Biden: Fare for tomme butikkhyller til jul

0

Emneknaggen #EmptyShelvesJoe gikk til topps på Twitter etter at Det hvite hus varslet om leveringskrise før jul.

«Det vil være ting folk ikke vil få tak i til jul,» sa en representant for Det hvite hus til Reuters.

Tjenestemenn i Det hvite hus, som strever med å løse opp globale flaskehalser i varekjeden, som flaskehalser amerikanske havner, motorveier og jernbaner, advarer om at amerikanere kan stå overfor høyere priser og noen tomme hyller dem kommende jula.

Forsyningskrisa, delvis drevet av den globale COVID-19-krisa, truer ikke bare med å dempe amerikanske innkjøp på et kritisk tidspunkt, den utgjør også en stor politisk risiko for president Joe Biden.

Den siste Reuters/Ipsos-undersøkelsen viser at økonomien fortsatt er det viktigste spørsmålet for demokrater og republikanere.

The Federal Reserve forutsier en offisiell inflasjon på 4,2% for 2021 som helhet.

Shadowstats, som beregner blant annet inflasjonen på den måten regjeringa gjorde tidlligere, har målt den virkelige inflasjonen til over 9%.

Samtidig som Det hvite hus advarte om at det ville være ting forbrukerne ikke ville klare å få tak i, trøstet de velgerne med å si at «forhåpentlig lar disse tingene seg erstatte med andre ting». Det har ikke trøstet forbrukerne, skal vi tro reaksjonene på Twitter.

Krisa i forsyningskjeden er virkelig

Krisa i forsyningskjeden er virkelig og den er global, og den har ikke så mye med Joe Biden å gjøre. Avisa The Guardian skriver at denne krisa er «en perfekt storm» som truer med å blåse verdensøkonomien av sporet og true en ny oppgang etter covid-19.

Dette er å spenne kjerra foran merra. Som vi har påvist mange ganger, er verden oppe i den verste økonomiske krisa noensinne. Den slo til mot slutten av 2019, men den har vært kamuflert av koronakrise og lockdown. De rystelsene som kommer nå, skyldes den økonomiske krisa, men lockdownpolitikken har forsterket og forverret den.

Oppsigelsene, den påtvungne arbeidsløsheten, den nye fattigdommen på grunn av lockdownpolitikken, har påført økonomien alvorlige skader. Men folk vil tro at det ikke skyldes kapitalismen, men viruset, eventuelt «de uvaksinerte».

Også i Kina er det energikrise. I Tyskland er det energikrise, bensinkrise og en begynnende matvarekrise. Storbritannia og Australia er ille ute å kjøre.

Og midt oppe i dette forbereder EU struping av Storbritannias energiforsyning og handelskrig.

Trusselen fra EU kommer på et tidspunkt som er maksimalt ugunstig for Storbritannia. Landet er på vei inn i ei svært alvorlig energikrise. Tusener av firmaer vil ikke overleve vinteren, hvis de ikke får hjelp. Dette har allerede rammet britisk matindustri. Stålindustrien og den kjemiske industrien melder også om store problemer.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.