Forsvarsdepartementet i Russland hevder at de har beviser på at USA drev forskning på biologiske våpen i Ukraina

0
The US Defense Threat Reduction Agency (DTRA) program in the Republic of Georgia. Photo: Ministry of Internal Affairs of Georgia

Dette er ei melding fra en av de krigførende partene i en krig der propaganda spiller en stor rolle. Men den sannsynliggjøres av ting som var kjent på forhånd. Vi kommer tilbake til det.

Den russiske mediekanalen RIA Novosti har publisert dokumenter som forsvarsdepartementet i Russland hevder er bevis for at Ukraina drev forskning i USA-finansierte biolaboratorier som har kapasitet til å brukes til biovåpen.

Generalmajor Igor Konashenkov, en offisiell representant for det russiske forsvarsdepartementet, ga denne informasjonen til journalister. Moskva sa at dokumentene, som angivelig stammer fra ansatte ved ukrainske biologiske laboratorier, bekreftet at «komponenter av biologiske våpen ble utviklet i Ukraina, i umiddelbar nærhet til russisk territorium,» rapporterer RIA Novosti. Les også: Becker News: Russian Ministry of Defense Claims It Has Evidence of U.S.-Funded ‘Bioweapons Research Labs’ in Ukraine

«I løpet av en spesiell militær operasjon har det kommet fram fakta om et forsøk fra Kiev-regimet på å fjerne av spor etter et militært biologisk program som ble implementert i Ukraina, finansiert av det amerikanske forsvarsdepartementet,» sa Konashenkov.

«Vi har mottatt dokumentasjon fra ansatte ved ukrainske biologiske laboratorier om nøddestruksjon av spesielt farlige patogener 24. februar – det dreier seg om pest, miltbrann, tularemi, kolera og andre dødelige sykdommer,» hevdet Konashenkov.

Dokumentene ligger her.

Dokumentene viser til Viktor Liashko, helseminister i Ukraina og beordrer destruksjon av biologiske patogener som:

 • C. diphtheriae gravis tox – 0-1101
 • C. diphtheriae mitis tox- 203 AG
 • C. pseudeodipthericum 02-92 z (9-61)
 • C. diphtheriae tox +NCTC 10648
 • C. diptheriae tox – NCTC 10356
 • C. xerosis NCTC 12078
 • B. liheniformis “C”
 • B. stearothermophilis BKM-B-718
 • S.aureus.subsp.aureus ATCC 25923
 • E Coli (Beta)
 • P.aeruginosa ATCC 27853
 • K. penumoniae K-56 3534.51

USAs ambassade i Kiev har formidlet et kart over USAs biologiske laboratorier i Ukraina.

Vet vi noe som kan sannsynliggjøre disse funnene?

Vi har tidlligere publisert en artikkel av den bulgarske gravende journalisten  Dilyana Gaytandzhieva: Dokumenter avslører amerikanske biologiske eksperimenter på allierte soldater i Ukraina og Georgia.

Mens USA planlegger å øke sin militære tilstedeværelse i Øst-Europa for å «beskytte sine allierte mot Russland», viser interne dokumenter hva amerikansk «beskyttelse» i praksis betyr.

Pentagon har utført biologiske eksperimenter med et potensielt dødelig utfall på 4400 soldater i Ukraina og 1000 soldater i Georgia. Ifølge lekkede dokumenter skal alle frivillige dødsfall rapporteres innen 24 timer (i Ukraina) og 48 timer (i Georgia).

Begge landene regnes som de mest lojale amerikanske partnerne i regionen med en rekke Pentagon-programmer som implementeres på deres territorium. En av dem er 2,5 milliarder dollar prosjektet Defense Threat Reduction Agency (DTRA) Biological Engagement-programmet som inkluderer forskning på biomidler, dødelige virus og antibiotikaresistente bakterier som studeres på lokalbefolkningen.

Prosjekt GG-21: «Alle frivillige dødsfall vil umiddelbart bli rapportert»

Pentagon har lansert et 5 år langt prosjekt med en mulig forlengelse på opptil 3 år med kodenavnet GG-21: «Ledddyrbårne og zoonotiske infeksjoner blant militært personell i Georgia». Ifølge prosjektets beskrivelse vil blodprøver bli innhentet fra 1000 militære rekrutter på tidspunktet for deres militære registreringsfysiske eksamen ved det georgiske militærsykehuset i Gori.

Prøvene vil bli testet for antistoffer mot fjorten patogener:

 • Bacillus anthracis
 • Brucella
 • CCHF-virus
 • Coxiella burnetii
 • Francisella tularensis
 • Hantavirus
 • Rickettsia-art
 • TBE-virus
 • Bartonella arter
 • Borrelia-arter
 • Ehlrichia-arter
 • Leptospira arter
 • Salmonella typhi
 • WNV

Blodprøvene vil være på 10 ml. Prøver vil bli lagret på ubestemt tid ved NCDC (Lugar Center) eller USAMRU-G, og prøver kan bli sendt til WRAIRs hovedkvarter i USA for fremtidige forskningsstudier. Walter Reed Army Institute of Research (WRAIR) er det største biomedisinske forskningsanlegget som administreres av det amerikanske forsvarsdepartementet. Resultatene av blodprøvene vil ikke bli gitt til deltakerne.

En slik prosedyre kan ikke forårsake død. Imidlertid, ifølge prosjektrapporten, «vil alle dødsfall blant de frivillige umiddelbart bli rapportert (vanligvis innen 48 timer etter at PI ble varslet)» til Georgian Military Hospital og WRAIR.

Soldatenes blodprøver vil bli lagret og testet videre i Lugar Center, et Pentagon-finansiert anlegg for 180 millioner dollar i Georgias hovedstad Tbilisi.

Lugar-senteret er blitt beryktet de siste årene for kontroversielle aktiviteterlaboratorieuhell og skandaler rundt den amerikanske legemiddelgiganten Gileads hepatitt C-program i Georgia som har resultert i minst 248 dødsfall blant pasientene. Dødsårsaken i de fleste tilfellene har blitt oppført som ukjent, ifølge interne dokumenter.

Det finnes altså offisielle dokumenter fra Pentagon som bekrefter at disse laboratoriene har eksistert og at de har drevet denne typen forskning på ekstremt farlige patogener. Påstandene fra det russiske forsvarsdepartementet om at de har funnet dokumenter som bekrefter dette, virker derfor plausible, sjøl om de naturligvis må studeres grundigere for å kunne verifisere dem 100 %.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelRegjeringa Støre bør få et kontant NEI til forslaget om å forlenge unntaksregimet enda et år
Neste artikkelSvensk studie sier at 5G forårsaker mikrobølgesyndrom