Stort tilbakeslag for Bidens vaksinekampanje. FDA og CDC anbefaler ikke generell «booster»-vaksine

0
Covid-19 booster shot vaccine concept

I et overraskende vedtak i det rådgivende panelet for USAs CDC og FDA med 16 mot 2 stemmer blir det avvist å støtte en generell tilleggsvaksine, en såkalt «booster»-vaksine, til befolkninga. Dette melder AP.

Avstemninga i det rådgivende organet for de to byråene som styrer vaksinepolitikken i USA er et tungt slag mot Biden-administrasjonens omfattende innsats for gjennomføre ekstravaksinering av befolkninga. Avstemninga er ikke bindende, men den kommer altså fra en innflytelsesrik komité av eksterne eksperter som gir råd til Food and Drug Administration. FDA vil vurdere gruppas råd og ta sin egen beslutning, sannsynligvis innen noen dager. Og Centers for Disease Control and Prevention vil vurdere det i neste uke. Medlemmene i rådgivingsgruppa siterte mangel på sikkerhetsdata omnår det gjelder ekstra doser og reiste også tvil om verdien av massevaksinering med «boostere», i stedet for de som er målrettet bestemte grupper. Når det gjelder folk over 65, ga imidlertid rådgivingsgruppa sin anbefaling.

Vedtaket kom etter en intens diskusjon i det rådgivende panelet der mange av panelets uavhengige eksperter, inkludert smittvernleger og statistikere, utfordret de dataene som ble brukt for å begrunne en bred utrulling av ekstra skudd, rapporterte New York Times.

Spørsmålet om hvorvidt boostere skal godkjennes eller ikke, har blitt stadig mer omstridt, og har splittet forskere både utenfor og innenfor FDA, inkludert to forskere som nylig kunngjorde at de forlater byrået på grunn av press fra Biden -administrasjonen for å godkjenne boostere, til tross for mangel på data for å støtte et tredje skudd. Biden -administrasjonen hadde håpet FDA ville godkjenne et tredje skudd av Pfizer -vaksinen i tide for å begynne å rulle ut boostere for Pfizer -mottakere neste uke.

Helsetopper i USA advarer Biden mot å gå inn for «booster»-vaksine

Den massive enigheten på helsetoppen i USA sprekker. New York Times melder at lederne for FDA og CDC advarer Biden-administrasjonen mot å gå inn for såkalte «booster»-vaksiner. Avisa skriver:

Dr. Janet Woodcock, fungerende leder i Food and Drug Administration (FDA), og Dr. Rochelle P. Walensky, som leder Centers for Disease Control and Prevention (CDC), advarte Det hvite hus torsdag om at deres etater kan være i stand til å bestemme i det kommende uker om å anbefale boostere bare for mottakere av Pfizer-BioNTech-vaksinen – og muligens bare noen av dem for å starte.

Enda så forsiktig dette er formulert, så er det en bombe. FDA og CDC har vært bulldozere for vaksinekampanjen i USA og Biden-administrasjonen hadde planlagt å bruke en anbefaling fra dem til å starte en booster-kampanje 20. september.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.