Indere døde på grunn av feil i digital-ID

0

Den globale kapitalismens titaner utnytter Covid-19-krisen for å innføre digitale ID-systemer i sosial kredittstil over hele Vesten. Dette skriver Jeremy Loffredo og Max Blumenthal i The Grayzone.

Det ble sultedøden på Etwariya Devi, en 67 år gammel enke fra den indiske landlige delstaten Jharkhand. Og det kunne ha gått upåaktet hen hvis det ikke hadde vært en del av en mer utbredt trend.

I likhet med 1,3 milliarder av hennes landsmenn, hadde Devi blitt presset til å registrere seg i et biometrisk digitalt ID-system kalt Aadhaar for å få tilgang til offentlige tjenester, inkludert sin månedlige tildeling av 25 kg ris. Da fingeravtrykket hennes ikke ble registrert i det elendige systemet, ble Devi nektet matrasjonen sin. I løpet av de påfølgende tre månedene i 2017 ble hun gjentatte ganger nektet mat inntil hun bukket under for sulten, alene i hjemmet sitt.

Premani Kumar, en 64 år gammel kvinne også fra Jharkhand, møtte samme skjebne som Devi, og døde av sult og utmattelse samme år etter at Aadhaar-systemet overførte pensjonsutbetalingene hennes til en annen person uten hennes tillatelse, mens det kuttet av den månedlige matrasjonen hennes.

En liknende grusom skjebne rammet Santoshi Kumari, ei 11 år gammel jente, også fra Jharkhand, som døde etter at familiens rasjoneringskort ble kansellert fordi det ikke var knyttet til deres digitale Aadhaar-ID. Disse tre hjerteskjærende ofrene var blant en rekke dødsfall på landsbygda i India i 2017 som kom som et direkte resultat av Aadhaars digitale ID-system.

Med over én milliard indere i databasen er Aadhaar det største biometriske digitale ID-programmet som noen gang er konstruert. I tillegg til å tjene som en portal til offentlige tjenester, sporer den brukernes bevegelser mellom byer, deres ansettelsesstatus og innkjøp. Det er et de facto sosialt kredittsystem som fungerer som det viktigste inngangspunktet for å få tilgang til tjenester i India.

Etter å ha utropt Aadhaars skaper, medmilliardær Nandan Nilekani, som en «helt», har initiativer støttet av teknologioligarken Bill Gates lenge forsøkt å bringe «Aadhaar-metoden til andre land.» Med begynnelsen av Covid-19-krisen, har Gates og andre topper i den digitale ID-industrien en enestående mulighet til å introdusere programmene sine i de velstående landene i det globale nord.

Les resten av artikkelen til Loffredo og Blumenthal her.

Bill Gates i spissen for det kontantfrie samfunn

Kampen mot kontantene har vært en gjenganger på milliardærklubben World Economic Forums agenda i flere år. En av dem som har gått i spissen for dettte er en av verdens rikeste menn, nemlig Bill Gates. I India er han sammen med USAID (det vil si USAs utenriksdepartement), World Economic Forum, Visa og MasterCard i gang med å prøve å gjøre landet til et kontantfritt samfunn.

Bill & Melinda Gates Foundation er også ledende deltaker i «Better Than Cash Alliance» sammen med blant annet Ford Foundation, Clinton Foundation, Citi Foundation, Omidyar Network (eBay), Coca Cola, USAID og FN.

Afrika blir prøvekanin for biometrisk ID kombinert med betalingssystem

Et system for biometrisk ID skal testes ut i «fjerntliggende områder med lav inntekt» i Vest-Afrika. Dette gjøres som et samarbeid mellem vaksinealliansen GAVI som støttes av Bill Gates og Norge samt Mastercard og selskapet Trust Stamp.

Programmet ble først lansert i 2018, men får nå ny styrke på grunn av koronaepidemien. Trust Stamp skal integreres med det Mastercards såkalte Digital Wellness-system. Dette skal igjen koples sammen med et system basert på kunstig intelligens som kalles NuData. GAVI og Mastercard sier at de vil levere vaksiner til millioner av barn samtidig som de skal utvikle en sporingsteknologi som tar vare på identiteten og historikken til mottakerne. Bill & Melina Gates Foundation samarbeider med Mastercard om det som kalles World Beyond Cash™. Dette handler om «det kontantfrie samfunnet» basert på digital ID.

Sammen skal de lage et biometrisk digitalt betalingssystem kombinert med vaksinedata og annen helseinformasjon som skal integreres i en sentralisert plattform.

I juni 2020 meldte GAVI at Mastercards Wellness Pass vil bli tilpasset som et svar på koronaepidemien. Og i juli meldte Mastercard at Trust Stamp vil bli integrert i deres Wellness Pass. Mastercard har investert massivt i Trust Stamp. De skal også utvikle noe som kalles Evergreen Hash som skaper en såkalt 3D maske av ansiktet eller fingeravtrykket og integrerer det i systemet.

Wellness-programmet vil først bli prøvd ut i en del landsbyer i Vest-Afrika. Det mest urovekkende ved disse systemene er at de skaper muligheter for en totalitær kontroll av samfunnet og at slike digitale «helsepass» fort kan komme til å bli obligatoriske, skriver Raul Diego i MintPress. Og de kan komme til å bli betalingsløsninga i det «kontantfrie samfunnet».

Parallelt med dette driver en organisasjon / selskap som kaller seg ID2020 en offensiv for globale digitale ID-løsninger. Partnerne i dette arbeidet er GAVI, Accenture, Rockefeller Foundation og Microsoft.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDiebarn blir sjuke og dør av vaksinen som moren tar
Neste artikkelKeiseren er naken, vaksinen er i utgangspunktet ineffektiv og effektiv behandling for covid er tilgjengelig