CDC: Vi overvurderte spredninga av omikron med 200%

0

Omikron-varianten av COVID-19 er ikke fullt så utbredt som Centers for Disease Control and Prevention (CDC) tidligere fikk folk til å tro. Byrået rapporterte 20. desember at 73 % av COVID-19-tilfellene over hele USA var omikron, opp fra bare 0,7 % to uker før. Nå er dette tallet revidert helt ned til 22,5 %.

Dette skriver Microsoft News.

Mange tilfeller av omikron-varianten av COVID-19 er så milde at infiserte amerikanere sliter med å finne ut om de har viruset eller forkjølelse.

Tilfellene av viruset øker over hele USA ettersom omikron-varianten har blitt dominerende i løpet av få uker. Men dødsfall og sykehusinnleggelser henger etter, og mange av de smittede rapporterer symptomer som ligner mer på en forkjølelse eller influensa enn en alvorlig, dødelig sykdom.

Vi har nå befolkningsdata og laboratoriedata om at omikron-infeksjoner resulterer i mindre alvorlig sykdom https://t.co/paW6moZTJh — Marty Makary MD, MPH (@MartyMakary) 27. desember 2021

Tre grupper av forskere, fra Sør-Afrika, Skottland og England, fant alle at omikron-varianten i mindre grad vil sende pasienter til sjukehus enn Delta- eller Alpha-stammene av COVID-19, ifølge The New York Times. Studien fra Sør-Afrika fant at varianten er opptil 80 % mindre alvorlig.

Men vi får vel neppe noen korreksjoner av oppslag og uttalelser som dette:

Beregner opp mot 300.000 smittetilfeller hver dag. Støre varsler nye koronatiltak.

Folkehelseinstituttet (FHI) slår full alarm om omikron. De frykter høyt sykefravær i samfunnet.

– Omikron endrer spillereglene. I dag har vi ikke nok kunnskap om mutasjonen, sier statsminister Jonas Gahr Støre til NTB.

I en modellering av smittesituasjonen beregner FHI at det om tre uker kan bli opp mot 90.000 og 300.000 tilfeller pr. dag og 50 til 200 innleggelser pr. dag dersom tiltakene ikke bremser epidemien betydelig.

Regjeringen vil nå be Forsvaret om hjelp til å sette en tredje vaksinedose i befolkningen. Det ble klart mandag ettermiddag. Det blir vurdert at dette er et viktig virkemiddel for å redusere effekten av omikron-spredningen.

Totalt uvitenskapelig panikkmakeri

I en kommentar til disse hysteriske utsagnene skrev vi allerede:

Les: Nå er de igang igjen – nye skremsler skal bane veien for «harde tiltak»

Aftenposten har bedt om innsyn i tallene som lå til grunn for tallene som skremte Norge.

Aftenposten spør:

– Er ikke tabellen med smitte fra 26. november til 7. desember et syltynt grunnlag for å komme frem til at det kunne bli 90.000 til 300.000 smittede pr. dag i Norge?

Disse tallene, som altså er totalt uten vitenskapelig grunnlag, er blitt brukt til å sette i gang tiltak som er grove brudd på smittevernloven.

Per 28. desember var «smittetrenden» markant på vei nedover. Det var registrert 4702 smittede ifølge VG. Å bruke ordet «smittet» er misvisende, siden det betegner en person som er sjuk. Tallet viser de som har testet positivt. De fleste av dem vil aldri bli sjuke. Og det er veldig langt fra 4702 til 90.000 eller 300.000.

Hva skal vi med et Folkehelseinstitutt som gjør så vanvittig feilaktige prognoser, og hva skal vi med ei regjering som ødelegger arbeidslivet basert på så vanvittig feilaktige prognoser?

Loven krever at tiltakene er forholdsmessige

For at det skal kunne iverksette slike tiltak, kreves det etter smittevernloven § 1-5 at de aktuelle tiltakene er forholdsmessige sett i lys av smittesituasjonen. Er ikke tiltaket forholdsmessig, er det heller ikke lovlig.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelNår alt er galt om energipolitikken
Neste artikkelI Sverige hadde syriske krigsaktivister fri tilgang til mediene