FHI gjorde alle statistikeres amatørtabbe og skremte regjeringa til stengning

0

502 kjente tilfeller av omikron var grunnlaget bak skrekkscenarioene om 90.000 til 300.000 smittetilfeller pr. dag i Norge, skriver Aftenposten.

«En av Folkehelseinstituttets tallknusere vedgår nå at scenarioene som ble presentert på mandag om hyperrask spredning av omikronsmitte i Norge, kan ha vært bygget på for tynt og feil datagrunnlag.

– Det var lite data og mye usikkerhet, sier forsker og seniorrådgiver Gunnar Rø i Folkehelseinstituttet.»

Her må vi nesten ha lov til å si: Hva sa vi?

Les: Nå er de igang igjen – nye skremsler skal bane veien for «harde tiltak»

I ei melding fra Folkehelseinstituttet 13. desember 2021 heter det:

– I et foreløpig scenario beregner vi at det om tre uker kan bli opp mot 90.000 og 300.000 tilfeller per dag og 50 til 200 innleggelser per dag, dersom tiltakene ikke bremser epidemien betydelig, skriver FHI. Dette går fram av en artikkel i VG.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol bekrefter at hun i et møte har fått statusrapporter Oslo, Bergen og Trondheim, samt statsforvalteren i Agder og Troms/Finnmark.

Da Helsedirektoratet ga sine faglige råd til tiltakene som ble innført i forrige uke, advarte de om at en nedstengning var nødvendig om disse tiltakene ikke virker.

Statsministeren bekrefter nye tiltak: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier til NTB smittespredningen er for høy og at «vi er nødt til å treffe tiltak for å bremse den utviklingen». Han bekrefter at tiltakene vil «gripe inn i hverdagen til folk». Mandag formiddag bekreftet han at tiltakene kan komme allerede denne uken.

Nye tallskremsler for å trumfe gjennom ulovlige tiltak

Hvis vi skal ta FHI på alvor, vil alle mennesker i Norge være smittet innen 10. februar 2022, hvis det laveste scenariet slår til, og innen 10. januar hvis det høyeste anslaget slår til.

Dette er samme type matematikk som Espen Nakstad har spesialisert seg på:

Nakstad 4. mars: – Vi risikerer 50 ganger flere smittede og innlagte i sykehus når vi kommer til 17. mai.

Helsedirektoratets drevne medietalsmann Espen Rostrup Nakstad fant grunn til å gå ut i Dagbladet 4. mars i år og advare slik: Risikerer 50-dobling innen 17. mai.

– Vikingene var 60 cm høye

Det FHI og deres «tallknusere» har gjort seg skyldige i er den statistiske amatørfeilen over alle amatørfeil, nemlig å ekstrapolere over et altfor spedt og ikke-analysert grunnlag.

Tegneren og forfatteren Kjell Aukrust satte denne typen amatørisme i et humoristisk lys da han fortalte om «Bror min», det vil si Odd Aukrust, mangeårig forskningssjef og forskningsdirektør i Statistisk sentralbyrå.

Kjell Aukrust skriver at «bror min» allerede som liten gutt hadde en hang til tall. Han leste i avisa at norske rekrutter år for år hadde blitt stadig litt høyere. Ut fra dette tallmaterialet regnet den unge Odd seg til at gjennomsnittshøyden på bondehæren ved slaget på Stiklestad må ha vært om lag 60 centimeter.

Nå ha FHI gjort samme feilen i det de kaller en prognose og gjort en mygg til en elefant.

Kriminelt av Norges sentrale helseinstans å gjøre en sånn feil

Aftenposten har bedt om innsyn i tallene som lå til grunn for tallene som skremte Norge. Og de tallene viser noe annet enn FHIs offisielle skremmebilde:

Aftenposten spør:

– Er ikke tabellen med smitte fra 26. november til 7. desember et syltynt grunnlag for å komme frem til at det kunne bli 90.000 til 300.000 smittede pr. dag i Norge?

Forsker og seniorrådgiver Gunnar Rø vil ikke godta begrepet «syltynt grunnlag», men det er nettopp det det er. Det er bondehæren til «bror min» o igjen, bar at det er ikke morsomt lenger.

Disse tallene, som altså er totalt uten vitenskapelig grunnlag, er blitt brukt til å sette i gang tiltak som er grove brudd på smittevernloven.

Loven krever at tiltakene er forholdsmessige

For at det skal kunne iverksette slike tiltak, kreves det etter smittevernloven § 1-5 at de aktuelle tiltakene er forholdsmessige sett i lys av smittesituasjonen. Er ikke tiltaket forholdsmessig, er det heller ikke lovlig.

– En av mine virkelig store kjepphester er at vi får for lite dokumentasjon og innsyn i regjeringens egne vurderinger etter rapportene fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet. For at vi jurister skal kunne gjøre jobben vår, er det helt avgjørende at det er offentlighet rundt de forholdsmessighetsvurderingene som ligger bak de inngripende smitteverntiltakene, sier Hans Fredrik Marthinussen ved Det juridiske fakultet i Bergen til Advokatbladet.

Også professor Hans Petter Graver ved Det juridiske fakultet i Oslo mener mangelen på offentlige opplysninger er problematisk:

– Når saksbehandlingen og prosessen er så lukket, blir det nærmest umulig å etterprøve om tiltakene faktisk er forholdsmessige. Det er mulig forholdsmessighetskravet er oppfylt, men vi får ikke nok informasjon til å vurdere om dette faktisk er tilfelle, forklarer Graver.

Nå vet vi hva beslutningsgrunnlaget var, en amatørfeil ingen forsker skulle kunne gjøre.

Og på det grunnlaget smadrer man nok en gang utelivsbransjen, kulturlivet og ødelegger jula for folk.

«Det er galskap, men det er en viss metode i det»

Denne replikken faller i Shakespeares skuespill, Hamlet, og den passer ypperlig på det som kommuniseres fra FHI og regjeringa nå, for denne typen kardinalfeil gjøres ikke i vanvare.

Det ligger en hensikt bak, og det er å bygge opp til en så stor frustrasjon i befolkninga at mange vil krever koronapass og tvangsvaksinering.

Det er det samme manuset som brukes i land etter land, der slett vitenskap har brolagt veien helt fram til det totalitære samfunnet, slik som i Australia, New Zealand, Baltikum og Østerrike.

Det er galskap, men det er definitivt en metode i galskapen!

Les: Kjære vaksineentusiast – de har lurt deg!

En leser skriver til oss:

Media og helsetopper sprer vrangforestillinger på høygir. De uvaksinerte må vaksineres for å stoppe smitte, kollaps av helsesystemet og ned stengninger med økonomisk ruin til følge.  Dagsavisen skrev på lederplass i går: «Liten tue kan velte stort lass». Den lille tuen er de uvaksinerte. Bare klikk deg inn på nettsiden til TV2 om du orker. Det er det samme overalt, NRK, Dagbladet, alle sammen. Et perfekt synkronisert orkester av vrangforestillinger.

Analysen fra smitteutbruddet på Aker Brygge, er nå kommet fra FHI. Den viser at de vaksinerte greier å smitte hverandre på egenhånd. Angrepet på de uvaksinerte som årsak til smittetrykk og nedstengning har intet grunnlag. https://www.fhi.no/nyheter/2021/funn-fra-utbruddsetterforskning-av-julebordet-pa-aker-brygge-i-oslo-publise/

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelRoter FHI med tallene sine for at ingen skal se hva som egentlig foregår?
Neste artikkelFlere irrelevante argumenter i energidebatten
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).