Takk til Mailchimp for at de prøvde å knekke oss

0
MailChimp. / Shutterstock

I slutten av august 2021 opplevde abonnentene på nyhetsbrevet vårt at de ikke fikk avisa klokka 8.00 som vanlig. Det skyldtes ikke oss. Avisa kom ut hver dag. Men vår daværende epostleverandør Mailchimp hadde bestemt seg for å blokkere oss fordi de ikke liker vårt politiske innhold.

Dette var opplagt et politisk angrep rettet mot det redaksjonelle innholdet i nettavisa steigan.no. Det var altså som om postverket eller DHL skulle stanse brev eller pakker fordi de misliker det politiske innholdet i dem.

Men vi skrev optimistisk:

Verken Mailchimp eller Facebook skal klare å knekke steigan.no. Sensur og blokade bare skjerper oss.

Og som abonnentene har sett, fikk vi rett. Avisa kommer hver dag. Mailchimp mislyktes i å blokkere oss.

Og hva mer er: De gjorde oss en tjeneste. Inntil da var vi prisgitt et amerikansk selskap som har skaffet seg noe nær et monopol på slike tjenester. Blokaden tvang oss til å tenke nytt. Vi studerte hva andre hadde gjort, og vi la for eksempel merke til at Greenwald som vet en ting eller to om undertrykking på nettet hadde flyttet sin blogg til substack, og det var et alternativ vi begynte å utforske.

Og det ble også vår løsning. Det ble litt «læring gjennom å gjøre det» til å begynne med. Men nå har vi full kontroll.

Se steigan.no på substack.

Dette nyhetsbrevet får abonnentene hver dag klokka 8.00 og har dermed dagens avis. Og ikke nok med det, som man kan se, kan man også bla seg tilbake til tidligere utgaver av avisa hvis det er noe spesielt man leter etter. Og hver utgave av avisa har en oversikt over titlene på dagens artikler. Det gjør det også lettere å orientere seg.

Markant økning i antallet abonnenter i november 2021

Tallet på abonnenter har ligget ganske flatt en god stund. Men i forbindelse med at Facebook nå også truer med å fjerne enhver som ytrer seg mot den diktatoriske koronapolitikken, har vi både oppfordret folk til å begynne å følge våre sider på MeWe og å bli abonnenter. Og da skvatt tallet på abonnenter rett til værs.

Takk for det og velkommen alle nye abonnenter. Det er hyggelig å ha dere i hus uten at Zuckerberg & co kan gjøre noe med det.

Potensialet er mye større. Vi har i dag 4.300 abonnenter. Men vi har over 13.000 følgere på Facebook og over 100.000 tilfeldige lesere. I november hadde vi over 2 millioner sidevisninger, og det uten reklamekampanjer. Vi overøses av godord og tips og ros til de grader at vi må begynne dagene med å minne oss sjøl om våre svakheter. Vi er svært takknemlige for det, og det tvinger oss til å skjerpe oss ytterligere.

På forsida av avisa finner dere denne lenken:

Bruk den! Og tips venner om å gjøre det samme!

Men det betyr også at mange tusen flere kan bli abonnenter. Disse leserne finnes allerede. De må bare finne fram til vårt nyhetsbrev. Dobling? Tredobling? Mer? Ja, hvorfor ikke? steigan.no er blitt Norges fremste opposisjonsavis, og siden de andre mediene stort sett sier det samme, trenger man jo ei motvekt.

Også økte gaver. Denne avisa er 100% avhengig av lesernes støtte. Hver eneste krone vi bruker kommer fra gavmilde lesere. Mens avisa Klassekampen har 41,7 millioner i statsstøtte, har vi nøyaktig kroner 0. Dette er bra. Det skjerper oss. Vi må leve opp til lesernes forventninger. Og stadig flere lesere gir sine bidrag. Et engangsbeløp på Vipps eller et fast bidrag. Alt er velkomment. Avisa skal fortsatt være gratis, og vi skal ikke ha noen betalingsmur. Men vi blir ikke sterkere enn det lesernes bidrag gjør oss.

Så hvis du vil sørge for at steigan.no ikke bare kan komme ut hver dag, men også kan hevde seg enda mer, så gi gjerne et bidrag:

Så vi vil igjen rette en takk til Mailchimp. Deres angrepå på oss har lært oss til å bli bedre. Nå er vi under angrep fra Facebook. Fine greier! Det skal tvinge oss til å gjøre enda noen framskritt, og sammen med leserne vil vi finne plattformer og metoder som er mindre utsatt for angrepene fra Wall Street-baronene.

Les også: Et voldsomt byks framover for nettavisa steigan.no

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelHvem er Dr. Anthony Fauci?
Neste artikkelHvorfor er ikke FHI interessert i tidligbehandling mot covid-19?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).