första studien hittills: 5G orsakar mikrovågssyndromet

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelForsvarsdepartementet i Russland hevder at de har beviser på at USA drev forskning på biologiske våpen i Ukraina
Neste artikkelVictoria Nuland innrømmer at Ukraina har «biologiske forskningsfasiliteter»