Vindkraft i Norge – LO-ledelsen gir seg ikke

0

Av Odd Handegård.

I et skremmende oppslag i Klassekampen 25. september 2021, tar lederen i LO (Peggy Hessen Følsvik) og lederen i EL- og IT-forbundet (Jan Olav Andersen) til orde for mer utbygging av vindkraft i Norge. Argumentene er velkjente, men uholdbare: Vi trenger angivelig 27-45 TWh ny kraft for å realisere de norske klimamålene, inkl. elektrifiseringen av sokkelen, og en vesentlig del av krafta bør være ny vindkraft i Norge.

Motargumentene skal jeg ikke gjenta i detalj, men her er litt av lista: Behovet for kraft er vesentlig mindre dersom vi unnlater å sløse bort krafta på eksport og på en del av den meningsløse elektrifiseringen (som på sokkelen). Vi har dessuten mye potensiell energi som i dag utnyttes for dårlig: Oppgradering av eksisterende vannkraftverk og energieffektivisering av bygg (ikke bare privatboliger) m.m. NB! Motvind Norge har her en av sine viktigste oppgaver – å sikre at informasjonen blant LO-medlemmene blir mer saklig enn den LO-ledelsen dikter opp.

For de som ikke vet det: Andersen er SVer og har i mange år vært en av de som i størst grad har bidradd til å forvirre SVs medlemmer og velgere. Her følger oppslaget:

LO krev fornybar satsing

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelAMS: Enda en grundig erklæring om målernes helsevirkninger
Neste artikkelVestens kriger: Det går pokker så fint!