Kjære vaksineentusiast – de har lurt deg!

0
Tegning Dominika Miklar

Vaksinen gir deg ikke friheten tilbake, den gjør deg til vaksinejunkie. La oss forene oss mot felles fiende.

Av Pål Steigan.

I disse dager opplever vi en eksplosjon av hatefulle utsagn fra vaksineentusiaster mot det mindretallet av befolkninga som har valgt å ikke la seg vaksinere. Det er mange slike utsagn i sosiale medier, og hadde de vært rettet mot etniske minoriteter eller andre grupper, ville de ha vært forbudt. Men ingen sensur slår ned på utsagn om at uvaksinerte bør nektes medisinsk behandling, bør settes i fengsel eller i interneringsleire, eller at de helst bør dø!

For å gjøre det tydelig nok velger jeg ett eksempel. Dette er ei Facebook-melding fra forfatteren Paul Louis Street, en journalist og forfatter jeg i alle år har regnet som et progressivt og forstandig menneske. Han har skrevet for Common Dreams, Truthdig, CounterpunchTruthoutBlack Agenda Report, Dissent, RT.com, Consortium News, ZNet, Z Magazine og så videre.

Men allerede i sommer tok han til orde for interneringsleire for uvaksinerte.

Dette er et gigantisk sprang fra 2010-parolen «We are the 99% – They are the 1%».

Nå har tidligere venstreradikalere og til og med noen marxister slått seg sammen med de 0,01% som kontrollerer verdens farmasøytiske industri, bankene, mediene, våpenidustrien og så videre i en kamp mot det de nå oppfatter som den virkelige fienden, nemlig de uvaksinerte.

Og ikke bare kamp mot. De går inn for tiltak som Paul Louis Street sjøl innrømmer at man lett vil kunne kalle fascistiske.

Dette er sørgelig. Det er katastrofalt for klassekampen mot de 1%. Og det er sjølsagt ille for de uvaksinerte at tidligere progressive vil at de skal bli behandlet verre enn svarte i Sør-Afrika under apartheid.

Men det er også sørgelig for disse tidligere venstreradikalerne at de har gått så til de grader moralsk konkurs. Jeg klarer ikke en gang å bli sint på dem. Jeg vil heller si at hjertet mitt blør.

Dere har gått i ei felle som har vært satt opp for dere i lang tid av de 1%.

Og det verste er at dere burde vite at dette har skjedd før. Hitlers masseutryddelser begynte ikke med jødeutryddelsene.

Smittefrykt og massemediene viktig for nazismens framvekst

I avhandlinga Pandemics Change Cities: Municipal Spending and Voter Extremism in Germany, 1918-1933 viser Kristian Blickle hvordan frykten for en gjentakelse av pandemien under Spanskesjuken bidro til nazismens framvekst, og særlig i de områdene der folk hørte mye på radio (!). Avhandlinga ble publisert av Federal Reserve Bank of New York i mai 2020.

Blicke skriver:

Jeg viser at den observerte sammenhengen mellom influensadødelighet og høyreorientert stemmegivning er forsterkes i områder med tilgang til radio, men bare etter nasjonalsosialistene begynte propagandasendinger over radio. Det er vist en økning i utlending/minoritetshat av Cohn (2012) eller Voigtländer og Voth (2012a) har en tendens til å oppstå under noen alvorlige pandemier. Regioner som ble mer berørt av pandemien kan ha gravitert mot politiske partier som sto for anti-minoritetsfølelser. Dette kan ha blitt forsterket av en allerede eksisterende vilje hos innbyggerne til å skylde «andre» og drevet av propaganda.

I nazi-Tyskland ble folkehelse, Volksgesundheit, i motsetning til personlig og individuell helse, et førende prinsipp. Ingen yrkesgruppe hadde større tilslutning til nazipartiet enn legestanden, skriver Marc S. Micozzi. I artikkelen National Health Care: Medicine in Germany, 1918-1945 skriver han:

«Nazimedisin ble implementert av et politisk-medisinsk kompleks – på grunnlag av politisk helsevesen – en vitenskapelig og sosial filosofi påtvunget av et totalitært regime. Det burde aldri skje igjen, men kan det noen gang skje igjen?»

Det er et nazistisk tankegods å frata et mindretall rettigheter

Paul Louis Street har rett. Utsagnene hans er fascistiske. Han sier at han tåler å høre det, og da får det være greit for ham.

Men jeg håper at andre som har vært inne på liknende tanker, besinner seg og stanser før stupet. Det ville være et personlig moralsk og politisk havari å fortsette på den veien.

Dere tror at vaksinene gir dere frihet – men de har lurt dere

Og ikke blir dere frie heller. Det er ikke frihet å få immunsystemet sitt erstattet av halvårlige eller månedlige injeksjoner med et stoff dere ikke aner noe om, men som vi vet fører til alvorlige helseskader og død for mange mennesker.

Og hva slags frihet er det da, å bli junkie for de mest kriminelle selskapene i verden?

Mange av dere som helt eller delvis kommer med hatefulle utsagn av den typen Paul Louis Street kom med, vil kjenne igjen dette diktet til Martin Niemöller, men dere burde kanskje lese det på nytt:

Først tok de kommunistene
men jeg brydde meg ikke
for jeg var ikke kommunist.
Så tok de sosialdemokratene
men jeg brydde meg ikke
for jeg var ikke sosialdemokrat.
Deretter tok de fagforeningsfolkene
men jeg brydde meg ikke
for jeg var ikke fagforeningsmann.
Til slutt tok de meg. Men da var det ingen igjen til å bry seg.

Niemöller støttet Hitler til å begynne med, og var slett ingen progressiv, så fra hans side er dette diktet ikke bare en kritikk av andre, men en erkjennelse av at han tok feil, katastrofalt feil.

Til de villfarne som har latt seg forlede av propaganda og hysteri til å drive hatpropaganda mot uvaksinerte vil jeg si:

Kjære venner! Stans i tide! Våkn opp! Ikke la dem drive deg lenger den veien. Du hører hjemme her, sammen med oss i klassekampen mot vår felles fiende, den internasjonale storfinansen og Big Pharma.

Forrige artikkelBørsene i Tyrkia stengt to ganger på grunn av kollapsen til tyrkiske lire
Neste artikkelØkonomisk krise forkledd som pandemikrise
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).