Panama Papers – det er mye som stinker

71

Avsløringer av hvordan maktpersoner har brukt et advokatfirma i Panama til å skjule private formuer og svindle hjemlandet for skatt, dette burde jo være drømmen av en gravende journalistikk. For det er slik avsløringa av 11,5 millioner dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca, de såkalte Panama Papers, framstår. Men dessverre er dette også corporate media på sitt verste. Det er mye som stinker her, og det er ikke først og fremst DNBs assistanse til norske skattesnytere jeg tenker på.

panama papers logo

Panama-papirene og avsløringene

Panama-papirene dreier seg altså om lekkasjen av omtrent 11,5 millioner dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama. Dokumentene ble lekket 3. april 2016, og skal vise at et stort antall rike og kjente personer har plassert verdier i skatteparadiser. Dokumentene navngir over 500 banker, 214 000 virksomheter og flere statsoverhoder, politikere og milliardærer, inkludert rundt 200 norske kunder.

De som har jobbet med dokumentene er International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) og et utvalg mediebedrifter, deriblant Süddeutsche Zeitung. Det første som ble slått opp av avsløringene var at venner av Vladimir Putin står på denne lista.

Men skuffende nok hadde de ingenting på den russiske presidenten. Russland er et land med omfattende korrupsjon, og en klasse av oligarker som ikke er kjent for å bry seg så mye om lover og regler. Og som president i dette landet, antar jeg at Putin kjenner de fleste av dem. Og det ville ikke ha overrasket meg om også han hadde brukt noen tjuvtriks. Men så viser det seg at disse nyhetene om Putin og skatteparadiser er en ikke-nyhet. Journalistene har virkelig anstrengt seg for å finne noe på Putin, og det eneste de kan slå fast er at «presidentens navn ikke finnes i noen av dokumentene». Derimot skal det finnes noe skittent undertøy på en av Putins venner.

panama papers

Det viser seg, som for så vidt Süddeutsche Zeitung har redegjort for, at journalistene spesielt har gått etter personer som står på FNs sanksjonliste, og The Guardian fyller ut med at dette inkluderer Nord-Korea, Syria, Russland og Zimbabwe. Kort sagt har man gått etter fiender av USA.

Dinosaurusen i rommet

Det som ved første øyekast slår en som utrolig merkelig ved det som foreløpig er avslørt er det nesten totale fraværet av firmaer og personer fra USA. USA har verdens største antall multimilliardærer. Svært mange av de aller rikeste selskapene i verden finnes i USA. Disse er beryktet for å skjule sine formuer og drive global skatteplanlegging. Det er velkjent at et selskap som Apple for eksempel skjuler gigantformuer i skatteparadiser. Og ikke bare Apple. Citizens for Tax Justice har avslørt at de 500 rikeste selskapene i USA har over 2100 milliarder dollar plassert i skatteparadiser.

Men til nå har ikke ICIJ eller deres utvalgte partnere så mye som rørt ved disse selskapene. Dette er ikke en glipp. Skal du skrive om internasjonal skattesvindel, så må du jo skrive om de største av dem. Uansett hvor tvilsomme Rune Bjerke og statsbanken DNB måtte være, så kommer de ikke høyt opp i denne sammenhengen.

Avsløringene inneholder ingenting om de notorisk korrupte politikerne Tony Blair og Hillary Clinton og ingenting om USAs oligarker, ingenting om Rothschild, Rockefeller, Carnegie, Ford, Soros og så videre. Det skulle vel ikke ha noe med det å gjøre at ICIJ er grunnlagt og sponset av USA’s Center for Public Integrity, som igjen er finansiert av Ford Foundation, Carnegie Endowment, Rockefeller Family Fund, W K Kellogg Foundation og Open Society Foundation (Soros) – samt USAID?

Og det finnes ingen senatorer fra USA i det materialet som er publisert, ingen toppolitikere fra EU eller Israel. Og hvorfor har de ikke gått etter de store selskapene som eier corporate media. Det burde jo være enkelt. Det er bare en håndfull av dem. Kan det være så enkelt som at denne avsløringa nettopp kjøres av coporate media, og at deres eiere derfor er «no go zone»?

Del av mediekrigen og et kraftig våpen

Dette stinker. Når journalistene har tatt seg bryet med å finne en fetter av Bashar al Assad som visstnok skal ha plassert noen svarte penger i utlandet, men ikke har gått etter de store haiene, så stinker det til himmels. Dette er krig via massemedier, krig via lekkasje. Og massemediene spiller en viktig rolle i all krig. Se her og her.

Den tidligere britiske ambassadøren Craig Murray skriver:

The corporate media – the Guardian and BBC in the UK – have exclusive access to the database which you and I cannot see. They are protecting themselves from even seeing western corporations’ sensitive information by only looking at those documents which are brought up by specific searches such as UN sanctions busters. Never forget the Guardian smashed its copies of the Snowden files on the instruction of MI6.

What if they did Mossack Fonseca database searches on the owners of all the corporate media and their companies, and all the editors and senior corporate media journalists? What if they did Mossack Fonseca searches on all the most senior people at the BBC? What if they did Mossack Fonseca searches on every donor to the Center for Public Integrity and their companies?

What if they did Mossack Fonseca searches on every listed company in the western stock exchanges, and on every western millionaire they could trace?

Dette skjer naturligvis ikke, og fordi det ikke skjer, kan vi ikke ha tillit til The Guardian, Süddeutsche Zeitung og ICIJ i deres behandling av disse dataene.

Og en ting til: Dette legger grunnlag for utpresning. Det sietter opplagt korrupte politikere og ledere rundt i verden som vet at de står på denne lista, men som ennå ikke har fått navnet sitt publisert. De ser hvordan det går med den islandske statsministeren Sigmundur David Gunnlaugsson, og de kan tenkes å være lett bytte neste gang USA vil ha dem til å snu i en politisk sak, støtte en krig eller lure et parlament.

Det handler om å vinne narrativen

De som manipulerer verdens massemedier for å lure oss trill rundt vet at det handler om å kontrollerere narrativen. Så snart en fortelling er akseptert i folks hjerner, kan den nesten ikke viskes ut av logikk, fakta eller argumenter. Og for å gjøre det, handler svært mye om det første døgnet, det er da fortellingen setter seg, jamnfør MH17. Snart vil denne saka drukne, ikke minst i den enorme mengden av data som antakelig vil bli produsert. Og det folk sitter igjen med er at det var noe om at Putin og Assad driver med skattefusk, noe som altså slett ikke er dokumentert. Og de virkelig svære haiene har sluppet unna med det igjen – fordi det er de som styrer mediene og eier spillet.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


71 KOMMENTARER

 1. Det skurret for meg også at Putins venner var så fremtredende i nyhetsbildet, men at lille islands president ble ofret for å skremme de store, slo meg ikke. Men selvsagt var han en liten småfisk som ble hentet opp av den lille gullfiskbollen Island for å vise de store fiskene hvordan det går hvis de ikke følger den store tigerhaien.

  Men organiserer vi oss kan selv tigerhaien bli redd: http://www.afs.org/blog/icl/wp-content/uploads/2016/01/20130626-big-fish-little-fish.jpg

  • Mer om Island i Kulturverks oppsummering så langt: http://www.kulturverk.com/2016/04/05/panama-papers-forteller-bare-halve-sannheten/

   «I tillegg er tilfellet Island som enslig svale blant vestlige ledere i avsløringene interessant. Island nektet som kjent etter en folkelig oppstand å etterkomme krav fra Vestens bankvesen om at den islandske stat og derigjennom den islandske befolkningen kollektivt skulle betale gjelden til korrupte banker og investorer som hadde lånt enorme summer uten noen form for garantier.

   Det er ikke umulig at det å henge ut statsminister Gunnlaugsson er et takk for sist til et Island som ikke godtok å la landet synke ned i bunnløs gjeld for å betale gjelden til profitthungrige banker som ikke kjenner noen form for lojalitet til noe annet enn egen profitt. Island er forøvrig det eneste landet som faktisk har reist seg etter å ha vært hardt rammet av finanskrisen. Ikke minst fordi de nektet å skyldsette sin fremtid til forskjell fra Hellas som bare har sunket dypere og dypere ned i gjelden.

   Og det er nettopp det at de mange på listen kommer fra stater og regimer som man allerede vet er korrupte – og som samsvarer godt med Hollywood-fordommene om at det kun er svartsmuskede menn som er korrupte – ikke trivelige hyggelig hvite liberalere med milliardformuer de har liten lyst til å dele med noen.

   Forutsigbart nok har man forsøkt å trekke inn Putin på bakgrunn av en til nå ukjent cellist som i vestlig massemedia fremstår ifølge pressen som «en bror» for den introverte Putin, enda det er slått helt fast at Putin ikke figurerer på noen måte i listene.»

 2. Det merkelige er jo at ‘gravende journalister’ har dukket opp fra det store intet . Vi har jo ikke sett snurten av ‘gravende journalister’ på årtier .
  Nei , jeg er enig med Pål Steigan ; dette stinker det av !!
  ‘De’ brygger opp til noe !!

 3. Ja veldig bra og vedrørende «manipulerer verdens massemedier» så kul qoute Adolf .

  «By the skillful and sustained use of propaganda, one can make a people see even heaven as hell or an extremely wretched life as paradise. Adolf Hitler»

 4. Hvis ikke «Panama Papers» tar en kraftig vending etter slippet av artikkelen – «Slik får Assad drivstoff til sin krigsmaskin i Syria» i går kveld, får denne regien terningkast èn. Troverdighet ble bygget opp etasjevis med litt smågodt – før heiskablene mistet fullstendig festet i går, og befinner seg for øyeblikket i kjelleren. Hvem skal reparere dette da Washington? Ble dette siste stunt for om mulig å kontrollere Europa – for å bygge en «siamesisk tvilling» av et kortsiktig imperium?

 5. Stadig flott av Pål. Når det gjelder pengefolket i USA – som er fullstendig utelatt i denne rapporten – så skyldes det at i USA er det helt unødvendig å dra utenlands for å gjemme svarte penger. Det kan man nemlig gjøre innenlands i Wyoming,Delaware og Nevada.
  Helt riktig at det er lite fokus på Porosjenko og våre Nato-venner i team Erdogan og Kong Salman i SaudiArabia som naturligvis er finansgangstere i særklasse med obskur våpenhandel og narkotika-profitt.
  Leste et sted at Nato ønsket seg Island igjenfødt som en sentral militærbase. Kan hende var ikke herr Sigmundur så begeistret for det? Vi får se.

  • At de ønsker seg Island kan du ta gift på. Hvis jeg hadde vært NATO og oppdaget Island på globusen, ville jeg også ønsket meg Island.

  • Ja, godt poeng ang. NATO og Island.

   Og som jeg har nevnt annetsteds: Island tok et oppgjør med banksterne. Det falt kanskje ikke i god jord hos eliten. Så nå skal Island straffes.

   I tillegg er Island greit å bruke som «test case» for å se hvordan en revolusjon kan utspille seg. Det er et knøttlite land med en knøttliten befolkning, så en kontrollert «revolusjon» der kan være en fin generalprøve på de kommende store og mer kaotiske revolusjonene som skal iscenesettes i større land. Dette kan gi eliten nyttig info om hvor store militariserte politistyrker de trenger for å møte opprørere i andre land, etc.

   I tillegg har Island en del naturressurser som det kan være greit for visse rikinger og regimer å prøve å få kloa i.

 6. De som sover har ikke fått med seg at virksomheten til dette Panama firmaet er beskyttet i Norge av selveste Høyesterett i en dom fra 2010, og «lekkasjen» er som Pål Steigan viser til, cherry picking av USAs fiender og andre man kan ofre i sakens anledning.
  Mye tyder nemlig på at det er Rothschild som har besørget «lekkasjen» for å skremme kunder i Panama, Bermuda og andre steder til å flytte sine penger og bedrifter til Rothschilds trygge haven i USAs tax heaven Nevada. Det er zerohedge som skriver dette.
  http://www.zerohedge.com/news/2016-04-03/mossack-fonseca-nazi-cia-and-nevada-connections-and-why-its-now-rothschilds-turn

  NRK har fjernet saken jeg linket til i går fra Norsk Høyesterett, altså er sensuren i full gang der de nå skal hjemme bort tilsvarende i eget land, men sorry, den går ikke, for NRK kan ikke slette noe fra domstolenes egne registre, så her er saken de nå prøver å gjemme bort.

  https://www.domstol.no/no/Enkelt-domstol/-Norges-Hoyesterett/Avgjorelser/Avgjorelser-2010/sporsmal-om-reglene-om-advokaters-taushetsplikt-er-til-hinder-for-a-gi-et-advokatfirma-palegg-om-a-utlevere-til-opplysninger-OKOKRIM-/

 7. Steigan skriver at «Dokumentene ble lekket 3. april 2016». Det er feil. Dokumentene ble lekket allerede i fjor, men først offentliggjort nå, fordi journalistene har brukt mye tid på å gjennomgå materialet.

  Man kan selvfølgelig diskutere om Putin er del av dette, for hans navn er ikke nevnt i dokumentene. Men det er jo noe merkelig at en profesjonell musiker, som er en venn av Putin fra gammelt av, plutselig er endt opp som eier av selskaper med milliardverdier. Tilsvarende hvordan brødrene Rotenberg, også de venner av Putin fra gammelt av, har kunnet berike seg ved blant annet å motta billige lån fra statlige russiske banker og bedrifter. Kjenner man litt til russiske forhold, vet man at slikt ikke kan foregå uten at mektige spillere holder en hånd over dem.

  I denne sammenheng er det interessant at Putins pressetalsmann velger å se på dette som et vestlig komplott, all den tid også vestlige personer får gjennomgå. Dette mønsteret sammenfaller med hvordan man forholdt seg til de nylig avslørte dopingskandalene: Dette er et vestlig komplott, Russland har ingen problemer. Hvorfor sier man ikke heller at Putin ikke er en del av dette, men at dette vil vi kikke nærmere på, for her er det åpenbart foregått ulovligheter ved bl.a. å tappe statlige russiske banker og bedrifter for milliardbeløp. Men noe slikt sier man ikke. Det sier også mye. Rotenberg og musikeren Roldugin skal ikke etterforskes! Så kan man jo lure på hvorfor…

  Hvorfor har man ikke tatt andre store fisker?, spør Steigan. For det ene er det for tidlig å avfeie dette. Det vil helt sikkert komme flere avsløringer fremover. For det andre er det jo ikke slik at advokatfirmaet Mossack Fonseca, hvor dokumentene er tappet fra, har hatt alle kunder i hele verden som bedriver med skattesnusk. Dermed vil selvfølgelig også en rekke mennesker gå fri denne gang.

  Det betyr ikke at vi ikke kan ha tillit til The Guardian, Süddeutsche Zeitung og ICIJ. Men Steigan mener likevel at alle de hundrevis av journalistene som har tilgang til databasen vil gjøre felles sak og tie om deler av innholdet. Det sier noe om hvor lite Steigan skjønner av hvordan journalister jobber. Steigan tror altså at alle disse journalistene er i lomma på CIA og storkapitalen. Det er på nivå med konspiratorikeren Udo Ulfkotte, som tror at alle vestlige journalister er lært opp til å lyve og berede grunnen for en tredje verdenskrig. Men noe slikt komplott finnes ikke. Bare i Ulfkottes og Steigans fantasirike hoder.

  • Russisk og kinesisk repons er ganske latterlig ja. Og selvsagt har Putin milliarder lurt unna både her og der. Men jeg er enig i at noe skurrer. Materialet er kansje nøytralt med dekningen i enkelte medier, som f.eks The Guardian er langt fra objektiv. Og det virker ikke som de har tenkt å legge ut materialet så hvem som helst kan søke i det.

   Det er også påfallende hvordan man går etter visse personer og land mens andre skal behandles med silkehansker. Se på hvilken som helst dokumentar om medienes rolle i opptakten til krigen i Irak så ser man hvor biasert og vennlige til vestlig hegemoni/interesser de store massemediene er. ( f.eks: «The war you don’t see» av John Pilger)

   Jeg husker lekkasjen om selskapers skatteundragelse via Luxembourg, hvor det er snakk om mye større verdier undratt, så var det ganske stille i mediene sammenlignet med det vi ser når.
   Oppmerksomheten saken har fått, vertfall her i landet, blir ganske latterlig i forhold til avsløringer rundt vestens rolle i Syria, Libya, Yemen, Hillarys emails og mange wikileaks avsløringer som er mye mer graverende enn panama papers.

   Ha dette i bakhodet neste gang det kommer en lignende lekkasje som impliserer stor og smått av vestlig Elite. Hvilken grad av dekning vil vi da få se? Og hvordan vinkles det?

 8. For øvrig kan jeg tilføye følgende: Mens avsløringen av den ukrainske presidenten Porosjenkos disposisjoner har fått bred omtale i ukrainske medier, og diskuteres flittig, er det påfallende hvordan man i Russland forsøker å tie ihjel det som angår russiske statsborgere. Det sier også mye.

 9. Rothschild Trust Guernsey er angivelig blant de impliserte i «skandalen». Dog kommer det neppe til å få noen negative konsekvenser for dem: Mediene fokuserer jo utelukkende på Assad og Putin, for å hisse opp folk til å stille seg bak den kommende storkrigen. Folkene bak PP har hintet om at også amerikanere skal bli implisert, men de venter nok til et strategisk riktig tidspunkt med å «avsløre» dem — og det er enten bare småfisk eller fiender av NWO-kabalen som blir rammet.

  Skjønt, hvis målet virkelig er å få i stand en borgerkrig eller revolusjon i USA, hadde det jo vært smart å avsløre at f.eks. Yellen, Bernanke, Blankfein, Dimon & Co. er korrupte svin som unndrar seg skatt. (Eller å avsløre at enten Trump eller Clinton gjør det — alt etter hvilken kandidat den egentlige eliten stiller seg bak.)

  Se «revolusjonen» som utspiller seg på Island nå. En «islandsk vår». Når du ser det, skjønner du hensikten: Målet er å skape en «arabisk vår» over hele verden (ihvertfall i den tredje verden og i utvalgte land i Vesten). CIA finansierer demonstrantene og utruster dem med bannere og plakater de kan holde. Noen av dem (særlig i den tredje verden) utrustes sikkert med molotov cocktails o.l. Og de får dagslønn, slik demonstrantene i Ukraina fikk (fra CIA).

  Til syvende og sist handler dette om avskaffelsen av den gamle verdensordenen, og innføringen av den varslede nye. Dette medfører faktisk at en del bankstere (som Rune Bjerke (og trolig også noen storfisk)) skal detroniseres — ihvertfall symbolsk. Den egentlige eliten har faktisk tenkt å bygge ned hele den eksisterende bankindustrien og erstatte den med et nytt system som er overnasjonalt. Det handler om sentralisering av makt og rikdom, men det handler også om overgangen til post scarcity-samfunnet.

  Legg merke til hvordan Aftenposten nå har begynt å skrive om kaldfusjon. Kaldfusjon er i ferd med å bli legitimt, etter å ha blitt latterliggjort og kalt pseudovitenskap i mange år.

  Mark my words: Snart kommer MSM til å skrive varmt om electrogravitics og nullpunktsenergi. Det skyldes at vi nærmer oss tidspunktet for disclosure. Eliten er i ferd med å «si sannheten» om teknologiene det militærindustrielle komplekset mestret innen 1953, og som de har holdt hemmelige siden da. Naturligvis får vi bare vite en liten flik av sannheten, eller vi får en fordreid og forvrengt versjon av den, men dette er faktisk et genuint fremskritt.

  Forresten så skal jeg si noe kontroversielt nå: Det er kanskje mye negativt å si om George Soros, men det er sannelig også mye positivt å si om den mannen. Les Wikipediaartikkelen om ham. Han har gjort og sagt mye bra.

   • Teknologioptimist kan man jo alltids være, og det skjer mye spennende på den fronten. Jeg tviler nok enda på at de har behersket noen av disse overlegne teknologiene siden tidlig femti-tall, men det er meg. Slik forskning er som regel et stort puslespill der der det utveksles og trekkes veksler på hverandres resultater, og jeg har vanskelig for å tro at de skulle ha klart det alene uten at tilsvarende fagmiljøer ante noe. Tilsynelatende mislykkede forsøk må ha blitt rapportert, altså rene falsum for å skjule at man har noe på gang, og i tillegg må veldig mange holde veldig tett veldig lenge. Men intet overrasker mer, så fåglarna vet. Har du rett, får vi se det også snart.

    Men her er i hvert fall noe jeg skvatt litt i stolen av. Du kjenner sikkert til The Seven Sisters, oljeselskapenes første store mafia som startet med et møte mellom tre av dem (US, UK, Nederland) på Achnacarry Castle i Skottland i 28.08.1928. Dette var de daværende syv største oljeselskapene, hvorav fem amerikanske med Rockefellers Standard, senere Exxon, i spissen, som tok hverandre i hendene på at de aldri skulle gi seg før de sammen hadde krystet hver siste dråpe olje ut av kloden. Hvis de skal holde det, må de vente litt til med å lansere hva de måtte ha i ermet av superteknologi uansett. Men det begynner å dra seg til, det gjør jo det.
    Uansett, følgende er forholdsvis sjeldne formuleringer til å stå på trykk på Statens offisielle nettsider. Det er fra Oljedirektoratets publikasjon «En historie om penger og makt» fra 2012. Sitat:

    «Søstrene kontrollerte verden. Gjennom store deler av det 20. århundret sørget de for at oljeprisene holdt seg nominelt på rundt to dollar per fat.
    Det var denne situasjonen som fremkalte et behov i oljelandene for å skape Organisasjonen av oljeeksporterende land, Opec. Oljelandene ville ha et ord med i laget om sine egne naturressurser.
    Fem grunnleggere møttes i Bagdad i 1960: Saudi-Arabia, Kuwait, Irak, Iran og Venezuela. Senere kom det flere til.
    Møtet i Iraks hovedstad skulle få dramatiske konsekvenser for verdens oljeindustri. Et halvt århundre senere invaderte USA og deres allierte Irak. Begrunnelsen var kampen mot terror. Bakteppet var kampen om verdens oljekilder.»

    http://www.npd.no/publikasjoner/norsk-sokkel/nr1-2012/oljemodellene/

    Du verden, nå står du neimen ikke til neste påske.

    • Ja, men her om dagen leste jeg påstander om at Rockefeller nylig solgte seg helt ut av olje (Standard Oil (SO (derav Esso)))? Noe stort er på gang.

     Forresten er det ingen hemmelighet at Raytheon, Northrop, Grumman, Lockheed, Martin og GE forsket på electrogravitics tidlig på femtitallet. Det står tilogmed på Wikipedia. Imidlertid står det ingenting om hva forskningen ledet til. Det skyldtes at de tok den under jorda i 1953, da de hadde mestret det grunnleggende. Fra da av ble de største fysikertalentene som var interessert i electrogravitics, hyret inn i disse hemmelige programmene, hvor de fikk munnkurv. I mellomtiden fikk de mer amatørmessige fysikerne drive videre med sine egne ting i lys av offentligheten.

     Det samme er tilfelle for kaldfusjon. Det ble i hemmelighet mestret av de mest geniale fysikerne (som er ukjente og jobber i unacknowledged special access programs) for flere tiår siden. Samtidig har mer vanlige fysikere langsomt klart å jobbe seg frem mot lignende resultater, men betalte shills har latterliggjort dem og sagt at kaldfusjon bare er svada og pseudovitenskap.

     Nå skjer det altså et skifte. Og det betyr at vi nærmer oss «disclosure». Mektige mennesker har gitt grønt lys til at teknologiene så smått begynner å bli introdusert på markedet, for GE og Raytheon & Co. har funnet en måte å tjene penger på disse greiene — og de ser at det på sikt blir mer lukrativt enn å prøve å opprettholde fossilindustrien, som hverken er bærekraftig eller levedyktig eller forenlig med uttalte politiske mål om naturvern, klimakamp, etc.

     «Stort gjennombrudd i kaldfusjon!» og «Forskere har opphevet gravitasjonen!» er eksempler på avisoverskrifter som kommer til å dukke opp i MSM i løpet av de neste seks månedene. I tillegg kommer vi til å få se en del overskrifter om nullpunktsenergi og ikke minst forskning på bevissthet og sjelevandring, etc. Samt legalisering av psykedelika. (Soros sponser forøvrig legaliseringskampanjer for psykedelika og marihuana, for å nevne noe.)

     Folk lurer på hvorfor F-35 er så dyrt når det knapt er flyvedyktig. Sannheten er at mesteparten av pengene som tilsynelatende — offentlig — har gått til utviklingen av F-35, i virkeligheten er blitt kanalisert inn i unacknowledged speciall access-programmer som har å gjøre med electrogravitics. Altså antigravitasjonsfarkoster og bøyingen av tidromkontinuumet. De største fysikertalentene og de beste ingeniørene Lockheed Martin har, har jobbet med disse hemmelige prosjektene. Mens amatørene har jobbet på kalkunen F-35.

  • «Vindmøller eller solkraftverk vil ikke brukes til så-og-så mange «husstander», men inngå i globale kraftmarkeder med formål å oppnå kapitalvekst gjennom økt omsetning. Science-fictionløsninger kan kanskje finnes, kunstig fotosyntese, matkilder som kan dyrkes, men dette må skje innenfor hva som er mulig, og uten å knekke livsgrunnlaget. Alt en kunne ønske seg er dessverre ikke mulig. “Grønn vekst” er en paradoksal kortslutning.» – Terje Bongard

   Jeg blir svært overrasket hvis disse science-fictionløsningene du presenterer har blitt utviklet i all hemmelighet, men dette må allikevel implementeres innenfor naturens begrensninger. De vil dog kunne kjøpe oss litt ekstra tid, slik at vi kan organisere oss og ta kontroll over systemet. En verdensregjering er jo flott under gitte forutsetninger.

   Mitt ultimate mål er en verden av likestilte regioner med hvert sitt IGD (InnGruppe-Demokrati), med en verdensregjering på toppen med like mange representanter fra hver region, valgt nedenfra og opp, hvor penge- og mediamakt ikke har noen innflytelse for hvem som når toppen.

   Se Alexanders «Independent regions»: http://www.iwritewordsgood.com/apl/patterns/apl001.htm

   • «Mitt ultimate mål er en verden av likestilte regioner med hvert sitt IGD (InnGruppe-Demokrati), med en verdensregjering på toppen med like mange representanter fra hver region, valgt nedenfra og opp, hvor penge- og mediamakt ikke har noen innflytelse for hvem som når toppen.»

    Er du globalist, Øyvind? ;o) Systemet Bongard og du tar til orde for er et enkelt eksempel på representativt demokrati og ser alltid flott og fornuftig ut på papiret- og så lenge ikke pyramiden blir særlig mange etasjer høy. Jeg mener den blir altfor høy med hele verden i én. Uansett er det vanskelig å se hvordan den skal realiserers annet enn som fragmenter og spredte eksempler i det små, omtrent som nå, med nåværende generasjoner mennesker som utgangspunkt … Det er ikke bare fordi ikke mange nok har sett en sånn plansje over IGD at ikke hele verden er organisert sånn og alle har det bra, dessverre.

    Men: Jeg har allikevel gode nyheter til dere. Det er noen andre, med voldsomt pådriv og et ganske så imponerende apparat, som gjør sitt beste for å lage seg en verdensregjering. Hvis de lykkes, kan vi jo bare spørre dem om det er greit at vi bygger et inngruppe-demokrati på undersiden etter hvert.

    • Takk! Men se på fisken/fiskene i min øverste kommentar! Det ser ut til at jeg havner i Hurdal. Mitt første mål er å infiltrere det nye «Bærekraftsakademiet» de planlegger der. For å få til dette håper jeg å få til en «Pattern Language»-konferanse til neste år, i anledning at «A Pattern Language» fyller 40 år, hvor min globalisme stammer fra. Tema: «Med inngruppa som styrende prinsipp for en bærekraftig boøkologi». Lommenabolag, lommelandsbyer og lommedemokratiet skal bli hovedfokus for akademiet, og møysommelig skal vi infiltrere verden!

     Forøvrig publiserte nettopp Kulturverk en oversettelse om saken som er hovedtema her: http://www.kulturverk.com/2016/04/05/medias-portvoktere-beskytter-vestens-en-prosentere-craig-murray/

     • Joda, fiskebildet er fint, og det er selvfølgelig riktig at «organisering» og «samarbeid» er nøkkelord som sammenfatter mye av det som må til. Både for å tøyle den makt som går over stag, noe makt i sin natur alltid gjør, og for å få til alt annet av grunnvollsrystende omlegginger som trengs. Jeg synes bare ikke at det høres det minste lettere ut selv om det finnes ord for det.

      Jeg tror jeg må gå for mer geografisk og populasjonsmessig begrensede løsninger som ikke i utgangspunktet en gang har ambisjoner om å «redde» hele verden. På et eller annet tidspunkt må selv de snilleste og greieste idealistene innse at verden at large er større og ørlite mer kompleks og uregjerlig enn at man kan tre én ideologisk eller politisk modell ned over den som sådan. Det er bare NWO-gjengen, eller hva man nå ønsker å kalle den økonomiske eliten, som holder på med sånt, og det er jo ingen andre som liker det, akkurat.

      Så: Mitt første mål ville være å få Norge ut av alliansene NATO og EU og noen til, besørge at forsvarets midler går til nærforsvar av landets grenser og alt innenfor vårt territorium og intet annet, øse oljefond over forskning og utdanning og finne noe å leve av, pluss lære oss å produsere mat igjen.
      Til resten av verden blir det i ytterste konsekvens «samarbeid og lær, evt. lær oss noe kult, eller fuck off, hold dere unna og klar dere sjøl.» (I denne sammenheng bør vi alliere oss med resten av Norden hvis de orker oss, og hvis svenskene skjønner sitt eget beste.)
      Dette er ingen drømmesituasjon, og ikke hva jeg vil idealisere eller anbefale, men det er nærmest det jeg tror er det eneste mulige, bortsett fra verre alternativer for meg selv og de fleste andre nordmenn. Jeg gidder ikke late som om jeg ikke synes vi er viktigere enn andre hvis vi må velge. Og det må vi alle, enten det er politisk opportunt å si det eller ikke. Jeg trodde egentlig våre politikere var ment å lede vårt eget land først og fremst, og så skulle de andre gjøre likedan på sine premisser, men hva vet vel jeg. Vi styres jo ikke herfra uansett.

      Det kan fort bli kriger og usemje av sånt også, men det er det fra før, og det har det alltid vært. Sjansen for fredelig samarbeid er dóg større hvis det ikke blir beordret fra oven, tror nå jeg. Jeg er veldig, veldig i mot en verdenregjering, selv om jeg skjønner at det finnes velmente og relevante argumenter. Det blir bare maksimal sentralisering av makt og videre langs den ruta som går derfra. Ting får nesten heller flyte litt ute av kontroll. Alt annet er en illusjon, og det er og blir farlig å leve. Det er mye som kan forbedres her i verden også innen mine noe løsere rammer.

     • Får legge til at jeg selvfølgelig egentlig ikke tror dette er mulig heller, da det strider mot interessene til de som bestemmer sånt og ikke er til å få has på så lett. Jeg tror jo det går åt skogen, jeg.

      Det jeg mener, er vel at min enkle visjon, i mitt hode i hvert fall, ikke strider fullstendig mot naturlovene. Dersom den politiske nære forhistorien hadde sett noe annerledes ut kunne jeg trodd på det. En plan som inkluderer alt og alle tror jeg aldri på uansett før dystopien eventuelt er fullendt.

      Det betyr ikke at jeg synes inngruppedemokratimodellen er dum som prinsipp, men vi må alltid skru ned det praktiske ambisjonsnivået til noe som ikke er så stort at det bare passer på en liten 2-dimensjonal plansje. Norge er en ganske grei størrelse å forholde seg til. Var.

 10. Forresten så er det vel ikke overraskende at det er nettopp Aftenposten som får æren av å viderebringe denne Panama Papers-propagandaen eller nyhetene om kaldfusjon — all den tid Aftenposten tradisjonelt har vært den norske avisen som har sendt flest redaktører til Bilderberg. Dagbladet og VG har vel ikke pleid å bli invitert, stakkars.

 11. Og her er (igjen) litt fakta om personen som grunnla det impliserte advokatfirmaet (Mossack Fonseca):

  «Mossack was born in Fürth, Bavaria, Germany on 20 March 1948.[1] His father Erhard Mossack was a member of the Waffen-SS during World War II, before working for the US government, and ending up in Panama working for the United States Central Intelligence Agency (CIA), spying on Cuba.[2]»

  Altså er det CIA som har lokket til seg rike og halvrike utenlandske klienter og gitt dem tilgang til offshorekonti. Og så — etter en del år og gode inntekter for CIA — har de «lekket» info om disse klientene til utvalgte medier. Og resultatet ser vi nå.

 12. Corbetts rapport utlagt ovenfor virker meget troverdig. Det er klart at såfremt man ønsker «global governance» (SosialistInternasjonalens Charter) må jo hele verdensøkonomien legges om. Alle de nye transatlantiske handelsavtalene som det nå forhandles om,handler i sin kjerne om at de gigantiske multinasjonale selskapene får en makt som står over de foreldede nasjonalstatene. Cash-fri verdensøkonomi styrker også bankenes kontroll over deg.
  Global governance innebærer naturligvis global taxation og vitsen med avsløringene kan være så enkel at the banksters et co står fram og sier: der ser dere hvor gal og korrupt verden er. Men hvis vi ved hjelp av Pengefondet og Verdensbanken får større innsyn i alle nasjonale korrupte økonomier vil vi ved kontroll skape en langt mer lovlydig og redelig verden; dvs at i praksis Goldman Sachs,Rotschild etc på sikt overtar hele driften av verdensøkonomien?

  • Jepp! Du har forstått det. Men det er også viktig å forstå de andre utviklingstrekkene, som det faktum at tidligere hemmeligholdt og latterliggjort teknologi nå er i ferd med å bli comme il faut. (Se min link til Aftenposten over, f.eks. Og se ZeroHedge.)

   Og det er viktig å være klar over at borgerlønn nå er blitt innført i en rekke land, foreløpig bare som en prøveordning. Men dette skal trolig implementeres for alvor i svært mange land i årene fremover.

    • Hvis eliten faktisk offentliggjør nullpunktsenergisystemene de har hatt i en del tiår, og lar oss gå over til post scarcity-samfunnet, trenger ikke penger bli noen bekymring. Folk flest kommer til å ha en molekylær assembler hjemme, og den produserer det de måtte trenge til enhver tid — av råvarer som kompost og kloakk. (Allerede blir astronauters drikkevann fremstilt av urinen deres, og de sier at det smaker bedre enn det beste vann de har fått på jorda.)

     Men det spørs om disse høyteknologiene blir tilgjengelige for folk flest, eller bare — som i dag — tilgjengelige for den absolutte eliten. Og så spørs det om det kommer en drastisk (kontrollert) befolkningsreduksjon før overgangen til post scarcity. Det kan jo tenkes at planen er fullskala global atomkrig med påfølgende atomvinter — før de gjenværende menneskene får tilgang til de avanserte teknologiene.

  • I «Our Global Neighbourhood» står det at BIS er Global government -systemet . Så jeg anbefaler alle å lese » The Tower of Basel» som handler om dette.

 13. «En titt på de relevante dokumenter viser at dette er en plan laget av finansoligarkiet og pengenes herrer for å gripe den global makten en gang for alle. Det er ingen plass her for tomme debatter om «demokrati», «menneskerettigheter», eller «samfunnsansvar». Alt er stivt, nøyaktig, og alvorlig, med trinnvis bevegelse i en bestemt retning. Dette prosjektet er den endelige overgangen til den nye verdensorden som ligner det som George Orwell beskrev i sine romaner 1984 og Animal Farm. Pengenes mestere har hastverk. TISA skal etter planen undertegnes i 2020, men det er sannsynlig at denne prosessen vil bli fremskyndet. «

  https://midtifleisen.wordpress.com/2016/01/29/tisa-den-tredje-og-avgjorende-handelsavtalen/

 14. Nautilus skriver: «Men Steigan mener likevel at alle de hundrevis av journalistene som har tilgang til databasen vil gjøre felles sak og tie om deler av innholdet».

  Det er redaktøren som bestemmer hva som skal publiseres, og det er mange saker som aldri kommer på trykk!

  Nautilus skriver: «Det sier noe om hvor lite Steigan skjønner av hvordan journalister jobber. Steigan tror altså at alle disse journalistene er i lomma på CIA og storkapitalen».

  Ikke bry deg om journalistene, fokuser heller på hvem som eier media!

  • EIERSKAP AV 62 NORSKE LOKALAVISER APRIL 2016.

   Mange av de norske lokalavisene har hatt deler av eierskapet plassert hos Telenor. Nå ser det ut til at DNB , en annen Bilderberg-gjest, as we speak tar over eierskapet av 62 lokalavier. Eller hva sier dere om dette om dette fra
   17 mars 2016: I APRIL tar de over Amedia ? http://www.amedia.no/presserom/nyheter/sparebankstiftelsen-dnb-oppretter-amedia-stiftelsen/

   «Styret i Sparebankstiftelsen DNB har opprettet Amedia-stiftelsen, som skal være eier av Amedia as. Den nye stiftelsen vil etter planen overta aksjene i Amedia i løpet av april. Amedia-stiftelsen er opprettet

   Sparebankstiftelsen DNB inngikk 22. februar en avtale med Telenor, LO og Fritt Ord om kjøp av mediekonsernet Amedia as, som eier 62 lokalaviser over hele Norge. Avtalen forutsatte at det opprettes en ny stiftelse som får et ansvarlig lån fra Sparebankstiftelsen DNB for å kjøpe aksjene i Amedia as.

   «Sparebankstiftelsen DNB er en uavhengig og samfunnsnyttig stiftelse som eier 9,37 prosent av aksjene i DNB.
   Disse aksjene utgjør størstedelen av stiftelsens midler. Stiftelsen hadde pr 31.12.15 bokførte verdier på ca 12 milliarder kroner, mens markedsverdien er ca 22 milliarder kroner. Stiftelsen ble etablert i 2002, den gang under navnet Sparebankstiftelsen Gjensidige NOR, og har sin opprinnelse i nærmere 100 lokale sparebanker i Østlandsområdet.»

   • «Avtalen forutsatte at det opprettes en ny stiftelse som får et ansvarlig lån fra Sparebankstiftelsen DNB for å kjøpe aksjene i Amedia as.»
    – Hvis en stiftelse eier en bank, og yter et lån til en nyopprettet stiftelse hvor avisene blir tilgodesett pressestøtte og momsfritak, hvor renteinntekter kommer på kjøpet. Hva har du gjort da?

    • Skaffet stiftelsen kontroll over avisene for grunnstolen (kr. 1,4 mldr.) av lånet, mens offentligheten betaler avisenes drfitskostnader. Samt skaffet banken renteinntekter/overskuddet fra avisene. Enkelt sagt.

     (Heldigvis eier offentligheten – staten – fortsatt 1/3 av DNB).

     SPAREBANKSTIFTELSEN DNB – Vedtektsfestet formål:
     «Å forvalte de aksjer den ble tilført ved opprettelsen og å utøve et langsiktig og stabilt eierskap i DNB ASA [ca. 10 %]. Stiftelsens formål skal også være å videreføre sparebanktradisjoner, herunder å gi bidrag til allmennyttige formål. Ved sine disposisjoner skal stiftelsen i rimelig utstrekning ta hensyn til de distrikter som har bygget opp kapitalen til den tidligere Gjensidige NOR sparebank.»
     Jf. https://w2.brreg.no/enhet/sok/detalj.jsp;jsessionid=zkbpW9K0b9bhprqiRL7vu9ue8Rd2gu53kLWhABVx6ik_-DWoDnVF!-1614328299?orgnr=984853971

  • Du tror nok for godt om sammholdet i mediakretser, Johnny – det finnes intet samhold mellom kapitalister, her er det profitt/lønnsomhet som råder. Har man en god sak vil man derfor publisere den.

 15. Islands statsminister gikk av nå. Hvilket land blir det neste hvor det bryter ut revolusjon? Og hvilken statsleder blir den neste som må ta sin hatt og gå?

  Følg med i det spennende dramaet Panama Papers™, brought to you by the Cocaine Import Agency.

  • Demonstranterna(s handlers) skriver «Europa hjälp oss» och «Sigmundur – Blatter – Putin» på plakaten. «Experterna» menar att det inte räcker med att Gunnlaugsson går av, utan hela regeringen måste gå. Tillbaka med det gamla gänget, som stod för europeiska värderingar.

   Och den syriska staten har tydligen utnyttjat denna korruption i sitt «krig mot sin egen befolkning». De har köpt flygbränsle till SAA? Höjden av korruption.

  • Det var jo faktisk noen gode poenger i den teksten. (Men også noe som ligner på russiskfiendtlig propaganda.)

   Men dette: «Whatsapp er også på vei til å bli viktige i dette»

   … er det egentlig sant?

   Whatsapp er eid av Facebook.

 16. Det er faktisk implisertte Israelere. Det er selvsagt Idan Ofer – som er under sanksjoner for å ha handlet med Iransk olje under blokaden – som har fått mest oppmerksomhet, så vidt jeg vet.

  Men det er også andre der, f eks Jacob Engel fra Engel Invest, og Dov Weissglass, som var involvert i Ariel Sharons såkalte ‘fredsprosess’. Teddy Sagi, som før er domfelt for diverse økonomiske misligheter, er selvsagt også tilstede i lekkasjen.

  Kan man forøvrig regne med at alle navnene er offentliggjort enda? Nei, selvsagt ikke. Så vi kan ikke se bort i fra at noen virkelig store fisker kommer flytende med buken i været i tida fremover. Samtidig må vi regne med at, som har vært nevnt lenger opp i kommentarene, en rekke korrupte ledere rundt om i verden har benyttet seg av helt andre aktører og tjenestetilbydere i denne bransjen. Sånn sett er det helt naturlig at de ikke vil være nevnt.

  Men det er uansett en glimrende anledning til å få en oversikt over hva vår gjeldende lovgivning og internajsonale reguleringer faktisk legger opp til, og starte en fornuftig debatt om vegen videre.

 17. Hvor mange dager tar det før Rune Bjerke må gå? Og hvor stor blir fallskjermen hans? Og hva blir hans neste jobb?

  Jeg tipper fem dager, seks millioner og kommunikasjonsrådgiver i First House eller Gelmuyden.Kiese.

  Dere?

 18. «Panama Papers – det er mye som stinker»

  God og viktig kommentar til «lukten», fra Robert Parry:
  » ‘Corruption’ as a Propaganda Weapon»
  Jf. https://consortiumnews.com/2016/04/04/corruption-as-a-propaganda-weapon/

  *

  Konklusjon:
  «Regardless of what you think about President Putin, he is a rational political leader whose legendary sangfroid makes him someone who is not prone to emotional decisions. His leadership style also appeals to the Russian people who overwhelmingly favor him, according to public opinion polls.

  While the American neocons may fantasize that they can generate enough economic pain and political dissension inside Russia to achieve Putin’s removal, their expectation that he will be followed by a pliable leader like the late President Boris Yeltsin, who will let U.S. operatives back in to resume plundering Russia’s riches, is almost certainly a fantasy.

  The far more likely possibility is that – if a “regime change” could somehow be arranged – Putin would be replaced by a hard-line nationalist who might think seriously about unleashing Russia’s nuclear arsenal if the West again tries to defile Mother Russia. For me, it’s not Putin who’s the worry; it’s the guy after Putin.

  So, while legitimate questions about Putin’s “corruption” – or that of any other political leader – should be pursued, the standards of evidence should not be lowered just because he or anyone else is a demonized figure in the West. There should be single not double standards.

  Western media outrage about “corruption” should be expressed as loudly against political and business leaders in the U.S. or other G-7 countries as it is toward those in the BRICS.»

 19. Det er mye som stinker i denne verden! Og det er mange som blir brukt – bevisst eller ubevisst i et skittent spill. Og det er bra å gjøre offentligheten oppmerksom på det. Men det er ikke nok! Jeg skal minne om en liten fortelling av Lenin som omhandlet den perioden partiet han ledet var illegalt og var utsatt for infiltrering. Dette førte til at mange kamerater ble tatt og henrettet. Det var ingen ukjent sak for partiet, men infiltratørene kunne ikke fungere uten selv å avsløre informason som var viktig for partiet. Og som selvsagt ble brukt i den pågående klassekampen. Det å være seg dette bevisst er viktig og har også betydning for det som nå avsløres gjennom «panama papers».

  En fortelling som bare begrenser seg til å fortelle hvor råtten verden er, holder ikke i den nå pågående klassekampen. Det kan være bra for egen sjelero og gi en god opplevelse av hvor flink man er til å gjennomskue det skitne spillet som pågår. Viktig nå er ved hjelp av det «panama papers» gir innsikt i å få mobilisert fram nye tiltak mot skatteparadisene som, selv om det så skulle bli meget begrensede tiltak, faktisk innskrenker handlingsrommet til rikfolks muligheter for å skjule sine formuer. Og dette har uten tvil stor oppslutning i de brede folkemasseer og som da gir muligheter for at innrømmelser må bli gitt. Denne muligheten bør ikke gå tapt ved en fortelling som begrenser seg til bare å fortelle om hvor råtten verden er! Og det er nå i startfasen av beretningen om «panama papers» dette må skje!

  Steigan, som jeg har stor respekt for, bør legge sitt hode i bløt for å fortelle hvilke paroler som man i Norge nå bør reise for å få fremmet tiltak så vel på nasjonalt plan som internasjonalt. Paroler som vil få stor oppslutning i det norske folk og således kunne bidra til å mobilisere fram tiltak mot skatteparadisene.

   • Dette du sier, er vel ikke noe svar på det som er mitt poeng, nemlig at «panama papers» også, selv om alt det andre du sier også stemmer, åpner muligheter for å rette krav mot den norske regjeringen og Stortinget om å ta både nasjonale og internasjonale initiativer for å begrense skatteparadisenes muligheter for å skjule rikfolks formuer. At de så rømmer til USA med sin rikdom, kan ikke være et argument for at man skal la være å forsøke å sette en stopper for de eksisterende skatteparadiser utenfor USA. Det viser bare at kampen mot skjuling av rikfolks formuer blir en seig og muligens langvarig kamp. Og den kampen må man jo også ta! Og det vil være mange som vil støtte opp om en slik kamp, noe som over tid vil kunne føre til stadig nye innrømmelser som bygger opp om vanlige menneskers interesser i å ha gode og trygge samfunn. Så hva kan være gode paroler å stille nå overfor regjering og Storting? Altså ta seg bryet med å stille de krav som tross alt «panama papers» åpner opp for!

    • Jeg har skrevet en god del om skatteparadiser her på steigan.no ( https://steigan.no/?s=skatteparadis ) Så jeg legger i høyeste grad vekt på kampen mot også denne formen for svindel. Det jeg derimot påpeker er at man her spiller med «merkede kort». Man tar opp en svært viktig sak, og så velger man ut det som passer en viss agenda og en viss narrativ, og så siler man unna det virleig store. Islands statsminister?! Helt ubetydelig i denne sammenhengen. Sikkert korrupt, men når ingen av de store er nevnt, blir det i beste fall dårlig journalistikk og i realiteten en forfalskning av bildet.
     Jeg tror denne saka kan drive kapital til USA, og at for sponsorene har det vært ønskelig. Jeg tror at den også kan fungere som en motild. Man tar opp en sak det med rette er raseri mot, men så styrer man oppmerksomheten vekk fra det vesentlige, nemlig finanskapitalens og multimilliardærenes og USAs rolle.

     • Da er vi enige, som jeg hele tiden har trodd, for du sier at du i høyeste grad også legger legger vekt på kampen mot den form for svindel som skatteparadiser er. Og da blir det viktig å påpeke hva lille Norge kan gjøre i denne forbindelse ved det «panama papers» nå gir anledning til å rette oppmerksomheten mot. Altså reise et krav om at Norge må være med forrest i en kamp mot skatteparadiser og få konkretisert hva den politikken skal være. Og gode ideer og forslag her må så bli sugd opp av partier på Stortinget!

 20. Fantastiskt bra att du skriver om att George Soros finns bakom Panamapapperavslöjandena. Skandalen riktas helt klart mot brittiska imperiets fiender Ryssland, Kina och BRICS.

  Se också: https://larouchepac.com/20160405/panama-papers-empires-slander-machine-soros-funded

  Island är också en ständig måltavla efter sin revolt mot det internationella brittiskkontrollerade finanssystemet. Det är bra att sanningen kommer fram om ministrarna där. Sådana svagheter som hemliga bankkonton kan användas i utpressningssyfte och det kan förklara varför inte regeringen har fullföljt offensiven mot bankerna man lovade innan man valdes. När nu de dåliga äpplena rensas ut är det viktigt att proteströrelsen fortsätter offensiven mot bankerna och genomdriver den bankdelning, enligt den tydliga gamla amerikanska bankdelningslagen Glass-Steagall, som varit uppe i Alltinget flera gånger.

  Det var det brittiska imperiet som skapade och fortfarande kontrollerar skatteparadissystemet för att tvätta pengar när deras mer än hundraåriga narkotikahandel måste döljas Den brittiska kontrollen av skatteparadissystemet kartlades av EIR i boken Dope Inc. 1978. Ännu har ingen grävande journalist från ICIJ använt sig av materialet i denna bestseller. Se: http://www.larouche.se/nyheter/2010/11/12/nyutgava-av-boken-ab-narkotika
  http://store.larouchepub.com/product-p/eirbk-2010-1-0-0-std.htm
  http://www.larouche.se/stoppa-knarket

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.