Sverige stanser vaksinering med Moderna av alle født etter 1991

0

Den svenske Folkhälsomyndigheten har bestemt seg for å stanse all videre vaksinering med Modernas vaksine av alle som er født etter 1991. Årsaken er faren for at vaksinen kan føre til alvorlige hjerteproblemer. Folkhälsomyndigheten skriver i ei pressemelding:

Folkhälsomyndigheten har beslutat att pausa användningen av Modernas vaccin Spikevax, för alla som är födda 1991 och senare, av försiktighetsskäl. Orsaken är signaler om ökad risk för biverkningar som inflammation på hjärtmuskel eller hjärtsäck. 

Data pekar mot en ökad förekomst också i samband med vaccination mot covid-19, främst hos ungdomar och unga vuxna och främst hos pojkar och män. 

Nya preliminära analyser från svenska och nordiska datakällor pekar mot att sambandet framförallt är tydligt när det gäller Modernas vaccin Spikevax, i synnerhet efter den andra dosen. Riskökningen ses inom fyra veckor efter vaccinationstillfället, främst inom de två första veckorna.

Folkhälsomyndigheten har beslutat att rekommendera paus för all användning av Spikevax till personer födda 1991 och senare. 

Folkhälsomyndigheten er raskt ute med å understreke at faren er liten, og de anbefaler fortsatt Pfizers vaksine for dem som er født etter 1991.

Men de viser ikke til noen nasjonal eller internasjonal statistikk for å begrunne påstanden om at det er få tilfeller eller at problemet ikke er tilsvarende for Pfizers vaksine. CDC i USA sier at problemet eksisterer for begge vaksinene.

Se også: Evidence grows stronger for Covid vaccine link to heart issue, CDC says

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.