Det hvite hus og vestlige medier sa at Russland skulle invadere Ukraina 16. februar klokka 3.00

0
Øredøvende propaganda om krigen som ikke kom. Faksimile fra The Sun.

Det har vært et øredøvende propagandakjør om en nært forestående russisk angrep på Ukraina. Til tross for at Ukrainas president har sagt at han ikke kjenner til noe sånt, har Det hvite hus og vestlige medier til og med angitt datoen for det angivelige angrepet.

I artikkelen US warns war could be ‘imminent’ in Ukraine skriver magasinet Politico:

USA advarte fredag om at en russisk invasjon av Ukraina kan være nært forestående og bønnfalt alle amerikanske statsborgere om å raskt forlate landet innen 24 til 48 timer.

Advarselen kom etter at Washington orienterte allierte om et scenario der russiske styrker ville strømme over grensen fra Hviterussland, ledsaget av nettangrep og missilangrep.

Den amerikanske etterretningsbriefingen inkluderte spesifikk henvisning til neste onsdag, 16. februar, som en startdato for bakkeinvasjonen, fortalte tre tjenestemenn – basert i Washington, London og Ukraina – til Politico.

Så ifølge USAs etterretning har angrepet allerede startet, nå onsdag 16. februar, bortsett fra at det har det ikke.

Reuters skrev 15. februar: Russian invasion could begin at any time, White House says.

The Sun var enda mer spesifikk: HIGH ALERT Russia set to invade Ukraine at any time with massive missile blitz and 200,000 troops, US intelligence claims

For noen dager siden var det 100.000 soldater. For godt mål har mediene doblet det.

En ledende tjenestemann i USA kunne også opplyse om klokkeslettet, nemlig klokka 03.00 onsdag 16. februar: Russia will order invasion of Ukraine at 3am tomorrow, sources say.

Hvorfor lager USA en slik kampanje om en svært usannsynlig invasjon?

Russland har ingen rasjonelle grunner til å ville invadere Ukraina. Ukraina har ingenting Russland ønsker seg og en masse Russland ikke ønsker seg – en totalt ødelagt økonomi og tusenvis av fanatiske, militante nazister, for bare å nevne noe. Så hvorfor dette hysteriet. Moon of Alabama har hentet fram to mulige forklaringer:

Jack Matlock, den siste amerikanske ambassadøren til USSR, har ett svar:

Kanskje jeg tar feil – tragisk feil – men jeg kan ikke avvise mistanken om at vi er vitne til en forseggjort maskerade, grovt forstørret av fremtredende elementer fra amerikanske medier, for å tjene et innenrikspolitisk mål. Overfor økende inflasjon, omikrons herjinger, skylden (for det meste urettferdig) for tilbaketrekningen fra Afghanistan, pluss unnlatelsen av å få full støtte fra sitt eget parti for Build Back Better-lovgivningen, svimler Biden-administrasjonen under synkende oppslutning akkurat når det gir seg opp til årets kongressvalg.

Siden klare «seirer» på hjemmebane virker stadig mer usannsynlige, hvorfor ikke lage en ved å utgi seg for å ha forhindret invasjonen av Ukraina ved å «stå opp mot Vladimir Putin»?

Egentlig virker det mest sannsynlig at president Putins mål er det han sier de er – og som han har sagt siden talen hans i München i 2007. For å forenkle og parafrasere vil jeg oppsummere dem som: «Behandle oss med i det minste litt respekt. Vi truer ikke deg eller dine allierte, hvorfor nekter du oss den sikkerheten du insisterer på for deg sjøl?»

Alastair Crooke peker på et annet motiv:

Den autoritative Global Times advarer i en lederartikkel om at USA setter i gang konflikt i Ukraina for å stramme inn disiplinen i alliansen – for å få europeiske stater tilbake i den USA-ledede flokken. Uten tvil, gjør Kina den slutninen at Ukraina er det perfekte omdreiningspunktet for å gjete Europa mot USAs neste trinn med å kreve en forent front med USA for den senere oppgaven med å barrikadere Kina.

Det som er i spill er derfor nøkkelbeslutninger som vil definere Europa for framtida. På den ene sida, (som Pepe Escobar bemerket for to år siden), «er målet med russisk og kinesisk politikk å rekruttere Tyskland til en trippelallianse som låser sammen den eurasiske landmassen à la Mackinder til den største geopolitiske alliansen i historien – å bytte verdensmakt til fordel for disse tre stormaktene, og mot angelsaksisk sjømakt».

Og på den andre sida ble NATO fra begynnelsen unnfanget som et middel for anglo-amerikansk kontroll over Europa og mer presist for å holde Tyskland «nede» og Russland «ute» (i det gamle aksiomet til vestlige strateger). Lord Hastings (Lionel Ismay), NATOs første generalsekretær, sa i en berømt uttalelse at NATO ble opprettet for å «holde Sovjetunionen ute, amerikanerne inne og tyskerne nede».

Denne tankegangen henger igjen, men formelen har i dag fått en større betydning, og en ny vri: Å holde Tyskland «nede og prismessig uten konkurranseevne» kontra amerikanske varer; å holde Russland «ute» fra å være Europas kilde til billig energi; og for å holde Kina «inngjerdet» fra EU–U.S.A-handel. Målet er å holde Europa fast innenfor USAs snevert definerte økonomiske bane og tvunget til å gi avkall på fordelene med kinesisk og russisk teknologi, finans og handel – og dermed bidra til å nå målet om å barrikadere Kina innenfor landets grenser.

Dessuten: avlede befolkningas oppmerksomhet fra ei enorm krise og ødelagte samfunn

Gjennom sine manipulasjoner fra 2019 har finanskapitalen med BlackRock i spissen sørget for å velte hele byrden av den største finanskrisa i historien over på verdens folk. Metoden har vært «pandemien» som har gjort det mulig å smadre verdensøkonomien og sluse titalls billioner dollar fra sentralbankene og statsbudsjettene og over til finansinstitusjonene. Nå skal folk få betale prisen for dette i form av voldsom inflasjon, massearbeidsløshet, slakt av pensjoner og fagforeningsrettigheter, en snikende sult, energikrise og massiv fremmedgjøring.

Les: Tidligere BlackRock manager: – Koronakrisa er et cover for verdens største finansboble

Da er en ytre fare et kjærkomment, og hevdvunnet, redskap å gripe til.

La Putin skremme massene inn i folden, slik at de ikke tenker så mye på at vi har svindlet dem og plyndret dem og ødelagt livene deres. Jo, det rimer godt og langt bedre enn forestillinga om at Russland skulle være interessert i å invadere det trøstesløse Ukraina.

Forrige artikkel– Power to the people, amen!
Neste artikkelHvorfor vil World Economic Forum tvinge gjennom vaksinepassene?