Nå er de igang igjen – nye skremsler skal bane veien for «harde tiltak»

0
Tegning: Niels Gerhard Johansen

De nye tallene fra FHI tilsier at alle mennesker i Norge vil ha covid innen 10. januar, eller i beste fall 10. februar. Tror de på det sjøl?

I ei melding fra Folkehelseinstituttet 13. desember 2021 heter det:

– I et foreløpig scenario beregner vi at det om tre uker kan bli opp mot 90.000 og 300.000 tilfeller per dag og 50 til 200 innleggelser per dag, dersom tiltakene ikke bremser epidemien betydelig, skriver FHI. Dette går fram av en artikkel i VG.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol bekrefter at hun i et møte har fått statusrapporter Oslo, Bergen og Trondheim, samt statsforvalteren i Agder og Troms/Finnmark.

Da Helsedirektoratet ga sine faglige råd til tiltakene som ble innført i forrige uke, advarte de om at en nedstengning var nødvendig om disse tiltakene ikke virker.

Statsministeren bekrefter nye tiltak: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier til NTB smittespredningen er for høy og at «vi er nødt til å treffe tiltak for å bremse den utviklingen». Han bekrefter at tiltakene vil «gripe inn i hverdagen til folk». Mandag formiddag bekreftet han at tiltakene kan komme allerede denne uken.

Nye tallskremsler for å trumfe gjennom ulovlige tiltak

Hvis vi skal ta FHI på alvor, vil alle mennesker i Norge være smittet innen 10. februar 2022, hvis det laveste scenariet slår til, og innen 10. januar hvis det høyeste anslaget slår til.

Dette er samme type matematikk som Espen Nakstad har spesialisert seg på:

Nakstad 4. mars: – Vi risikerer 50 ganger flere smittede og innlagte i sykehus når vi kommer til 17. mai.

Helsedirektoratets drevne medietalsmann Espen Rostrup Nakstad fant grunn til å gå ut i Dagbladet 4. mars i år og advare slik: Risikerer 50-dobling innen 17. mai.

Han fikk svar av sosiolog og skribent Kjetil Rolness som skrev: Nei, Nakstad, 1 million nordmenn får ikke korona før 17. mai.

Rolness tok Helsedirektoratets spåmann på alvor og regnet på hva det ville si å gange antall påviste tilfeller med 1,3 hver femte dag fra 4. mars til 17. mai:

Regnestykket viser at dersom man hadde lagt Nakstads «worst case» scenario per 4. mars til grunn, så ville det blitt 1 million tilfeller innen 17. mai (og nesten 3 millioner innen 8. juni og 6 millioner til St. Hans!). Og ikke bare det, med slike absurde forutsetninger ville antall tilfeller øke med en kvart million de siste fem dagene før 17. mai.

Hvis vi bruker tallene fra FHI som fasit, så var tallet på det de kaller smittede i Norge per 17. mai: 201. Uansett hva man ellers måtte mene, må man innrømme at dette er noe mindre enn 1 million!

Når det gjelder antall innlagte på sjukehus sier FHI at det per 4. mars var 112. I Nakstads «worst case» med 50 ganger så mange skulle vi da vært oppe i 5.600 innlagte per 17. mai. Tallet var 101.

Nakstad har ikke bare bommet på mål, han har bommet med en hel stadion eller mer.

Rolnes spurte i sin kronikk: Hvorfor sier Nakstad så mye som er egnet til å skape frykt?

Det siste vet vi svaret på. Det handler om å skremme og true Norges befolkning til å la seg vaksinere med «vaksiner» som for det første ikke er effektive og som for det andre er farlige, fordi de gir så mange alvorlige bivirkninger og dødsfall.

En sørafrikansk studie som viser Pfizers vaksine opptil 40 ganger mindre effektiv mot omikron enn tidligere varianter. Administrerende direktør i Pfizer, Albert Bourla, som onsdag sa at et fjerde skudd av selskapets vaksine kan være nødvendig for å holde immunitetsnivået oppe. Så mye for den effektiviteten.

Hysterisk overdrivelse

Det er kjent fra Sør-Afrika at den såkalte omikronvarianten ikke er spesielt farlig.

FHI og regjeringa opererer med det de kaller smittetall, men det betyr ikke at folk er sjuk. Det store flertallet av de såkalt smittede har ingen symptomer i det hele tatt, og er derfor ikke smittet i Smittevernlovens betydning.

Den virkelig situasjonen kommer bdre fram når man ser på antall innlagte på sjukehus og antall «koronarelaterte dødsfall» vel vitende om at pasientene kan ha dødd av andre årsaker, ser bildet helt annerledes ut. Dette er grafene fra VG 13. desember 2021:

Antall innlagte er vel omtrent 3% av antall sjukesenger i Norge. Og dødsfallene er ikke så høye som i en normal influensasesong. Regjeringa bryter dermed Smittevernloven når den setter i gang «strenge tiltak» nå.

Jurister: De nye tiltakene bryter med loven

Det kommer skarpe reaksjoner på regjeringas nye koronatiltak, ikke minst fra det juridiske fagmiljøet.

– Etter min mening beveger vi oss utenfor smittevernloven i det øyeblikket Covid-belastningen ikke er hovedproblemet.

Det sier jurist og jusprofessor Hans Fredrik Marthinussen ved Universitetet i Bergen, som reagerer på at tiltakene forankres i argumenter som ikke direkte skyldes Covid-19.

Juristene peker på smittevernloven, som sier at det skal gjøres helhetsvurderinger av hvorvidt tiltak er forholdsmessig og tjenlig å innføre.

Professor Tore Wig ved universitetet i Oslo og ved PRIO skriver på Twitter:

«Et samfunn som stenger ned og begrenser borgernes sosiale frihet for å ikke overbelaste helsetjenesten, uten å samtidig ta radikale krigslignende grep for å øke kapasiteten i det samme helsevesenet, har ikke en sosial kontrakt jeg skriver under på. Sorry mac.»

I avisa Morgenbladet skriver Tore Wig:

Vi bør si nei til statens nye koronakontrakt

Les også: Ledende jurister med varsko: Demokratiet og rettsstaten i Norge svekkes

Forrige artikkelEn inflasjons-tsunami er underveis
Neste artikkelKjære kong Harald: Si NEI til coronapass!
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).