Caitlin Johnstone: De mektige gjør mer enn noen gang for å kontrollere tankene våre

0

Det oligarkiske imperiet jobber hardere og hardere for å nagle ned tankene for å tjene deres agendaer, skriver kommentatoren Caitlin Johnstone. It Takes A Lot Of Education To Keep Us This Stupid

Silicon Valley jobber mer og mer åpent i samarbeid med den amerikanske regjeringa, og algoritmene løfter imperiets autoriserte fortellinger mens de skjuler ikke godkjente narrativer med økende frekkhet.

Massemediene har blitt så åpenlyst propagandistiske at amerikanske etterretningsagenter nå åpent ansettes i nyhetskanaler de pleide å infiltrere i skjul.

NATO og militære institusjoner studerer og tester nye former for psykologisk manipulasjon i masseskala for å fremme utviklinga av propagandavitenskapen.

En åpenbart falsk «varsler» blir fremmet av amerikansk politisk/mediaklasse for å produsere støtte for mer internettsensur og øke monopolistisk kontroll for institusjoner som Facebook som er villige til å håndheve den.

Wikipedia er imperiets kontrolloperasjon for å styre kontrollen over narrativene.

De har fengslet en journalist for å ha avslørt amerikanske krigsforbrytelser etter at CIA planla å kidnappe og myrde ham.

Lys i tunnelen?

Til tross for alt dette, eller til dels på grunn av det, konkluderer Johnstone på en optimistisk akkord:

Det krever mye utdannelse for å holde oss så dumme.

Tror du at du sliter? Du skulle ha sett de menneskene som prøver å produsere samtykke til en status quo som både er helt vanvittig og opplagt uholdbar. Det er de som gjør alle de tunge løftene i denne kampen. Det er de som kjemper mot tyngdekraften.

Håp er ikke et populært standpunkt å innta i en verden som blir misbrukt, utnyttet og blitt så gal ved hjelp av manipulerende sosiopater. Noe som er høyst forståelig.

Men jeg kan bare ikke la være. Jeg ser på hvor hardt de sliter med å hindre lyset fra å bryte inn drive ut mørket, og jeg kan ikke la være å tenke:

«De stakkars jævlene kan ikke holde det oppe mye lenger.»

Les hele artikkelen hennes her.

Les: Bak NATOs ‘kognitive krigføring’: ‘’Kampen om hjernen din’’ ført av vestlige militære

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelBiden: Fare for tomme butikkhyller til jul
Neste artikkelBlir Julian Assange utlevert til USA?
Caitlin Johnstone er en australsk journalist og blogger. Hun skriver på sine nettsider at artikelene hun signerer stort sett er blitt til i dialog og samarbeid med ektemannen Tom Foley. "Det virker ganske åpenbart for meg at arten vår er på vei mot katastrofe hvis vår oppførsel i stor skala forblir diktert av systemer der mennesker og nasjoner konkurrerer med hverandre om makt og profitt i stedet for å samarbeide med hverandre til beste for alle. Jakten på profitt for sin egen skyld dreper biosfæren vår og agendaen for unipolar dominans driver oss stadig nærmere atomkrig, så jeg finner det ingen overdrivelse å si at selve vår overlevelse avhenger av å forlate kapitalismen og imperialismen til fordel for samarbeidsbaserte samfunnsmodeller."