Pandora Pampers – det stinker lang vei

0
Pandora Pampers – det stinker lang vei

Pandora Papers kaller de det, som ei oppfølging av Panama Papers og Paradise Papers, og det skal angivelig være en lekkasje som avslører de rike og mektige og deres skattesvindler og lyssky affærer. De kunne ha kalt det Pandora Pampers, for det er mye som stinker, ikke minst av de journalistiske metodene og av sjølve «lekkasjen».

For det er høyst tvilsomt at dette er noen lekkasje i ordets vanlige mening eller at dette er resultat av ekte, gravende journalistikk. Jo mer som kommer fram om dette påståtte skupet, jo mer framstår det som et bestillingsverk fra Biden-administrasjonen.

Som vi pekte på i forrige artikkel er International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), som har organisert det internasjonale avsløringsteamet, sponset av Ford Foundation, Luminate (det vil si Pierre Omidyar, eBay) og Open Society Foundation, det vil si George Soros.

Vi pekte på hvor selektiv og merkelig denne «avsløringa» er:

«Hva? Kongen av Jordan og Tsjekkias statsminister? Endelig fikk vi tatt dem! Verden har ventet på dette. OK, hvis man nå har avslørt Tony Blair enda en gang, så får det være bra. Men unnskyld oss: «Vladimir Putins «uoffisielle propagandaminister»«, altså ikke en gang Putin sjøl, men en han kjenner godt

600 journalister? Hva har de holdt på med?

Vi spør igjen: Hvor er Rothschild, Rockefeller, Carnegie, Ford, Soros, Clinton Foundation, BlackRock, Vanguard, State Street? Hvor er Google, Facebook og Bill Gates?

Plantet av Biden-administrasjonen

3. juni 2021 lanserte Biden-administrasjonen sin «Fight Against Corruption«, som et stort internasjonalt orientert initiativ. Samme dag publiserte Det hvite hus sitt Memorandum on Establishing the Fight Against Corruption as a Core United States National Security Interest.

Under avsnittet «Strategi» står det:

(c) Hold accountable corrupt individuals, transnational criminal organizations, and their facilitators, including by, and where appropriate, identifying, freezing, and recovering stolen assets through increased information sharing and intelligence collection and analysis, criminal or civil enforcement actions, advisories, and sanctions or other authorities, and, where possible and appropriate, returning recovered assets for the benefit of the citizens harmed by corruption;

(e) Support and strengthen the capacity of civil society, media, and other oversight and accountability actors to conduct research and analysis on corruption trends, advocate for preventative measures, investigate and uncover corruption, hold leaders accountable, and inform and support government accountability and reform efforts, and work to provide these actors a safe and open operating environment domestically and internationally;

(f) Work with international partners to counteract strategic corruption by foreign leaders, foreign state-owned or affiliated enterprises, transnational criminal organizations, and other foreign actors and their domestic collaborators, including, by closing loopholes exploited by these actors to interfere in democratic processes in the United States and abroad;

USAs regjering skal altså drive sin såkalte «kamp mot korrupsjon» «gjennom økt informasjonsdeling og etterretningssamling og analyse» ved å «støtte og styrke sivilsamfunnets, medienes og andre aktører for tilsyn og ansvarlighet for å drive forskning og analyse» for gjennom det å «motvirke strategisk korrupsjon fra utenlandske ledere, utenlandske statseide eller tilknyttede foretak, transnasjonale kriminelle organisasjoner og andre utenlandske aktører og deres innenlandske samarbeidspartnere«.

Dette er vel bortimot en oppdragsbeskrivelse av det fenomenet som er kalt Pandora Papers?

I løpet av sin Q&A etter lanseringa sa en representant for USAs regjering:

«Det er linjer av støtte som der vi har satt i gang etterforskende journalistikkorganisasjoner. Det jeg tenker mest på umiddelbart er OCCRP, så vel som utenlandsk bistand som går til frivillige organisasjoner, NGOer, til sjuende og sist, som også jobber med etterforskning av antikorrupsjon.»

Det er ikke mulig å si det klarere. Dette er sparket i gang av Biden-administrasjonen via blant annet OCCRP.

Og hvem har finansiert Organized Crime And Corruption Reporting Project (OCCRP)? Jo, som Moon of Alabama peker på, blant annet: Rockefeller Brothers Fund, Ford Foundation, United Kingdom Foreign, Commonwealth & Development Office, International Center for Journalists (som er finansiert av Bill & Melinda Gates Foundation), Luminate, U.S. Agency for International Development, National Endowment for Democracy (CIA) og Open Society Foundations, for å nevne noen. Det er også interessant å se at norske Fritt ord er med på dette.

Kort sagt: Dette er ikke gravende journalistikk, det er ikke en gang journalistikk. Det er bearbeiding av informasjon som er plantet av USAs regjering og diverse milliardærstiftelser for å tjene deres politikk og strategi. Og derfor er det heller ingen gåte hvorfor de ikke har fanget noen virkelig store fisker i garnet, men bare sånn som USAs regjering gjerne vil henge ut.

Les også: Panama Papers – det er mye som stinker

Forrige artikkelSverige stanser vaksinering med Moderna av alle født etter 1991
Neste artikkelKjære Italia!
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).