Tungt væpnet politi mot fredelige lastebilsjåfører i Canada

0

Av Alexandra Lavoie, Rebel News.

Mandag morgen påberopte Canadas statsminister Justin Trudeau Emergencies Act, en lov som aldri tidligere er brukt, i et forsøk på å oppløse Convoy for Freedom-truckerens protest som nå er på sin tredje uke i landets hovedstad.

Loven gir politi og myndigheter ekstraordinære fullmakter til ransaking, beslaglegging og arrestasjon av de som anses som deltar i en «ulovlig demonstrasjon». Politiet har truet med å ta barna til demonstranter i varetekt i provinsen, stjele kjæledyr; bankkontoer er blitt beslaglagt og kjøretøyer har blitt tauet vekk.

Konvoien har vært i Ottawa siden slutten av januar og krevd en slutt på covid-tiltak, selv om protestene begynte som motstand mot grenseoverskridende vaksinemandater for lastebilførere.

Politiet arresterte de to lederne av konvoien, Tamara Lich og Chris Barber siktet for «flere tilfeller kriminelle handlinger», torsdag kveld.

Men i forkant av arrestasjonene gikk polititeam ut i gatene og delte ut meldinger til demonstrantene om en kommende iverksetting av opprørsloven.


Rebel News-journalisten Alexandra Lavoie har vært på stedet i Ottawa de siste 3 ukene, og hun var med konvoien da de ble overrakt meldinger torsdag morgen for å få en umiddelbar reaksjon fra demonstrantene.

Her er konvoirapportene til Rebel News.

Glenn Greenwald: Vestlige liberalere tror ikke ytringsfrihet for sine motstandere

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelKoronapass og rørende omsorg for sykehjemspasienter
Neste artikkel– Noen har stjålet gleden min