Pandemien, nedstenging og vaksine

0
Gunnar Nerdrum Sr. (privat foto)

Av Gunnar Nerdrum. Sr, pensjonert høyesterettsadvokat.

Jeg er ikke vaksinert. Jeg ønsker heller ikke å bli det. Jeg har vært smittet positivt. Men jeg var bare litt syk, på tross av at jeg er i en kritisk alder…

Det er forskjellige grunner til at noen ikke vil vaksineres. Noen mener at det ikke hjelper likevel. De vaksinerte blir like lett smittet som de uvaksinerte. De smitter heller ikke sine omgivelser mer enn de vaksinerte.

Noen mener at vaksinene er for lite utprøvet. De kom på markedet etter en hastevurdering. Det er penger å tjene på vaksineproduksjon. Det er fortsatt ikke klarlagt om vaksinen virker mot omikron. Legene tror det. Det er forresten mange typer influensavirus, og tradisjonelt har man lært at én vaksine beskytter mot én type. Influensavirus muterer også hele tiden. Men influensa har alltid vært ansett som «farlig».

Noen har allergi. Noen blir også skikkelig syke av vaksinen.

Og noen vil kort og godt ikke ha flere stoffer i kroppen enn de kan bestemme selv.

Belastning på intensivavdelingene? I hele Helse Nord var det innlagt én pasient! Vi bør vel ikke glemme at vi alle skal dø en vakker dag.

Det er et hardkjør fra myndigheten om vaksine. Og pressen følger godt opp, selv om vi har sett noen nyansering den seneste tiden. Reportasjen i «Klassekampen» lørdag 16. januar var forbilledlig. Alt er godt fulgt opp av legene. Vi får stadig vite at så og så mange er døde, fra mange land. Men hvor gamle var de? Hadde de også andre lidelser?

Noen steder er det demonstrasjoner mot vaksineringen. Det samme gjelder kravet fra enkelte om at vi må få et vaksinepass. Motkreftene har vært lite omtalt i pressen. Det har vært demonstrasjoner både i Oslo og Bergen. Men dette ble lite omtalt offentlig. Det er ikke «stuerent» å ha en annen mening om dette enn den autoriserte.

Nå snakkes det om å vaksinere og teste skoleelever og endatil barn i barnehagen! Og man vet at unge mennesker, hvis de blir smittet så skjer det ingenting.

Man kan ta et skrekkens eksempel fra «svineinfluensaen» for noen år siden. Da var det også et vaksinepress. Myndighetene, med helseministeren i spissen gikk ut i fjernsynet og oppfordret folk til å ta vaksinen. Dette har vist seg helt unødvendig og har også senere vært beskrevet som en av de store tabbene i medisinens historie.

Heldigvis er vi i ferd med å snu. Statsministerens redegjørelse på pressekonferansen siste torsdag med reduksjon innskrenkningene var et skritt i riktig retning. Men det kunne godt ha gått lenger. Vi kunne ha fått full åpning av samfunnet.

Har myndigheten hørt for mye på smittelegene? Mye taler for det… De er de nye orakler i tiden.

Tale holdt av Gunnar Nerdrum. Sr, pensjonert høyesterettsadvokat, på World Wide Rally for Freedom i Tromsø. Talen ble refusert av iTromsø, og Klassekampen.

Forrige artikkelPST: – Mer antistatlig tankegods om pandemien og vaksiner
Neste artikkelRegjeringa vil forlenge reglene om coronasertifikat